reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

My dziś po wizycie. Będziemy mieć wszystkie dzieci w domu [emoji106] mamy parke [emoji5]

f2w3kw7ihyqz70ec.png
Super ☺ gratulacje. Teraz możecie na spokojnie imiona wybierać ;) chyba że już wybrane ;)
Ja dopiero w 20 tygodniu dowiedziałam się że będzie chłopiec :-) :) a 3 tygodnie później że dziewczynka :-) :) Fajnie mieć parkę
--------
32tc

reklama
U nas będą chłopaki, już dwaj ginekolodzy potwierdzili :-) ale z imionami dalej problem bo co chwila coś mi się odmienia :p musimy chyba zrobić listę i wybrać w końcu

@kachna84 zastanawiam się nad tym samym wózkiem. I jeszcze na pewno będziemy sprawdzać Mountain Buggy duet. Ten drugi jest jeszcze węższy, ale zastanawiam się, czy jak dzieci będą duże, to nie będą się kopać straszliwie w spacerówkach i biorąc pod uwagę, że końcówka ich kariery w gondolach przypadnie u mnie na zimę, to czy nie będzie im za ciasno w grubych ubraniach...

@anulfka, za co negatyw za literówki? ;) jakby co, to przepraszam...

Margaret u nas też cyrk z imionami, mamy większą zabawę wynajdując jakieś kompletnie odjechane imiona (sprawdźcie sobie np. listę słowiańskich imion na wikipedii ;) ), niż zastanawiając się na poważnie jak ich nazwać. Na pewno nie damy im na tę samą literę i będziemy unikać zestawów typu Piotr i Paweł. Mi się bardzo podoba Jerzy, ale mąż zgłosił veto ;)

Super Patuska! A jak duże są juz te Twoje dzieciaczki?
Lekarz nie mierzył tylko sprawdził czy wszystko ok czy serduszka biją i czy rosną. Połowkowe mam w poniedziałek to będę mieć szczegółowa relacje.
Super ☺ gratulacje. Teraz możecie na spokojnie imiona wybierać ;) chyba że już wybrane ;)
Ja dopiero w 20 tygodniu dowiedziałam się że będzie chłopiec :-) :) a 3 tygodnie później że dziewczynka :-) :) Fajnie mieć parkę
--------
32tc
Imiona wybrane zanim się poczęły.

Hanna i Filip

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Gosia2110 jaki miałaś wynik obciążenia glukozą bo ja dzisiaj robiłam i wynik po 2 H wyszedł mi nieprawidlowy wskazuje to na stan przedcukrzycowy. Wygląda na to, że czeka mnie dieta. Zobaczymy co mi w czwartek powie pani doktor.

Kachna po 1h mialam 188 (norma jest chyba do 180), a po 2h 155 (norma chyba 140), jestem juz po wizycie w poradni cukrzycowej, narazie musze odstawic cukry w czystej postaci, slodycze i slodzone soki.pozatym wszystko narazie dozwolone.lekarz mowil mi ze w ciazy blizniaczej jest z ta cukrzyca troche inaczej niz pojedynczej bo nie moga tez dzieci za malo przybierac.od czwartku robie badania glukometrem po kazdym jedzeniu i raczej nie mieszcze sie w normach wiec pewnie bede dalej odstawiac inne cukry, nie wiem moze owoce, biale pieczywo.w czwartek zobacze jak urosly na usg a za 2 tyg znowu poradnia cukrz. Troche zawracania glowy z ta dieta ale dla bąbelkow WSZYSTKO!

reklama
Do góry