reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Teoretycznie jak nic się nie dzieje to nie ma potrzeby częstszych wizyt choć wiem ze najczęściej w 3 trymestrze zwiększa się częstotliwość badań - tak co 2 - 3 tyg

reklama
To tylko pozazdrościć i życzyć sobie jak i każdej bliźniaczej ciężarowce takiej ciąży ;) a rodziłas przez CC? W wyznaczonym terminie?

Ewka_111 mam pytanie bo my w tym samym wieku ciążowym :p liczysz już ruchy? Bo ja dostałam kartę i nie jestem pewna czy dobrze liczę bo sumuję liczbę kopnięć w ciągu pół godz i nie wiem i wychodzi mi między 30 a 40 nie wiem czy to dobrze czy źle...

Nie nie liczę. W żadnej ciąży nie liczyłam tak konkretnie. Co prawda na tym etapie to ciężko liczyć bo ruszają się mocno i gwałtownie. Najczęściej liczy się po 7 miesiącu kiedy tych ruchów jest mniej ale są bardziej konkretne. Ja jak juz to zawsze liczyłam do 10 ruchów w przeciągu godziny - godziny ich aktywności czyli z rana albo po posiłku jak się położyłam w wygodnej pozycji. Tyle że w obu ciążach pracowałam do 8 miesiąca wiec ciężko było mi liczyć :p
Jak co to poszukaj w necie może znajdziesz jakieś konkretne wskazówki ;)

Dzięki :-) hehe jak powiedziałam lekarzowi ze doczytuję w internecie to zapytał czy nie chce sobie całej ciąży przez internet prowadzić :p

U minie jest gorzej szyjki już nie ma, rozwarcie na 1 cm. Jestem na pompie z fenoterolem, Celestron na placka, antybiotyk, relenium i czekam co się będzie działo.
Niezbyt dobra wiadomość ale
Trzymaj się dzielnie. Jesteś pod dobrą opieką. Musi być wszystko dobrze. Ja też byłam na pompie przez 48h i później podłączyli jeszcze jedną i udało się wyciszyć.

Pytałam wczoraj na obchodzie czy jest szansa żebym wyszła to mam dziś się pytać lekarza. Choć czuje że mnie tu zostawią do końca. Może i lepiej bo gdyby coś zaczęło się dziać niewiadomo czy byśmy zdążyli dojechać.
Skurcze wczoraj trochę wróciły raz byłyczęściej później po dłuższym czasie ale kazały obserwować i doktórka mówiła że to normalne.
Męczą mnie bóle w lewym boku i kręgosłup doskwiera a tak jest ok. Badań żadnych nie robili więc nie wiem jak szyjka.
-----
33tc

reklama
Do góry