reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

To moje drugie cięcie, pierwsze o wiele lepiej wspominam, od razu wstałam i zajmowałam się córką, teraz potrzebowałam dwóch dni aby wstawać, oczywiście wstawałam ale ciężko było. Dziś już jest rewelacja, czekam aż macica całkiem się obkurczy :)

reklama
Witam, jestem nowa na forum i nowa jako ciezarowka blizniaczkow :happy:. Widze ze na tym forum sa czeste wpisy wiec mam do was dziewczyny pytanie,mialam spytac lekarza ale oczywiscie w natloku spraw ciagle zapominam. Otoz, czy dzieciaczki (22tc dwukosmowkowej) w brzuszku zamieniaja sie miejscami? Tzn jesli jedno jest z prawej strony a drugie z lewej to jest taka mozliwosc ze na drugi dzien leza odwrotnie? Moze to glupie i banalne pytanie ale jestem poprostu ciekawa...pozdr

Witam, jestem nowa na forum i nowa jako ciezarowka blizniaczkow :happy:. Widze ze na tym forum sa czeste wpisy wiec mam do was dziewczyny pytanie,mialam spytac lekarza ale oczywiscie w natloku spraw ciagle zapominam. Otoz, czy dzieciaczki (22tc dwukosmowkowej) w brzuszku zamieniaja sie miejscami? Tzn jesli jedno jest z prawej strony a drugie z lewej to jest taka mozliwosc ze na drugi dzien leza odwrotnie? Moze to glupie i banalne pytanie ale jestem poprostu ciekawa...pozdr
Witaj Gosiu
Jeśli jest to dwuowodniowa i jedno jest z lewej a drugie z prawej to już tak zostanie. Tak mi mówił mój lekarz. Moje bąble (27 tydzień dwuowodniowa dwukosmówkowa) są bardzo blisko siebie i też córcia jest z lewej a synek z prawej i nie raz widzę na usg jak się zaczepiają i np. synek sięga stópką przy głowie córci. Wiadomo że non stop się obracają ale nigdy nie zmieniały miejsca. Zupełnie na początku było jedno nad drugim.

Witaj Gosiu
Ciekawe pytanie zadałas - tez się nad tym ostatnio zastanawiałam - co prawda u mnie póki co maluchy na każdym usg były jeden nad drugim - zobaczymy jak będzie na następnym - tylko ze u mnie to jeszcze maleństwa - 19tc

Dzieki Justa za info.wiem na czym stoje. pytanie wynikalo z tego ze jedna dzidzia jest zdecydowanie bardziej aktywna a druga ledwo czasem mnie musnie, wiec sie oczywiscie zamartwiam czemu tak jest i czy napewno odczuwam dwie czy to tylko ta prawa sie ciagle przemieszcza.ogolnie ciaza blizniacza nasuwa mi miliony pytan a jak juz jestem u lekarza to mnie pustka ogarnia i zawsze o cos zapomne spytac. Fajne to forum, mam nadzieje ze mi jeszcze czasem cos dopowiecie.pozd

Nie mogę coś zasnąć ... eh
Ja też nie raz się zamartwiałam że jedno czuje bardziej niż drugie. Np. kiedyś synek bardziej kopał a teraz czuję jak się kręci i mocno wypina a córcia częściej teraz kopie najgorzej jak nisko i jak przy/po pęcherzu.
Głównie to chyba zależy od tego jak są ułożone. Jedno możebyć blisko macicy, inne bliżej łożyska itp. itd. i dlatego tak można odczuwać

Gosia raczej nie ma takiej możliwości żeby się zamieniły. U mnie jeden dzieciaczek ( prawdopodobnie synuś ) jest po prawej stronie trochę wyżej a po lewej stronie trochę niżej jest prawdopodobnie córeczka. W piątek się chyba kopały bo aż brzuch na środku podskakiwał.

Ewka czuję się dobrze, brzuch już coraz większy zmierzylam go sobie i na wysokości pępka 98 cm. Na wadze już 8 kg. Chodzenie na zakupach juz mnie męczy stwierdzilam, że całą wyprawkę kupię przez Internet bo skoro teraz już mi jest ciężko to co będzie np. Za miesiąc A ty jak się czujesz? Ile ci przybyło na wadze

reklama
Kachna u mnie tez prawdopodobnie synus pilkarz po prawej a po lewej dzidzi jeszcze niezindetyfikowana, w czwartek sie mam nadzieje dowiem.a tez tak macie ze jedno jest bardziej aktywne a drugie zdecydowanie mniej? Martwi mnie jeszcze ze malo przytylam bo mam 22 tc a tylko 3 kg na plusie, z tego 1kg z poczatku schudlam.niby dzidzie o dobrej wadze na usg ok ale sie martwie oczywiscie...ze w bliznieczej to powinnam wiecej przytyc...

Do góry