reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny,
miała któraś z was nitrendypinę w ciąży? Ostatnio lekarz mi przepisał na twardnienie brzucha, ale po tym leku czuję się paskudnie, a ulotka też nie zachęca do brania tego leku.

reklama
Witam;)

Tarantulka,ja biore nospe forte 3x dziennie,i mgb6 3x.
Ktory u Ciebie tydzien?
Nie slyszalam o takim leku.
Dziewczyny czy macie badz mialyscie problemy z chodzeniem?Jestem w 27tyg.3dniu ciazy bola mnie uda,jak dluzej leze to bok i cale biodro,kregoslup plecy,ciagnie krocze i tylek a przewracanie sie z boku na bok to nie lada wyczyn,ciezko na plecach polezec.Gin mowila,ze tak bedzie juz do samego porodu.
Szyjke mam 40mm (tydz.temu we wtorek mialam badana i mierzona) za tydz.kolejna wizyta.Czasem dziwnie zakluje krocze i tylek.Staram sie duzo lezec.

Ja brałam spasmoline,bo na no-spe za bardzo nie reagowałam. Tarantulka jakiś dziwny ten lek, pytałam pediatre i mojego gin, no to nie zalecają brania tego leku.

Dominika ja chodze tylko do wc,to daje radę ale juz dłuższe krecenie sie po łazience/ stanie to ciężko mi bardzo.
Na plecach nie moge leżeć ani minutki bo ledwo oddycham. Tylko lewy bok.
Ale dluga Twoja szyjka,marzenie :)

Dominika- mialam takie bole krocza i tylka ale wcale nie do samego porodu. Jakos mnie tak bolalo przez 2 tyg a potem przeszlo i de facto od 30tc to czulam sie swietnie ale niestety musialam na patologii lezec.

Kamilasze- napisz na niemowlakach co u ciebie. Dawno sie nie odzywalas!

Jjka,to w takim razie nie jest regula,ze do porodu ciagnie krocze i tylek:) zobaczymy jak u mnie bedzie w pozniejszych tyg.z tymi dolegliwosciami.

Jup,kojarze ze u Ciebie szyjka jest krotsza.Musisz duuzo odpoczywac;)

Ja nadal leże w domu.
Maluchy maja 1150 i 1190 sa ułożene caly czas piętrowo.
Chciałabym wytrwać jak najdłużej ale lekarz mówi, ze 36 tc to bylby cud.
Przytylam juz 16 kg. Ale startowalam z 44 .
Nie wiem ,te kg chyba w brzuch,biodra i pupe poszly bo tak to bez zmian.

Jup a ile Twoja szyjka ma? Moja zaczęła się skracać i ma teraz 29mm.Lekarz stwierdził że jak dojdzie do 20mm to musze się położyć do szpitala. W sumie i tak od 35tc miałam iść juz do szpitala ale zawsze to lepiej dłużej w domu.
Ja do tej pory przytyłam 16kg ale na to nie ma żadnej reguły, jedne tyja więcej inne mniej a dzieciaki i tak biorą tyle ile im potrzeba :)

reklama
Ewe - u mnie 26 mm. Lekarz mój mowi to samo ,ze 20 mm i szpital.
Narazie kilka tyg.juz trzymam ten wymiar ale coraz cięższe maluchy i wiadomo trzeba sie liczyc ze skracaniem. :(
Tak bym chciała je miec jak najdłużej w brzuszku.

Do góry