reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

My dziś po wizycie. Będziemy mieć wszystkie dzieci w domu [emoji106] mamy parke [emoji5]

f2w3kw7ihyqz70ec.png
Super ☺ gratulacje. Teraz możecie na spokojnie imiona wybierać ;) chyba że już wybrane ;)
Ja dopiero w 20 tygodniu dowiedziałam się że będzie chłopiec :-) :) a 3 tygodnie później że dziewczynka :-) :) Fajnie mieć parkę
--------
32tc

reklama
U nas będą chłopaki, już dwaj ginekolodzy potwierdzili :-) ale z imionami dalej problem bo co chwila coś mi się odmienia :p musimy chyba zrobić listę i wybrać w końcu

@kachna84 zastanawiam się nad tym samym wózkiem. I jeszcze na pewno będziemy sprawdzać Mountain Buggy duet. Ten drugi jest jeszcze węższy, ale zastanawiam się, czy jak dzieci będą duże, to nie będą się kopać straszliwie w spacerówkach i biorąc pod uwagę, że końcówka ich kariery w gondolach przypadnie u mnie na zimę, to czy nie będzie im za ciasno w grubych ubraniach...

@anulfka, za co negatyw za literówki? ;) jakby co, to przepraszam...

Margaret u nas też cyrk z imionami, mamy większą zabawę wynajdując jakieś kompletnie odjechane imiona (sprawdźcie sobie np. listę słowiańskich imion na wikipedii ;) ), niż zastanawiając się na poważnie jak ich nazwać. Na pewno nie damy im na tę samą literę i będziemy unikać zestawów typu Piotr i Paweł. Mi się bardzo podoba Jerzy, ale mąż zgłosił veto ;)

Super Patuska! A jak duże są juz te Twoje dzieciaczki?
Lekarz nie mierzył tylko sprawdził czy wszystko ok czy serduszka biją i czy rosną. Połowkowe mam w poniedziałek to będę mieć szczegółowa relacje.
Super ☺ gratulacje. Teraz możecie na spokojnie imiona wybierać ;) chyba że już wybrane ;)
Ja dopiero w 20 tygodniu dowiedziałam się że będzie chłopiec :-) :) a 3 tygodnie później że dziewczynka :-) :) Fajnie mieć parkę
--------
32tc
Imiona wybrane zanim się poczęły.

Hanna i Filip

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Gosia2110 jaki miałaś wynik obciążenia glukozą bo ja dzisiaj robiłam i wynik po 2 H wyszedł mi nieprawidlowy wskazuje to na stan przedcukrzycowy. Wygląda na to, że czeka mnie dieta. Zobaczymy co mi w czwartek powie pani doktor.

Kachna po 1h mialam 188 (norma jest chyba do 180), a po 2h 155 (norma chyba 140), jestem juz po wizycie w poradni cukrzycowej, narazie musze odstawic cukry w czystej postaci, slodycze i slodzone soki.pozatym wszystko narazie dozwolone.lekarz mowil mi ze w ciazy blizniaczej jest z ta cukrzyca troche inaczej niz pojedynczej bo nie moga tez dzieci za malo przybierac.od czwartku robie badania glukometrem po kazdym jedzeniu i raczej nie mieszcze sie w normach wiec pewnie bede dalej odstawiac inne cukry, nie wiem moze owoce, biale pieczywo.w czwartek zobacze jak urosly na usg a za 2 tyg znowu poradnia cukrz. Troche zawracania glowy z ta dieta ale dla bąbelkow WSZYSTKO!

reklama
Do góry