reklama
darunia0712
Fanka BB :)
Ja przez całą ciążę wizyty miałam co 3 tygodnie. Żadnych problemów. Urodziłam w 36+4. W szpitalu też nie leżałam przed porodem.
darunia0712
Tak, miałam umówione cc.
margaret870
Ewka_111 mam pytanie bo my w tym samym wieku ciążowym liczysz już ruchy? Bo ja dostałam kartę i nie jestem pewna czy dobrze liczę bo sumuję liczbę kopnięć w ciągu pół godz i nie wiem i wychodzi mi między 30 a 40 nie wiem czy to dobrze czy źle...
ewka_111
Nie nie liczę. W żadnej ciąży nie liczyłam tak konkretnie. Co prawda na tym etapie to ciężko liczyć bo ruszają się mocno i gwałtownie. Najczęściej liczy się po 7 miesiącu kiedy tych ruchów jest mniej ale są bardziej konkretne. Ja jak juz to zawsze liczyłam do 10 ruchów w przeciągu godziny - godziny ich aktywności czyli z rana albo po posiłku jak się położyłam w wygodnej pozycji. Tyle że w obu ciążach pracowałam do 8 miesiąca wiec ciężko było mi liczyć
Jak co to poszukaj w necie może znajdziesz jakieś konkretne wskazówki
Jak co to poszukaj w necie może znajdziesz jakieś konkretne wskazówki
margaret870
Dzięki :-) hehe jak powiedziałam lekarzowi ze doczytuję w internecie to zapytał czy nie chce sobie całej ciąży przez internet prowadzić
Justa_podwójne szczęście
Zaangażowana w BB
Niezbyt dobra wiadomość aleU minie jest gorzej szyjki już nie ma, rozwarcie na 1 cm. Jestem na pompie z fenoterolem, Celestron na placka, antybiotyk, relenium i czekam co się będzie działo.
Trzymaj się dzielnie. Jesteś pod dobrą opieką. Musi być wszystko dobrze. Ja też byłam na pompie przez 48h i później podłączyli jeszcze jedną i udało się wyciszyć.
Pytałam wczoraj na obchodzie czy jest szansa żebym wyszła to mam dziś się pytać lekarza. Choć czuje że mnie tu zostawią do końca. Może i lepiej bo gdyby coś zaczęło się dziać niewiadomo czy byśmy zdążyli dojechać.
Skurcze wczoraj trochę wróciły raz byłyczęściej później po dłuższym czasie ale kazały obserwować i doktórka mówiła że to normalne.
Męczą mnie bóle w lewym boku i kręgosłup doskwiera a tak jest ok. Badań żadnych nie robili więc nie wiem jak szyjka.
-----
33tc
reklama
Podziel się: