reklama
Jjka dzięki
Właśnie nic nie proponował a ja dopiero teraz wyczytalam o możliwościach.
Mam 26 mm /poszla 1 cm w ciagu 3 tyg.
Leże i staram się nie stresowac
Mi dr mowila,ze szyjka pow 25mm jest ok. no ale jak ci sie skrocila, to musisz lezec.
korzystaj, bo pozniej to bedzie rzadkosc taki luksus lezenia
do JUP
Nic się nie martw ja przy pierwszej ciąży leżałam od 3 miesiąca plackiem, młody urodził się po terminie. Na razie wypoczywaj i przede wszystkim się nie nakręcaj. Jak będziesz leżeć to skracanie szyjki powinno się unormować. Pomyśl o pessarze, mnie lekarz powiedział, że ok 23-27 tygodnia na pewno mi go założy dla bezpieczeństwa. W którym tyg. się dowiedziałaś o płci?
Trzymam kciuki.
Jak mialas taki epizod w pierwszej, pojedynczej ciazy, to moim zdaniem lekarz powienien cie od razu na L4 wyslac, tak prewencyjnie.
M
mama290
Gość
Orszula sterydy podaja profilaktycznie bo mozesz urodzic wczesniej co do pesera to moj lekarz ma zdanie ze to nie potrzebne bo w ciazy mnogiej jest duzo wieksze cisienie na szyjke I jak sie bedzie skracac to nawet pesser nie pomoze ale kazdy lekarz ma swoja opinie na ten temat Jjk podtrzymujesz watek
M
mama290
Gość
Jup leki I lezenie plackiem ja mialam tak przy najstarszym I tak wytrzymal tylko do 33 tyg przy chlopakach szyjka mi sie nie skracala ale mialam inne komplikacje I uordzili sie w 31 +5
Mama290 chciałabym choć tyle wytrwać.
Leżę grzecznie.
Niestety mam jeszcze badania do zrobienia,krzywa cukrz.,trochę na nogach będę
Do lekarza mam kawal drogi samochodem,chyba bede leżeć z tyłu ;-)
Dla mnie wlasnie jezdzenie samochodem było najbardziej meczace, bo drogi sa jakie sa czyli wyboje, doly i koleiny.
papryczka_
Fanka BB :)
Witam u mnie beda dziewczynki
Dziewczyny,mam pytanie mierzyli mi szyjke i jest dluga 43mm,ale mam cienki dolny odcinek po cc 1,6mm..
Mama290,do lekarza mamponad 100km i poza domem jestem 6-7h,jazda samochodem jest bardzo meczaca.
Dziewczyny,mam pytanie mierzyli mi szyjke i jest dluga 43mm,ale mam cienki dolny odcinek po cc 1,6mm..
Mama290,do lekarza mamponad 100km i poza domem jestem 6-7h,jazda samochodem jest bardzo meczaca.
reklama
jup
Fanka BB :)
Ja podobnie !
Męczarnia...
Podziel się: