reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Kochane brzuchatki jak się czujecie? A świeżo upieczone mamy jeszcze tu zaglądają? Jak sobie radzicie? Jak maluszki?
U mnie to różnie bywa, raz w nocy mogę spać na bokach innym razem obracam się i kręcę i wszystko boli, maluchy uciskają. I każdego wieczoru boli mnie pod łopatką aż kuje, na szczęście M.zawsze pomasuje i codziennie mi brzuch - skóra u góry dretwieje (męczące).
A od jakiegoś czasu mam też zawroty głowy jak siedze tak nagle, raz to nawet jak prowadziłam auto. Wiadomo że lżej już nie będzie ale dam radę ☺ każdy ruch bąbelków wszystko wynagradza
A ty Ewka jak się czujesz?

Dużo sił wam życzę mamuśki :)

-----------------
30tc

reklama
Patuska a może to nie jajnik tylko więzadła macicy, jak macica rosnie szybko to więzadła nie zawsze nadążają. Ja czasem tak mam, że czasem mnie boi po prawej czasem po lewej.

Patuska tak jak Kachna pisze to nie muszą być jajniki a więzadła. Przy blizniakach wszystko szybciej rośnie wiec ciało nie nadąża. I stad te bóle, niewygody i wszelakie cagniecia i kłócia. Ale gdyby jednak bolało coraz mocniej to konsultacje się z lekarzem - mamy dwójkę w brzuchach - z tym nie ma żartów i lepiej trochę spanikowac niż coś by źle miało być.

Ja się czuje nad wyraz dobrze. Jakoś ostatnio nawet mniej doskwiera mi kręgosłup. Nie wiem tylko czy się cieszyć czy spodziewać się nagłego pogorszenia :p myślę że to też dlatego ze przestałam się przejmować. Wiem i mam świadomość że to ciąża większego ryzyka, ale to też moja 3 ciaza I trochę poznałam swój organizm, wiec brne do przodu byle jak najdłużej, starając się jak tylko nadaża się okazja położyć się i odpocząć (choć łatwe to nie jest przy biegającym 1.5 latku :p ) ponoć najważniejsze to pozytywne nastawienie ;)

Dziewczynki powiedzcie mi, gdzie można dostać ładne ciuszki w rozm, 50? w jakiej sieciówce ? nie zawsze trafia się na takie rozmiary

Dziś np nie boli ... tez myślałam o więzadłach ale bardziej liczyłam ze na raz po obu stronach będzie boleć a od kilku dni tylko jedna strona...

Od początku mam maluchy ułożone bardziej po prawej bo nawet przy usg głowica najeźdzal lekarz na prawą stronę brzucha...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Patuska mnie więzadła najczęściej bolą po prawej stronie bo tam właśnie łożyska były przyczepione, po lewej stronie jak dotąd bolały mnie tylko chyba 2 razy i było to mniej bolesne i szybciej przechodzilo a po prawej stronie to było bardzo bolesne, nawet jak leżała nogą nie mogłam ruszyć a przy chodzeniu to ciężko było to znieść.

Ciuszki - cudne są w next (od rozm 50), a także jak piszą dziewczyny tesco (F&F) oraz hm ma ładne i właśnie rozmiary od 44 ;)
Ja dziś byłam na zakupach w Tesco i przy okazji zrobiłam pierwszy zakup ;)

Co do boli rozciagajacych - są plusy kolej juz ciąży :) :p póki co takich nie mam ale za to kręgosłup juz mocniej sfatygowany (choć ostatnio jak juz wcześniej pisałam nie mogę narzekać :p

reklama
A i jeszcze tanie ciuszki w pepco ale nie jestem pewna czy takie malusie rozmiary są oraz trzeba polować to Lidl i Biedronka (co do jakości w pepco - powiem wam szczerze ze w większości przypadków - a zdaza mi się tam kupować - nie mogę powiedzieć złego slowa, oczywiście że się mechaca i spierają(kosztują po kilka zł wiec czego się spodziewac) ale nie rozciągają, co się mi często zdazalo w przypadku ciuszków z Lidla)

Do góry