reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ineska u mnie jak stoję brzuch jest płaski, gorzej jak usiade:/ ale mam jeszcze czas na to, rozstępów brak. U nas tez natura ;)

reklama
Ineska, ja urodzilam 3 tygodnie temu i rozpaczam nad moim.brzuchem. Jezeli chodzi o wielkosc too wygladam jeszcze ja w 4 miesiacu, do tego slora a brzuchu jest taka jakas sflaczala, brak jej jedrnosci. Jak patrze w lustro to nie czuje sie kobieco. Wiem, ze zle wygladam i coraz gorzej mi z tym.

Moje dzieciaki tez zostaly poczete naturalnie. Takze chyba pomogo mi w tym jedzenie. To pewnie sprawka duzej ilosci fast foodow ktore jadlam.

Darunia masz jeszcze czas. Można kupic pas poporodowy Pani Teresa. Jak nie pomoże trzeba bedzie zacząć ćwiczyć; ) dobrze jest tez smarowac ten brzuch czymś ujędrniającym

no i moj brzuch daleki od idealow, rozstepow brak, skora nie jest sflaczala ale ale wyglad przypomina jakbym odeszla dopiero co od stolu wigilijnego.teskno za plaskim ;(

U nas też naturalnie i to za pierwszym podejściem :) ale tutaj zadziałała chyba podświadomość, bo mówiłam mężowi "pamiętaj, mają być bliźniaki" hahah Teraz się z tego śmiejemy, ze on taki posłuszny :-D

A tak pytam o to obkurczanie się macicy, bo gdzieś czytałam, że po cc dłużej to trwa i bardziej boli nić po sn.

Dziewczyny, ale brzuchem nie ma się co załamywać! Moja siostra urodziła w tamtym roku, w ciąży pojedynczej przytyła prawie 30 kg!!!:szok: chociaż ogólnie była szczupła. Po 4 miesiącach miała płaski brzuch i schudła 34 kg- fakt, ze karmi piersią i trochę ćwiczy, ale wszystko jest możliwe.

Hej dziewczyny. Urodziłam poprzez cc dnia 3 lipca dwie coreczki. Milena z wagą 2.000 gram 10 punktów, Laura 2.200 gram 10 punktów.wczoraj wyszłam ze szpitala. Jednak po 4 godzinach Milenka zanosila sie płaczem z bólu, nie mogłam jej uspokoić, o 1 w nocy pojechałam do szpitala, okazało się, że malutka miała silną kolke, do jutra ma pozostać w szpitalu. Są kruszynami, mam tyle wątpliwości co do ich opieki, że tracę głowę i zalapalam dola. Pozdrawiam.

Santini gratulacje :) Wrzuć zdjęcia księżniczek :) niech rosną zdrowo :)
Powiedzcie mi dziewczyny czy u Was też jedno dziecko bardziej było aktywne, a drugie od czasu do czasu? Normalnie Zuzia od pierwszego usg 9 tydzień, kiedy to stwierdzili, że bliźniaki to się wtedy ruszała, Amelia rusza się o pewnych porach, albo po pewnym jedzeniu..na usg to widać, że obie się non stop ruszają, ale częściej odczuwam Zuzię, czy to normalne? Czasem się tym denerwuje...
A najlepiej jutro mam usg i wizytę w szpitalu, a zapomniałam o badaniu moczu, ups...tak mam dużo spraw związanych z przedszkolem do załatwiania, że o wielu sprawach zapominam. A najlepiej, bo ciąża na moją pamięć średnio wplywa,..ciągle sobie próbuje przypominać o rzeczach, o których zapominam przed sekunda, ale to wkurza...

reklama
Do góry