reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Moje dzieciaki mają około kilograma dopiero od środy nie były mierzone żeby dużo nie jeździć po brzuchu, było usg dopochwowe, badanie palpacyjne i tętno dzieci. Moja lekarka była zaskoczona że tak się stało bo myślała że kroplowka z magnesem mnie wyciszy a tu dupa. Jutro się okaże jak po tym fenoterolu będzie wyglądało

Ja tez w pojedynczej mialam co ok 4 pod koniec co 2 i urodzilam w dzien terminu,a teraz co tydzien a od poczatku co 2 mialam wiec roznia sie bardzo.

Margaret moje dwa tyg temu miały po ok 500 g wiec mysle ze teraz będą miały ok 700-800 a za tydzień będzie wiadomo dokładnie.

Kachna a masz skurcze?

Kachna, mocno trzymam kciuki!

koki, ja mam jednokosmówkową, ale dwuowodniową, ale jestem dopiero w 20tyg. Do tej pory wizyty co 3tyg, teraz co 2, wybieram się do kliniki w tym tygodniu, to zobaczymy co powiedzią. Odpukać póki co bez problemów.

Ale jak czytam dziewczyny Wasze historie, to jakoś się nastawiam, że prędzej czy później przyjdzie czas i na mnie. Chyba rzadko się zdarza, żeby faktycznie w miarę bezproblemowo dotrzymać do tego 36 tygodnia?

Papagena mi powiedzieli ze rozwiazanie ciazy max w 34 tygodniu(fakt musimy dotrwac)a chca zebym juz od 25 przyszla na oddzial zeby miec lepsza kontrole.jak narazie jest ok.

No tak, bo Twoja ciąża jest jeszcze dużo, dużo bardziej zagrożona. Ale mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko w dalszym ciągu będzie OK :)

Ostatnio mi lekarz powiedział, że syndrom podkradania ujawnia się najczęściej między 16 a 20 tygodniem i jeśli do tej pory nic nie wskazuje na to, że jest jakiś problem, to są duże szanse, że akurat tej atrakcji się uniknie. Fajnie by było, gdyby to była prawda :)

Dziewczyny, jak zaczęły Wam się skracać szyjki, to to był proces długotrwały, czy nagle miałyście duży skok długości w dół?

reklama
U mnie 22,5 tygodnia. Ja chodzę póki co na wizytę raz w miesiącu. Ciekawe jak później lekarka będzie kazała mi przychodzić

Do góry