reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
A jakie powinny wyjsc badania z krwi na prenatalnych u blizniaków.. chodzi mi o wolne beta-hCG oraz Pappa i jaka powinna byc przeziernosc?
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Cat dzieki za odpowiedz.. co prawda zastanawialam sie nad tym testem pappa.. i nie wiem czy zrobic go mam..hmm
A jakie powinny wyjsc badania z krwi na prenatalnych u blizniaków.. chodzi mi o wolne beta-hCG oraz Pappa i jaka powinna byc przeziernosc?
Bete robiłam raz, 12dpt i wyszla ok 600. Przeziernosc powinna być do 2,5, jak u każdego dziecka.
Pappa mi nie polecali lekarze, bo nie wiadomo jak przy bliźniakach wynik interpretować. Bo jak wyjdzie podwyższony to nie wiadomo czy dzielic na 2, a jak tak, to wynik jest niemiarodajny, nie wiadomo który bliźniak ma wade. Tego badania nie robiłam, strata kasy.
Za to miałam prenatalne, te genetyczne w 12tc u bardzo dobrego specjalisty.
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Dziewczyny dzieki za odpwoiedzi... ja w ogole zastanawiaam sie nad testem Pappa bo nie bardzo bylam pewna czy chce to zrobic... ale kolezanki mowily ze to obowiazkowe i zebym je jednak zrobila...
Dziewczyny dzieki za odpwoiedzi... ja w ogole zastanawiaam sie nad testem Pappa bo nie bardzo bylam pewna czy chce to zrobic... ale kolezanki mowily ze to obowiazkowe i zebym je jednak zrobila...
Pierwsze slysze, ze test pappa jest obowiązkowy. W przypadku ciąży bliźniaczej jest bez sensu, każdy lekarz to potiwerdzi.
A masz jakies wskazania? Dobre usg wychwyci nieprawidlowosci i jeśli cos będzie podejrzane to pewnie skierują na amniopunkcje.
Good luck!
reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Podziel się: