reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie mamusie. Troszke mnie nie było bo komp sie popsul, ale jestem juz:-)
Majka i Kama gratuluję córeczek:tak::tak::tak:
Witam mamunie!!! Gratuluje coreczek!!! ja jutro ide na usg i mam nadzieje ze sie dowiem kto tam u mnie w brzuszku mieszka. juz nie moge sie doczekac :))) a pozniej juz usg co dwa tygodnie mi wyznaczli. ja tez mam cicha nadzieje na dwie ksiezniczki ale jak beda chlopcy to tez bede najszczesliwsza, najwaznesze zeby zdrowe byly. ehhh a zaraz znowu do pracy, padam z nog.milego dzionka mamusiom i dzidziusiom
Monia kciuki za Twoje jutrzejsze usg:tak:No i córeczek życze:-)szybciutko pisz jak było jak wrocisz!
Kurcze dziewczyny boli Was czasem brzuch? Mnie wczoraj wieczorem zaczal bolec jakby zoladek ale na dole tez cos odczuwalam. Myslalam ze przejdzie do dzisiaj ale rano znowu zaczelo..najpierw zoladek a teraz na dole..i nie wiem czy to w jelitach..taki bol dosc silny mam jak przy okresie czasem..mam nadzieje ze z maluszkami wszystko ok.Dzwonilam do gina i sie umowilam na wizyte pozniej, zeby sprawdzil czy nic sie zlego nie dzieje.

reklama
Kurcze dziewczyny boli Was czasem brzuch? Mnie wczoraj wieczorem zaczal bolec jakby zoladek ale na dole tez cos odczuwalam. Myslalam ze przejdzie do dzisiaj ale rano znowu zaczelo..najpierw zoladek a teraz na dole..i nie wiem czy to w jelitach..taki bol dosc silny mam jak przy okresie czasem..mam nadzieje ze z maluszkami wszystko ok.Dzwonilam do gina i sie umowilam na wizyte pozniej, zeby sprawdzil czy nic sie zlego nie dzieje.
jak boli tak jak przy okresie to lepiej sprawdzic u lekarza, mnie tak pare razy w nocy bolalo jak bym miala okres dostac, ale potem przechodzilo... najwaznijsze zeby sie szyjka nie skracala...
Rozgladacie sie za wozkami? ja ostatnio widzialam w komisie implasta takiego za 2 tysia nowy, tu jest link do niego WÓZEK BLIŹNIACZY IMPLAST SPIDER! WYSYŁKA GRATIS (716583732) - Aukcje internetowe Allegro w necie wygladal super, ale jak go zobaczylam na zywo to porazka, jest taki malusieńki.... takie ma wąskie te korytka ze chyba starczy na 2 miesiace dla tych dzieci...

A teraz zastanawiam sie nad tako bo jest szerszy (92cm) niz ten implast (77cm), tylko sie w zadne drzwi nie zmiesci ehhh Jumper Duo 2w1 TAKO+ Parasol WYS.0 ZŁ-OD PRODUCEN (727264298) - Aukcje internetowe Allegro
co o nim myslicie? plusem jest dla mnie to ze mozna foteliki smochodowe w niego wpiac...

Anulka!!! mnie czasami pobolewa a;e to raczej takie klucie i szczegolnie w nocy. najlepiej skontoluj to u lekarza a bedsziesz spokojniejsza.
23marta ja nie mogw sie na nic zdecydowac. podoba mi sie jeden na stronce bobowozki.pl nazywa sie klasyczny blizniak ma wszystko czego nam potreba niewele kosztuje tylko straaaaasznie ciezki jest i dlatego sie waham.
A teraz sie zastanawiam czy kupowac lozeczko drewwniane czy moze lepiej lozeczko-kojec, ahhh tyle zamotania.
pozrawaiam ammusie jutro napisze co mam w brzuszku jesli tylko sie ujawnia moje maluszki

23marta ja nie mogw sie na nic zdecydowac. podoba mi sie jeden na stronce bobowozki.pl nazywa sie klasyczny blizniak ma wszystko czego nam potreba niewele kosztuje tylko straaaaasznie ciezki jest i dlatego sie waham.
A teraz sie zastanawiam czy kupowac lozeczko drewwniane czy moze lepiej lozeczko-kojec, ahhh tyle zamotania.
pozrawaiam ammusie jutro napisze co mam w brzuszku jesli tylko sie ujawnia moje maluszki
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: DUO DRIVER KLASYCZNY BLIŹNIAK mowisz o tym? no ale z tego co ja sie orienntowalam oczywiscie czytajac doswiadczenia mam ktore uzywaly tych wozkow to one na krotko starczaja, a on ma taka szerokosc jak ten implast ktorego ja widzialam na zywoo a to = bardzo wąski jest ten wozek, ma calyy 77 cm to pomysl ze odliczajac grubosc gondolek, dla kazdego dziecka bedzie po mniej wiecej 35 cm szerokosci i zobacz sobie ile to jest... mega malo...
A w tej cenie myslalam wczesniej o tym wozku, tylko tu jest akrat czarny kolor, ale ona ma rozna kolorystyke do wyboru, wydaje mi sie ladniejszy od tego o ktorym mowisz, tylko nie wiem czy sie blokuja przednie kola bo nigdzie nie moge znalezc inf na ten temat... a to sie podobno bardzo przydaje. MIKADO DUET BOSTON-NAJNOWSZA KOLEKCJA - 37KOLORÓW (721767911) - Aukcje internetowe Allegro
Ale te obydwa maja ok 78 cm szerokosci...
Dlatego ja wypatrzylam ten co wczensiej wklejalam do niego linka on ma 92 cm szerokosci to jest troche wiekszy, i dzieci by w nim mogly dluzej pojezdzic, tylko ze nie wejdzie z zadne drzwi . Moral taki ze nie ma iealnego wozka blizniaczego. No chyba ze ktos chce wydac 4 tysiace ;)

