W kwestii wózków: Wszystkie, które miałam w przypadku starszego dziecka i te , które mam obecnie dla bliźniąt, sa używane. Wg mnie nie opłaca sie kupować nowych. Wystarczy troche poszperać w sieci i można znaleźć dobre oferty.
Jako drugi wózek kupiłam peg perego duette jeden za drugim - kiedy dzieci miały 4-5 miesięcy przestaly mieścić sie do gondol w abc design (jeden obok drugiego). Perego ma rozkładane na plask spacerówki, dzieci do dzis w nich spia za dnia. Do tego mam foteliki samochodowe. Gondole sa zbędne w tym wypadku a do spacerówek można wkładać nawet noworodki. Nie wszystkie spacerówki rozkładają sie na plasko. Do tego jest super przydatna kierownica, dzieki niej manewrowanie wózkiem jest bardzo wygodne. Niestety, dostęp do kosza jest utrudniony przy spacerowkach. Wolałabym tez kola pompowane a nie piankowe
Patrzcie na szerokość wózków, wielkość gondol. Fajne sa tez foteliki kompatybilne z wózkiem, bo niestety Nie wszystkie wózki mieszczą sie do bagażników. Jak jadę do miasta to wkladam do bagażnika tylko stelaż