reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Rzeczywiście, dziwna jest ignorancja lekarzy. Ja od samego początku chodziłam na NFZ (zresztą poprzednią ciążę też), dostałam skierowanie na badania prenatalne, choć teoretycznie nie było ku temu przesłanek. Z uwagi na rodzaj ciąży - dwukosmówkowa dwuowodniowa potwierdzona w 6 tygodniu - kontrole miałam co miesiąc. Pod koniec ciąży co 2-3 tygodnie. Nie mogę złego słowa powiedzieć o mojej ginekolog a nie wydałam złotówki na badania i wizyty

A ja jestem w irlandi puki co wydalam 300e i wszystko to co pisze moze i dziwne ale prawdziwe przeciez nie wymyslam.... u lekarza najpierw bylam innego, usg gen inny i szpital.

Szpital to chyba w ogole jakas gowniara starzystka. Puki co strasznie sie nakrecilam i jest mi az slabo od wczoraj ale jesli mowia ze jest ok to jest ok i juz... pozdrawiam. A do lekarza pojde zaraz jeszcze innego...

Antenka lekarz jak używa określenia ze ciąża jest dwujajowa to dupa nie lekarz bo to chodzi o określenie owodni i kosmowek na początku można powiedzieć ze są dwa zarodki co najwyżej a tutaj dbanie o siebie nie ma nic bo trzeba być pod stała kontrola lekarza to są ciąże wyższego ryzyka i może wystąpić mnóstwo patologi na każdym etapie ciąży ja b napisała skargę i szukała lekarza który zajmuje sie ciążami wieloraczymi bo nie każdy lekarz sie na nich musi znać
Moze zgłoś sie do IMBA. Bądź TAMBA i tam ci pomogą

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wlasnie dzwonilam do tego pierwszego lekarza i powiedzual: ciąża dwujajowa – zawsze dwuowodniowa dwukosmówkowa (każdy płód ma własne łożysko i własny worek owodniowy). Dla potwierdzenia czytam i wszedzie tak pisze. Uspokoilam sie ale ide na wizyte dla wiekszego spokoju. A ten od usg gen to niby opinie mial dobre a czemu tak szybko skaczyl.. chyba wiedzial co robi,wyniki ok. Najwazniejsza prze karkowa 1-1,7;2-1.3

reklama
Dziewczyny zgadzam sie z Wami,ze jest to co najmniej dziwne i podejrzane.Priorytetem jest okresleniie kosmowkowosci i owodni,bo od tego w glownej mierze zalezy postepowanie lekarzy...

Do góry