reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Też mam dokładnie tego rogala. Jest bardzo przydatny. Kręgosłup już prawie nie boli. Czasem tylko lekko biodro jak cała noc śpię na lewym boku. Ale polecam tego rogala :-)

reklama
Ps: w szpitalu lekarze się śmieją że to mój zastępczy mąż teraz jest bo jak się przytule to puścić nie chcę :p no i między nogami bardzo wygodnie.

Hihi to dobrze ze jedt do "kogo" przytulic... a ja mam troche inny chyba bardziej do karmienia i dlatego niewiedzialam jak uzyc heh... ale i tak ja bym musiala cos pod brzuch bo inaczej to mi "leci" i nie moge... aj jakos damy rade

A za dnia jak masz lezec Ania to raz na jednym raz na drugim boku? Czy jak? I oblozona poduchami... a biodra nie bola? Bo mnie po kilku godz w nocy bola :/

Ja nie wiem co z tym robić, jakie są sposoby, żeby temu ulżyć, trudno wytrzymać, a to przecież całkiem wcześnie jeszcze... :(

W IIgim trymestrze wyszkto sie tak szybko rozsrasta, pozniej te zmiany juz nie sa takie gwaltowne. Ja tez strasznie narzekalam na bole wszystkiego tak ok 24-28tc. Potem te bole minely, pojawilo sie cos innego - dusznosci, nieopkoj, klopoty ze snem. Tak wiec juz do porodu caly czas jakies dolegliwosci mi towarzyszyly. A koncowka to juz byla nie do wytrzymania, czulam sie jakby mi ktos kazal w za ciastnym o 3rozmiary garniturze chodzic calą dobę:-D

Jjka to zes pocieszyla.... no ale nastawiam sie ze bedzie coraz trudniej bo brzucho rosnie z dnia na dzien.. jeszcze nie byl taki duzy a juz bylo ciezkawo.. wiec jakos sie to przezyje ;)

Ja też miałam takie bóle bioder i barków. Nieraz całą noc z bólu nie spalam. Kupiłam rogala i jakoś przeszło. Teraz całą noc przesypiam na lewym boku. Na plecach mnie dusi a na prawym dzieciom się nie podoba i strasznie się wypinają. Czasami jak mnie biodro rano zaboli to podkladam poduszkę pod plecy i się lekko odchylam żeby go tak nie uciskać.

reklama
Do góry