reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ladyk - super, gratuluje. Ladna waga jak na tc, no i dobrze, ze zero problemow. ale malutcy pewnie sa. Moi mieli 51cm a i tak wygladali jak pale pchelki.

co do ruchow - nigdy nie wiedzialam ktory to sie rusza, moglam sie jedynie domyslac.

pierwsze ciuchy - ja urodzilam w 37tc waga 2200 i 2800, o 51cm i powiem wam, ze mialam ok 8 kompletow ciuchow 50roz i ich w to ubieralam. W 56 sie topili, ale ze juz nie mialam glowy i czasu zeby cos zamawiac po porodzie a maz tez byl w szoku to ubieralam ich w 56 tylko podwijalam rekawy. Nie powiem, za duze byly te 56 ale po 2tyg juz byly w sam raz. I jakos tez tak szybko przeskoczyli potem na 62. Generalnie nie oplaca sie kupowac duzo tych 50 bo one sa na krotko. chyab, ze sa jakies promocje abo ktos sie z kasa nie musi szczypac.

reklama
Aliamaris ja przewaznie czuje bo są dziwacznie ulozeni i latwo poznać tylko nozki im sie mniej wiecej w jednym miejscu zbiegaja wiec wtedy to nie wiem. Ale dolny jest glowkowo wiec on mi wgniata sie w szyjke a gorny poprzecznie nad pepkiem i dokladnie widze jak wypycha glowke czy pupe :) a dzis bylam na wizycie i czeka mnie juz raczej na pewno cc bo ciezko by im bylo sie ładnie teraz ustawić. Ale ogolnue wszystko ok szyjka dluga skurczy brak a chłopaki pięknie rosną 1560 i 1640 <3 byle jeszcze z 6 tyg. Paulettach ja kupilam troche spiochow i body 50. Wiecej nie kupuje bo tak rosną ze raczej na dlugo nie beda potrzebne takie małe :) I na wyjscie mam dwa miski z hm na 50-56. Ladyk jak tam maluszki kiedy wychodzicie? I jak z karmieniem piersia?

Ladyk,gratulacje;)
Jak dzieciaczki?

Paulettah,mialam kupione do szpitala 56,ale ubranka byly 2x wieksze jak moje dzieci.Pielegniarki smialy sie,ze najlepiej to w zabawkowym kupic ubranka.W "50" rowniez plywaly i to dosc dlugo.Mimo,ze "gonily" dzieci urodzone o czasie.
Moje kurczaczki mierzyly 47 i 48cm;)
kup na wszelki wypadek ubranka w rozm
50,bo nigdy nic niewiadomo;)

Ja mam sporo takich na 50 i wiekszych tez, miałam szczęście, bo wszystko dostałam od siostry, nic nie musze na razie z ubranek kupować, może tylko śpiworki na wyjście, bo zima będzie.

I już wiem, że będzie dwóch chłopców :))

U nas około 20 stycznia, dokładnie jeszcze nie ustaliliśmy z lekarzem, bo pewnie za wcześnie, żeby wiedzieć. Będziesz mieć cc czy sn?

Ladyk - serdeczne gratulacje! Punkty i waga godne podziwu! I tylko doba na neonatologii, super. Podziwiam poród naturalny.

Ciuszki - faktycznie 50 na pierwszy miesiąc. Moje miały 46 i 50cm, więc 56 były o wieleeee za duże.

reklama
Aliamaris ja przewaznie czuje bo są dziwacznie ulozeni i latwo poznać tylko nozki im sie mniej wiecej w jednym miejscu zbiegaja wiec wtedy to nie wiem. Ale dolny jest glowkowo wiec on mi wgniata sie w szyjke a gorny poprzecznie nad pepkiem i dokladnie widze jak wypycha glowke czy pupe :) a dzis bylam na wizycie i czeka mnie juz raczej na pewno cc bo ciezko by im bylo sie ładnie teraz ustawić. Ale ogolnue wszystko ok szyjka dluga skurczy brak a chłopaki pięknie rosną 1560 i 1640 <3 byle jeszcze z 6 tyg. Paulettach ja kupilam troche spiochow i body 50. Wiecej nie kupuje bo tak rosną ze raczej na dlugo nie beda potrzebne takie małe :) I na wyjscie mam dwa miski z hm na 50-56. Ladyk jak tam maluszki kiedy wychodzicie? I jak z karmieniem piersia?

U mnie pod koniec ciazy wlasnie najeiwcej sie krecili. W 35tc jak wychodzilam z patologii to obaj byli ulozeni glowkowo. nawet ordynatorka mnie na sn namiawiala. A w 37tc jak przyjechalam rodzic to ten drugi byl miednicowo ulozony i juz wiadomo bylo ze cc. Tak wiec, nigdy nie wiadomo. Choc ja sn bym sie nie zdecydowala z wlasnej woli.

Do góry