reklama
darunia0712
Fanka BB :)
Po ostatnich informacjach, podejrzane nawet.
Aga_82
Rzeczywiście, dziwna jest ignorancja lekarzy. Ja od samego początku chodziłam na NFZ (zresztą poprzednią ciążę też), dostałam skierowanie na badania prenatalne, choć teoretycznie nie było ku temu przesłanek. Z uwagi na rodzaj ciąży - dwukosmówkowa dwuowodniowa potwierdzona w 6 tygodniu - kontrole miałam co miesiąc. Pod koniec ciąży co 2-3 tygodnie. Nie mogę złego słowa powiedzieć o mojej ginekolog a nie wydałam złotówki na badania i wizyty
M
mama290
Gość
Antenka lekarz jak używa określenia ze ciąża jest dwujajowa to dupa nie lekarz bo to chodzi o określenie owodni i kosmowek na początku można powiedzieć ze są dwa zarodki co najwyżej a tutaj dbanie o siebie nie ma nic bo trzeba być pod stała kontrola lekarza to są ciąże wyższego ryzyka i może wystąpić mnóstwo patologi na każdym etapie ciąży ja b napisała skargę i szukała lekarza który zajmuje sie ciążami wieloraczymi bo nie każdy lekarz sie na nich musi znać
Moze zgłoś sie do IMBA. Bądź TAMBA i tam ci pomogą
Moze zgłoś sie do IMBA. Bądź TAMBA i tam ci pomogą
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wlasnie dzwonilam do tego pierwszego lekarza i powiedzual: ciąża dwujajowa – zawsze dwuowodniowa dwukosmówkowa (każdy płód ma własne łożysko i własny worek owodniowy). Dla potwierdzenia czytam i wszedzie tak pisze. Uspokoilam sie ale ide na wizyte dla wiekszego spokoju. A ten od usg gen to niby opinie mial dobre a czemu tak szybko skaczyl.. chyba wiedzial co robi,wyniki ok. Najwazniejsza prze karkowa 1-1,7;2-1.3
reklama
papryczka_
Dziewczyny zgadzam sie z Wami,ze jest to co najmniej dziwne i podejrzane.Priorytetem jest okresleniie kosmowkowosci i owodni,bo od tego w glownej mierze zalezy postepowanie lekarzy...
Podziel się: