reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ineska u mnie jak stoję brzuch jest płaski, gorzej jak usiade:/ ale mam jeszcze czas na to, rozstępów brak. U nas tez natura ;)

reklama
Ineska, ja urodzilam 3 tygodnie temu i rozpaczam nad moim.brzuchem. Jezeli chodzi o wielkosc too wygladam jeszcze ja w 4 miesiacu, do tego slora a brzuchu jest taka jakas sflaczala, brak jej jedrnosci. Jak patrze w lustro to nie czuje sie kobieco. Wiem, ze zle wygladam i coraz gorzej mi z tym.

Moje dzieciaki tez zostaly poczete naturalnie. Takze chyba pomogo mi w tym jedzenie. To pewnie sprawka duzej ilosci fast foodow ktore jadlam.

Darunia masz jeszcze czas. Można kupic pas poporodowy Pani Teresa. Jak nie pomoże trzeba bedzie zacząć ćwiczyć; ) dobrze jest tez smarowac ten brzuch czymś ujędrniającym

no i moj brzuch daleki od idealow, rozstepow brak, skora nie jest sflaczala ale ale wyglad przypomina jakbym odeszla dopiero co od stolu wigilijnego.teskno za plaskim ;(

U nas też naturalnie i to za pierwszym podejściem :) ale tutaj zadziałała chyba podświadomość, bo mówiłam mężowi "pamiętaj, mają być bliźniaki" hahah Teraz się z tego śmiejemy, ze on taki posłuszny :-D

A tak pytam o to obkurczanie się macicy, bo gdzieś czytałam, że po cc dłużej to trwa i bardziej boli nić po sn.

Dziewczyny, ale brzuchem nie ma się co załamywać! Moja siostra urodziła w tamtym roku, w ciąży pojedynczej przytyła prawie 30 kg!!!:szok: chociaż ogólnie była szczupła. Po 4 miesiącach miała płaski brzuch i schudła 34 kg- fakt, ze karmi piersią i trochę ćwiczy, ale wszystko jest możliwe.

Hej dziewczyny. Urodziłam poprzez cc dnia 3 lipca dwie coreczki. Milena z wagą 2.000 gram 10 punktów, Laura 2.200 gram 10 punktów.wczoraj wyszłam ze szpitala. Jednak po 4 godzinach Milenka zanosila sie płaczem z bólu, nie mogłam jej uspokoić, o 1 w nocy pojechałam do szpitala, okazało się, że malutka miała silną kolke, do jutra ma pozostać w szpitalu. Są kruszynami, mam tyle wątpliwości co do ich opieki, że tracę głowę i zalapalam dola. Pozdrawiam.

Santini gratulacje :) Wrzuć zdjęcia księżniczek :) niech rosną zdrowo :)
Powiedzcie mi dziewczyny czy u Was też jedno dziecko bardziej było aktywne, a drugie od czasu do czasu? Normalnie Zuzia od pierwszego usg 9 tydzień, kiedy to stwierdzili, że bliźniaki to się wtedy ruszała, Amelia rusza się o pewnych porach, albo po pewnym jedzeniu..na usg to widać, że obie się non stop ruszają, ale częściej odczuwam Zuzię, czy to normalne? Czasem się tym denerwuje...
A najlepiej jutro mam usg i wizytę w szpitalu, a zapomniałam o badaniu moczu, ups...tak mam dużo spraw związanych z przedszkolem do załatwiania, że o wielu sprawach zapominam. A najlepiej, bo ciąża na moją pamięć średnio wplywa,..ciągle sobie próbuje przypominać o rzeczach, o których zapominam przed sekunda, ale to wkurza...

reklama
Do góry