reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Aga to zalezy jaka. :)
Dwujajowa podobno uwarunkowana genetycznie, także leki hormonalne wpływają na częstotliwość występowania.
Jednojajowa podobno całkowity przypadek. :)
Dziewczyny miałam przeprowadzkę - chwilowo mnie nie było, ale już jestem, zmęczona, ale szczęśliwa, że to za mną. :D

reklama
Dziękję za miłe przyjęcie :-) u mnie w rodzinie ani u mojego męża nigdy bliżniaków nie było, nie wiem od czego to zależne może od hormonow bo przez 7 lat bralam pigułki anty a od 3 lat biore hormon na tarczyce wiec moze to dlatego ale tak czy siak jestesmy brdzo szczesliwi :-D pozdrawiam Was dziewczynki :-)

Witam wszystkie mamusie ☺
Fajnie że znalazłam to forum, w końcu będę mogła porozmawiać ☺
Jestem w 12 tygodniu ciąży bliźniaczej dwuowodniowa dwukosmówkowa.
zaskoczenie przeogromne ale pozytywnie. W rodzinie mojej ani męża nie było bliźniaków także takiego podwójnego szczęścia się nie spodziewaliśmy.
Termin mam na 20 kwietnia ale w przypadku bliźniaków rodzą się szybciej ale to akurat się okaże.

Hej Justa gratuluje!!! blizniakowy watek jest niestety dosc malo aktywny choć i tak bardziej niz jak ja byłam na twoim etapie :) ja juz na ostatniej prostej jak cos to pytaj :)

Dziękuję za miłe przyjęcie

Sylka87 ja też jestem z 1987 ☺
Mówisz że już jesteś przy końcu to gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania również innym mamom
Ja ogólnie mam obawy i rozmyślam jak podołam temu podwójnemu szczęściu. Wiadomo inaczej z jednym dzieckiem (gdzie też miałam obawy a jak się usłyszałam że to blizniaki to strach i radość jednocześnie) a z dwójką na pewno będzie jeszcze ciężej. Może nie ma co na zapas się przejmować ale to jednak nie uniknione.

Za mną już 2 badania USG, badania krwi i moczu. A kilka dni temu byłam w szpitalu miałam zapalenie pęcherza i podejrzewali zagrożenie poronienia więc nieźle mnie wystraszyli.Z drugiej strony dobrze że szybko zareagowali jednak lepiej dmuchać na zimne. Ale wszystko już jest ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry