reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Orszula - dzięki :)
Staram się, lekarz nic mi nie mówił o pessarze, szkoda.czulabym sie pewniej.
Chlopiec pokazal sie chyba w 18 tc a dziewczynka dopiero w 22 tc :-)

Ja bym na twoim miejscu poszla na L 4 lepiej wypoczywać

reklama
Jjka dzięki :)
Właśnie nic nie proponował a ja dopiero teraz wyczytalam o możliwościach.
Mam 26 mm /poszla 1 cm w ciagu 3 tyg. :(
Leże i staram się nie stresowac :)

Mi dr mowila,ze szyjka pow 25mm jest ok. no ale jak ci sie skrocila, to musisz lezec.
korzystaj, bo pozniej to bedzie rzadkosc taki luksus lezenia:-D

do JUP
Nic się nie martw ja przy pierwszej ciąży leżałam od 3 miesiąca plackiem, młody urodził się po terminie. Na razie wypoczywaj i przede wszystkim się nie nakręcaj. Jak będziesz leżeć to skracanie szyjki powinno się unormować. Pomyśl o pessarze, mnie lekarz powiedział, że ok 23-27 tygodnia na pewno mi go założy dla bezpieczeństwa. W którym tyg. się dowiedziałaś o płci?
Trzymam kciuki.

Jak mialas taki epizod w pierwszej, pojedynczej ciazy, to moim zdaniem lekarz powienien cie od razu na L4 wyslac, tak prewencyjnie.

Orszula sterydy podaja profilaktycznie bo mozesz urodzic wczesniej co do pesera to moj lekarz ma zdanie ze to nie potrzebne bo w ciazy mnogiej jest duzo wieksze cisienie na szyjke I jak sie bedzie skracac to nawet pesser nie pomoze ale kazdy lekarz ma swoja opinie na ten temat Jjk podtrzymujesz watek :)

Jup leki I lezenie plackiem ja mialam tak przy najstarszym I tak wytrzymal tylko do 33 tyg przy chlopakach szyjka mi sie nie skracala ale mialam inne komplikacje I uordzili sie w 31 +5

Mama290 chciałabym choć tyle wytrwać.
Leżę grzecznie.
Niestety mam jeszcze badania do zrobienia,krzywa cukrz.,trochę na nogach będę :(
Do lekarza mam kawal drogi samochodem,chyba bede leżeć z tyłu ;-)

Mama290 chciałabym choć tyle wytrwać.
Leżę grzecznie.
Niestety mam jeszcze badania do zrobienia,krzywa cukrz.,trochę na nogach będę :(
Do lekarza mam kawal drogi samochodem,chyba bede leżeć z tyłu ;-)

Dla mnie wlasnie jezdzenie samochodem było najbardziej meczace, bo drogi sa jakie sa czyli wyboje, doly i koleiny.

Witam;) u mnie beda dziewczynki;)

Dziewczyny,mam pytanie mierzyli mi szyjke i jest dluga 43mm,ale mam cienki dolny odcinek po cc 1,6mm..

Mama290,do lekarza mamponad 100km i poza domem jestem 6-7h,jazda samochodem jest bardzo meczaca.

reklama
Do góry