reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mogę dać Ci kontakt mam babkę w Pruszkowie, która sprzedaje, oglądaliśmy go i jest w bardzo dobrym stanie- kontakt wyśle Ci prywatnie

reklama
A jakie powinny wyjsc badania z krwi na prenatalnych u blizniaków.. chodzi mi o wolne beta-hCG oraz Pappa i jaka powinna byc przeziernosc?

Olusia to trochę indywidualne jest, bo to jest liczone na podstawie wieku, rasy, wagi matki + wyniki z usg. Przezierność do 2,5, powyżej 2,5 to sugeruje jakieś wady, u nas dziewczynki miały 1,3.

A jakie powinny wyjsc badania z krwi na prenatalnych u blizniaków.. chodzi mi o wolne beta-hCG oraz Pappa i jaka powinna byc przeziernosc?

Bete robiłam raz, 12dpt i wyszla ok 600. Przeziernosc powinna być do 2,5, jak u każdego dziecka.
Pappa mi nie polecali lekarze, bo nie wiadomo jak przy bliźniakach wynik interpretować. Bo jak wyjdzie podwyższony to nie wiadomo czy dzielic na 2, a jak tak, to wynik jest niemiarodajny, nie wiadomo który bliźniak ma wade. Tego badania nie robiłam, strata kasy.
Za to miałam prenatalne, te genetyczne w 12tc u bardzo dobrego specjalisty.

jjka to piatku mam czas zeby podjąc decyzje odnosnie badania czy robic... :-) dzieki za odpowiedz... moj gin jest zastepca ordynatora w sszpitalu wiec ma dobry sprzet i dobry jest...

Dziewczyny dzieki za odpwoiedzi... :tak: ja w ogole zastanawiaam sie nad testem Pappa bo nie bardzo bylam pewna czy chce to zrobic... ale kolezanki mowily ze to obowiazkowe i zebym je jednak zrobila...

Dziewczyny dzieki za odpwoiedzi... :tak: ja w ogole zastanawiaam sie nad testem Pappa bo nie bardzo bylam pewna czy chce to zrobic... ale kolezanki mowily ze to obowiazkowe i zebym je jednak zrobila...

Pierwsze slysze, ze test pappa jest obowiązkowy. W przypadku ciąży bliźniaczej jest bez sensu, każdy lekarz to potiwerdzi.
A masz jakies wskazania? Dobre usg wychwyci nieprawidlowosci i jeśli cos będzie podejrzane to pewnie skierują na amniopunkcje.

Good luck!

reklama
jjka wiesz zle sie wyrazilam chodzilo o to ze jak juz idzie sie na USG to potem na badanie krwi.... nie mam wskazan... no jedyne ze po In vitro jestem...:tak: mowily mi dziewczyny.. dlatego wiesz lepiej siegnac opinii dziewczyn ktore mialy z tym do czynienia i wiedza.. :-)

Do góry