reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ania jak się masz?
Ja dziś robiłam krzywą cukrową, nie było źle! Siostra mnie nastraszyła mówiąc, że to gorsze niż poród. A miała cc... Hehm. Słyszałam też serduszka maluchów, rozczuliło mnie to i uspokoiło.
Czy różnica w wodach płodowych 3 i 6 to naprawdę takie niepokojące?

reklama
Ania i Paulettah leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Mi nie zdążyli założyć ani szwu ani pasera. Dzieciaki urodziły się w 26tyg, tylko 2 tyg leżałam plackiem tak jak Ania. Dużo siły wam życzę i pozytywnego myślenia. Ania leżysz w szpitalu z którym stopniem referencyjności?

Leżę w szpitalu o III stopniu referencyjnosci w Bytomiu. Ponoć są tu dobrzy specjaliści. Przesypiam praktycznie całe dnie. Macica czasami trochę się jeszcze napina. Raz dziennie dostaje magnez w kroplowce i milion leków rozkurczowych. W poniedziałek kolejne badanie szyjki - sprawdzimy czy szew trzyma i usg dzieciaków. Ostatnio jeden nie urósł więc się martwię o niego. Kończę obecnie 28 tc więc pomału do przodu :-)

Pewnie cie zaszyją. Dostaniesz leki i magnez. Cegły pod łóżko i leżeć placuszkiem. Taki nasz los. Mamy podwójne obciążenie. Ja dzisiaj prawie poklucilam się z dziewczyną z sali. Powiedziała mi że powinnam sobie więcej pochodzić bo mi mięśnie zanikną. No ja pierdziele, niektórzy nie mają taktu i rozumu.

Tu sie zgdodze niestety niektorzy nie maja taktu i jeszcze mi np. wmawiaja ciaza to nie choroba.. ze np. Ja to chodzilam do konca (mowi mama pojedynczej ciazy, bez zadnych zaklocen)... ale co zrobic... jednym wpuscic, drugim wypuscic i robic swoje

reklama
Pewnie cie zaszyją. Dostaniesz leki i magnez. Cegły pod łóżko i leżeć placuszkiem. Taki nasz los. Mamy podwójne obciążenie. Ja dzisiaj prawie poklucilam się z dziewczyną z sali. Powiedziała mi że powinnam sobie więcej pochodzić bo mi mięśnie zanikną. No ja pierdziele, niektórzy nie mają taktu i rozumu.

Glupia baba. Chociaz racje ma, ze miesnie zanikaja. Ale jak dzieci przyjda na swiat to bedziesz smigac przy nich jak mloda fryga:-)

Do góry