reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja juz 33tc poki co wszystko ok i powinni jeszcze troche posiedziec :) Mi do tej pory bezproblemowo zlecialo i tego wam życzę :) dalej jestem aktywna. Lekko juz nie jest ale daje rade:) Oby jeszcze ze 3 tyg byli tacy grzeczni to będę spokojna. A tego co po porodzie sie nie boje musi byc dobrze damy radę nie ma wyjscia :) Dobrze ze wzieli cie do szpitala mnoga ciaza jest zawsze wysokiego ryzyka lekarze nie bagatelizuja zadnego bólu. Wszystko dokladnie sprawdzają i tak jest lepiej.

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa. Obecnie kończę 25 tydzień ciąży bliźniaczej. O potomstwo staramy się od 4 lat. W zasadzie od początku ciąży dużo leżę. Teraz mam leżeć jeszcze więcej. Dzieciaki są już w pozycji główkowej przez co odczuwam dokuczliwy ucisk i ból. Samopoczucie od początku kiepskie. Nudności pierwsze 3 miesiące. Ból macicy, wiązadeł. Teraz zgaga, ból bioder, ramion, lędźwi, ból macicy, problemy z oddychaniem, problemy ze spaniem. Leki rozkurczowe 3 razy dziennie. Zastrzyki rozrzedzające krew od początku. Serducho wali jak głupie. Dzieciaki w 24 to po 870 gr. Już nie mogę się doczekać. Jest coraz ciężej. Brzuchal oczywiście coraz większy chociaż przytyłam tylko 6 kg. Ogólnie przekichane. Chciałabym donosic przynajmniej do 36 to.

Witaj ania2622 ... powodzenia :) na kiedy masz przewidywany" porod? Bo jestssmy mniej wiecej w tym samym czasie. Choc wlasnie wracam od lekarza i mowi ze koncowka 25... a licze wg tego samego lekarza od poczatku i mi wychodzi 25 start od wtorku wiec badz tu mądryyy... no nic obysmy jak najdluzej donosily ;)

40 tygodniowych termin mam na 15 stycznia, a 36 kończy mi się 20 grudnia. Chciałabym się cieszyć, ale cały czas towarzyszy mi strach. Mam już za sobą trudną historię. Strasznie mnie ciśnie na dole. Mam wrażenie że mnie szyjka macicy boli

Ania, duże dzieci. Jaka płeć? Trzymam kciuki, powodzenia!
Nie martw się bólem, mnie też brzuch boli, chyba wszystko się rozciąga.
Tak samo spanie na boku to jednak udręka. Od kiedy mam ciążową poduchę nie bolą plecy, ale za to biodro od leżenia w tej samej pozycji. Nad ranem chce mi się płakać, bo jeszcze bym pospała, ale już nie da rady. Uff:) Ale chcę, żeby jak najdłużej siedziały w środku.
Jak na 20 prawie tc, to mam naprawdę mały brzuszek. Zastanawiam się ile mierzyły/ważyły wasze dzieci około 20 tc?

Hmm, z tego co pamiętam to około 20 tc moje miały 400 i 470 gr. Dwóch chłopców będziemy mieli ☺ poduche ciążową też mam i kręgosłup faktycznie mniej boli ale z biodrem i ramieniem mam to samo. Wczoraj przepłakałam cały dzień bo tak bolało że nie szło leżeć, a jak wstaję to prze na dół. Na plecach tracę oddech, na prawym boku boję się odzieciaki i też mi ciężko w klatce piersiowej. Ale na noc oblozylam się wszystkimi poduszkami jakie w domu znalazłam i nawet pospałam nieźle

Moje chlopaki tez mieli ok 0,5kg w 20tc. Ostatnio w 32 mieli po rowne 1899 i 1900 az dr zdumiala :) idą leb w leb. Ja nie mam klopotow z bolami teraz znów wiezadla mnie troche ciągną ale do przezycia. Najbardziel bola ich harce ale to jest bol który zaciskasz zęby i sie usmiechasz :) a spanie to wyzwanie ale poducha troche pomaga. Ja spie na obu bokach inaczej bym nie dala rady.

Nasze w 21 mialy po 420 i 450 i lekarz mowil ze duze i mi sie tak wydalo bo ksiazkowo 1 dziecko w 21- 350g wiec Wasze to w ogole spore... teraz 25 po 700 i 720g :) chlopczyk i dziewczynka :D

reklama
Do góry