A co do lozeczka my wymyslilismy tak ze kupimy do spania chlopakom zwykle drewniane z wyjmowanymi szczebelkami, plus dla mnie to to ze dzieciaczki jak sie ucza wstawac to sie chwytaja tych szczebelkow i sobie wstaja, a tej siatki w tym turystycznym sie nie zlapia tak jak szczebelka, choc podobno one tez tam maja jakies raczki takie ale uwazam ze szczebelki lepsze. A w spadku dostaniemy jedno takie turystyczne lozeczko ktore bedzie mnam sluzylo za kojec dla maluchow, widzialam filmik na necie jak sobie wlasnie takie maluchy siedzace juz siedzialy w takim lozeczku i sie bawily. :)

no i czekamy co tam w Tobie siedzi :)

Do 23marta

Widziałaś, któryś z tych wózków „na żywo” ? Ja widziałam i przetestowałam implast, jest bardzo zwrotny i lekki, (moja córka zasuwała z nim po całym sklepie). Tradycyjnym minusem takich wózków są wąskie gondolki, jeśli chodzi o siedziska spacerówki to przed zamontowaniem usiadła w nim moja córka i mówiła, że mieści się bez problemu (ma 8 lat):-). Ciekawa jestem czy któraś z Was widziała jak prezentuje się Tako i Mikado?

Do 23marta

Widziałaś, któryś z tych wózków „na żywo” ? Ja widziałam i przetestowałam implast, jest bardzo zwrotny i lekki, (moja córka zasuwała z nim po całym sklepie). Tradycyjnym minusem takich wózków są wąskie gondolki, jeśli chodzi o siedziska spacerówki to przed zamontowaniem usiadła w nim moja córka i mówiła, że mieści się bez problemu (ma 8 lat):-). Ciekawa jestem czy któraś z Was widziała jak prezentuje się Tako i Mikado?
no widzialam implasta, a tako i mikado maja tyle samo szerokosci wiec pewnie sa porownywalne, nie widzialam tylko tego na ktory jestem obecnie najardziej zdecydowana tako jumper duet, ale zanim kupie to musze zobaczyc

Anulka!!! mnie czasami pobolewa a;e to raczej takie klucie i szczegolnie w nocy. najlepiej skontoluj to u lekarza a bedsziesz spokojniejsza.
Ja mialam taki bol ciagly, nie przestawalo bolec wczoraj caly dzien. Taki cos jak okres jak sie zbliza..Poszlam wieczorem do gina i sie okazalo ze mam silny stan zapalny..jakas infekcja. Przepisal mi Clotrimazolum dopochwowo i nospe forte i dzisiaj juz nic nie boli:tak:Zajrzal tez do dzieciaczkow i jest wszystko ok:-)i sie uspokoilam. Robilam tez badania teraz krew i mocz i pogorszyly mi sie troche od czerwca, ale lekarz mowi ze nie sa zle bo normy dla ciezarnych sa troche inne. Musze zelaza wiecej jesc..Monia wracaj i mow jak maluszki! i czy sa wymarzone coreczki?!:-)

A co do wozkow to weszlam dzisiaj z mama do hurtowni (wszystko dla niemowlat) popatrzec na wozki itd..i tam bylo tak goraco i dziwny zapach ze prawie wybieglam i zwymiotowalam kolo auta bo nie wytrzymalam...a juz prawie miesiac mi sie nie zdarzalo..wykoncze sie..ciagle jak nie bole glowy, to ten brzuch i dalej mdlosci!

Ostatnia edycja:
Witam kobietki!! wlasnie wracam z usg i od razu pise ze maluszki zdrowe rozwijaja sie jak pojedyncze, i ida leb w leb i sa to chlopaki :")))) myslalam ze dziewczynki ale i tak jestesm najszczesliwsza na swiecie :))))) nastepne usg za 2 tygodnie

reklama
Witam kobietki!! wlasnie wracam z usg i od razu pise ze maluszki zdrowe rozwijaja sie jak pojedyncze, i ida leb w leb i sa to chlopaki :")))) myslalam ze dziewczynki ale i tak jestesm najszczesliwsza na swiecie :))))) nastepne usg za 2 tygodnie
Ale super Monia:-) GRATULUJE CHŁOPCÓW!!!!:tak:Ja tez bym chciala..ale pewnie ja bede miec dziewczynki..bo to tak jest, ale jakos na chlopakow jestem nastawiona.Fajnie ze teraz tak czesto usg bedziesz miala i ze zdrowiutkie sa. Pozdrawiam serdecznie.

Do góry