reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

kachna84 ale ten którego nazwe podałaś bardzo mi podpasował:tak:.Ma 80cm szer.i ten gondole są duże.Rzadko sie tak zdarza.Ja znalazłam freestyle twins 3w1 ma 79 cm szer. ale gondolki są bardzo małe bo mają tylko 27 cm szerokości.Ile takie dziecko pobędzie w takiej gondoli max pół roku.

reklama
Tego Jedo duo to koleżanka mi znalazła on też jest w ciąży i jak szukała to wpadł jej w oko i pomyślała o mnie. Mi się bardzo ten wózek podoba ale gdyby był trochę wyższy to byłby idealny

Ja mam ten sam co darunia i bardzo go lubię. Mam go od początku i faktycznie w gondolach dzieci długo nie pojeżdżą. Moje dały radę do początków 5 miesiąca a do dużych dzieci nie należały, bo jak sie urodziły, to miały po 2kg. Ale spacerówka jest super.Też polecam. Ceny tych wózków są zaporowe ale czasami można kupić używany w bardzo dobrym stanie.

W kwestii wózków: Wszystkie, które miałam w przypadku starszego dziecka i te , które mam obecnie dla bliźniąt, sa używane. Wg mnie nie opłaca sie kupować nowych. Wystarczy troche poszperać w sieci i można znaleźć dobre oferty.

Jako drugi wózek kupiłam peg perego duette jeden za drugim - kiedy dzieci miały 4-5 miesięcy przestaly mieścić sie do gondol w abc design (jeden obok drugiego). Perego ma rozkładane na plask spacerówki, dzieci do dzis w nich spia za dnia. Do tego mam foteliki samochodowe. Gondole sa zbędne w tym wypadku a do spacerówek można wkładać nawet noworodki. Nie wszystkie spacerówki rozkładają sie na plasko. Do tego jest super przydatna kierownica, dzieki niej manewrowanie wózkiem jest bardzo wygodne. Niestety, dostęp do kosza jest utrudniony przy spacerowkach. Wolałabym tez kola pompowane a nie piankowe

Patrzcie na szerokość wózków, wielkość gondol. Fajne sa tez foteliki kompatybilne z wózkiem, bo niestety Nie wszystkie wózki mieszczą sie do bagażników. Jak jadę do miasta to wkladam do bagażnika tylko stelaż

Dziewczyny tez polecamkupic solidny markowy wózek używany. Ja kupiłam easywalkera bo mieszkam na wsi. Zapłaciłam niecałe 2 tys i używam go juz go dwa lata do pierwszych i drugich bliźniaków. Nic mi sie nie zepsuło poza przebita opona. A poprzedni właściciel tez go nie oszczedzal
Przy pierwszymsynku kupiłam nowy wózek polskiej produkcji bo niedrogi. Dramat. Od początku cos skrzypiało strzelało i sie urywalo. Standard wykończenia tez nienajlepszy - choćby klamry przy zapieciach pasów do spacerówek. Na takie rzeczy zwracajcie tez uwagę

reklama
Ja wybralam Taco Duo Jumper, uzywany, w rewelacyjnej cenie. Obok siebie, dwa foteliki samochodowe, gondole, pompowane duze kolka. Tylko ze szeroki ale to nic

Do góry