reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Czy ktoras z Was brudzila na poczatku ciazy?Jestem na luteinie,przeszlo mi brudzenie,czasem doslownie brzuch mi sie stawia,ale to za wczesnie...
Wczoraj wiecej pochodzilam i mnie kulo po lewej stronie i chwile po prawej,wzielam nospe przeszlo po jakims czasie.Najgorzej przy kichaniu bylo..
Mam pytanie,w ktorym tyg.bylyscie na usg prenatalnym?W srode ide na usg genetyczne,to bedzie 11 tydzien 5 dzieni mam nadzieje,ze maluchy beda na tyle duze,ze uda sie je pomierzyc,w poniedzialek mialy 3 z kawalkiem.Mam nadzieje,ze wszystko bedzie w porzadku.
Madeleine,u Ciebie to juz polmetek;)
W ktorym tyg.poznalyscie plec?
Dziekuje za mile przyjecie;)

ja nie plamiłam, ból jajników miewałam często, ale lekarz mówił, że to normalny objaw ciąży i żebym się nie martwiła.
na usg genetycznym byłam w 12 tygodniu ciąży i bez problemu lekarz zbadał wszystkie parametry :)
trzymam kciuki za Twoje usg :tak: polecam zjeść czekoladę przed wizytą, żeby dzieci nie spały w trakcie i dały się obejrzeć :-)

Dominika ja nie plamiłam, ale zbyt duży wysiłek lub za dużo chodzenia i brzuch dokuczał. Na usg byłam 12 tydz i 2 dzień i dzieciaki super :) a płeć poznaliśmy w 14 tygodniu :) dziś 26.10 kładę się do szpitala, a 27.10 poznam swoje córeczki <3 3 majcie kciuki :)

Dzieki dziewczyny,mam nadzieje ze moje maluchy w srode beda natyle duze,ze bedzie mozna je posprawdzac;)
Cat,dziekuje-troche mnie uspokoilas:) zaniepokoilo mnie to,ale nie chce wychodzic za mocno przewrazliwiona. Jaki jest u Was "rodzaj" (jesli tak mozna okreslic) ciazy blizniaczej?U mnie dwuowodniowa jednokosmowkowa,troche czytalam w internecie.Mam nadzieje,ze bedzie wszystko dobrze;)
Cat,Ty juz finiszujesz;)

U mnie 1K2O :-) Czyli jednokosmówkowa dwuowodniowa :-) Nie czytaj, ja przestałam, chociaż zawsze był lekki stres na usg, ale po usg spokój :-) Będzie dobrze,uwierz w to,inaczej być nie może :-)

Cat trzymam za Was jutro kciuki. U nas ok. Maluchy nadal na oddziale wcześniaków. Czekamy na Zuzie aż opuści inkubator, choć już samodzielnie bez wspomagania tlenu oddycha. Zdjęcia coś nie mogę dodać przez tel.

Dominika - ja jestem w ciąży dwuowodniowej dwukosmówkowej i w 17 tygodniu dowiedziałam się, że jedno z bliźniąt to dziewczynka, drugie niestety nie dało się wtedy podejrzeć, więc czekałam niecierpliwie do kolejnego usg :-) a na kolejnym usg w 19 tygodniu lekarz stwierdził, że są dwie dziewczynki :blink:

cat - powodzenia, trzymam za was kciuki :)

Cat, 3mam kciuki:)

Dziewczyny-mam pytanie,od ktorego tygodnia zaczelyscie kompletowac wyprawke?Slyszalam,ze najlepiej juz w 30tyg.byc spakowana,bo przy blizniakach nie zna sie dnia ani godziny.Mama mi doradzala zebym powoli juz kupowala rzeczy,ale uwazam ze to troche za wczesnie,ale z drugiej strony zastanawiam sie jak bede sie czuc i ruszac w 5mcu;)

reklama
Dominika - myślę, że jeszcze masz czas na wyprawkę. Za wcześnie to też nie dobrze. Jedynie to możesz sobie oglądać i wybierać, a z kupowaniem bym się wstrzymała. Ja ze swoją wyprawką czekałam do 25-26t. Tak że w razie jakby się urodziły wcześniej to jest szansa na przeżycie(tak, tak wiem. Dziwne myślenie. Ale miałam zagrożoną ciąże i nastawiałam się na dobre zakończenie jak i mniej dobre). Ja miałam zakaz wstawania (tylko do wc mogłam) więc wszystko zamówiłam na allegro. W ciągu dwóch tyg. skompletowałam najpotrzebniejsze rzeczy. Potem mama i siostra wszystko mi uprały i wyprasowały. W 30t miałam już wszystko naszykowane i spakowaną torbę do szpitala. Dobrze się stało bo w 32t trafiłam do szpitala a w 34t urodziłam. ;-)
Dużo rzeczy (wózek, wanienka, przewijak, bujaki itd) zamawiałam już po urodzeniu dzieciaków. Oczywiście przez internet ;-)

Do góry