reklama
darunia0712
Fanka BB :)
Ewka, ja nie zdecydowala bym się na SN przy bliźniakach, ponieważ w trakcie porodu to drugie dziecko może się obrócić i poród zakończy się cc.
A nie założyli ci krążka żeby się szyjka nie skracala? Mi zapobiegawczo będą zakładać bo się wszystko przesunęło a Tobie jak juz się skraca to nic nie robią?Ewka ja od 20tyg leze bo mi twardnieje brzuch i szyjka sie skrocila :/
Mi ostatnio się macica stawiala dwa dni ale już jest ok.
ewka_111
Powiem wam ze jednak bardziej boje się CC niż SN. Mówicie ze często się zdaza ze się drugie obróci - ale w moim przypadku nawet jak by się drugi obrócił to i tak powinnam dać radę - to będzie mój 3 porod - no i co ukrywać - jestem mocno rozciągnięta i powinno pójść w miarę. Ale zauważcie ze często się mimo wszystko zdaza ze bliźniaki rodzą się SN i to bez żadnych kaplikacji. Na razie nie mam co gdybać, liczę ze jeszcze długie tygodnie maluchy w spokoju posiedza w brzuchu i jak będzie trzeba tak je urodze
margaret870
Ja w szpitalu dostawałam asmag forte i kazał mi lekarz brać po wyjściu i biorę 2x dziennie i brzuch miękki :-)
Co do porodu to i ja bym wolała SN ale zobaczymy jak będzie.
Co do porodu to i ja bym wolała SN ale zobaczymy jak będzie.
reklama
Justa_podwójne szczęście
Zaangażowana w BB
Ewka ja też się boje cc. Tym bardziej że to moja pierwsza ciąża, lepiej nie myśleć. Ciekawe jak będzie u mnie czy sn czy jednak cc.
Wszystkie chyba się boimy i do końca nie będziemy wiedzieć.
Ania 12344 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i niech chłopaki siedzą jak najdłużej. Bądź dobrej myśli. W szpitalu jesteś chociaż pod kontrolą. Będą podawać coś na te skurcze i oby wszystko się uspokoiło.
Ja wczoraj miałam wizytę na nfz niestety znów nie podał mi wagi bąbelków. to ja przez ostatnie 2 tygodnie przytyłam 3 kg, teraz ponad 77 mam czyli 13 kg na plusie. Podobno dobra waga. A W brzuchu już 107 cm.
Położna mówiła że dobre 5 tygodni i będę miała maluchy przy sobie. Niech siedzą jak najdłużej. Wyniki mam dobre.
Ale najistotniejsze, szyjka skróciła się tylko minimalnie teraz 22 mm ale jest zamknięta. Lekarz pytał się czy leże? A ja odp że staram się i Dostałam opieprz że cały czas powinnam leżeć a nie tylko się starać albo jak już mi słabo. Łatwo mu powiedzieć i tak teraz więcej leżę niż wcześniej i się oszczędzam.
A na 25 lutego dostałam skierowanie do szpitala. Powód poród przedwczesny zagrażający a że w naszym powiatowym szpitalu nie mają wystarczającego sprzętu dla bliźniaków to wysyła mnie do wojewódzkiego oddalonego o ponad 60 km, zeby wszystko sprawdzili. Mam nadzieję że będę tylko kilka dni tak jak mówił. Pierwsze co to już łzy w oczach ale mąż mnie przekonywał że chcą dobrze wszystko sprawdzić i będę pod lepszą opieką. Tylko ta odległość mnie przeraża.
---------
31 tc
Wszystkie chyba się boimy i do końca nie będziemy wiedzieć.
Ania 12344 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i niech chłopaki siedzą jak najdłużej. Bądź dobrej myśli. W szpitalu jesteś chociaż pod kontrolą. Będą podawać coś na te skurcze i oby wszystko się uspokoiło.
Ja wczoraj miałam wizytę na nfz niestety znów nie podał mi wagi bąbelków. to ja przez ostatnie 2 tygodnie przytyłam 3 kg, teraz ponad 77 mam czyli 13 kg na plusie. Podobno dobra waga. A W brzuchu już 107 cm.
Położna mówiła że dobre 5 tygodni i będę miała maluchy przy sobie. Niech siedzą jak najdłużej. Wyniki mam dobre.
Ale najistotniejsze, szyjka skróciła się tylko minimalnie teraz 22 mm ale jest zamknięta. Lekarz pytał się czy leże? A ja odp że staram się i Dostałam opieprz że cały czas powinnam leżeć a nie tylko się starać albo jak już mi słabo. Łatwo mu powiedzieć i tak teraz więcej leżę niż wcześniej i się oszczędzam.
A na 25 lutego dostałam skierowanie do szpitala. Powód poród przedwczesny zagrażający a że w naszym powiatowym szpitalu nie mają wystarczającego sprzętu dla bliźniaków to wysyła mnie do wojewódzkiego oddalonego o ponad 60 km, zeby wszystko sprawdzili. Mam nadzieję że będę tylko kilka dni tak jak mówił. Pierwsze co to już łzy w oczach ale mąż mnie przekonywał że chcą dobrze wszystko sprawdzić i będę pod lepszą opieką. Tylko ta odległość mnie przeraża.
---------
31 tc
Podziel się: