reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dla mnie za małe gondole niestety :( moja wina bo sama nie zwróciłam na to uwagi. Producent niby pisał, że to 74cm ale ni jak ma się to do rzeczywistości.

A po rozmowie z neonatolog wiem, że małe w gondoli muszą jeździć minimum do 6-8msc bo inaczej szlag trafi rehabilitację, ktora na pewno przed nami. A w BJ nie ma szans na jazdę tak długo.

A jako żesmy go nie rozpakowali całego to poszli nam na rękę i wymienili na ten co był.

To jego minusy myślę, że gdybysmy wzieli same spacerówki to on by został, ale nie jestem pewna bo i nie zalecają dla wcześniaków spacerówek kubełkowych. U nas przeważyły względy zdrowotne. Teraz mamy wygodnego, ale brzydkiego tfk ;)

Jednym słowem ja troszkę pośpieszyłam się z wózkiem nie bardzo wiedząc, że sprawa z wcześniakami troszkę inaczej wygląda.

reklama
Wieści ze szpitala:
O 8 byłam na IP o 10 przyjęli mnie na oddział.
USG robione wszystko dobrze :-)
Alan 2400g
Natan 2600g
Trafiłam na niemilego lekarza :-(
trochę marudził trochę wkurzał mnie :-(
Później ktg wszystkie zapisy idealne.
Krążek trzyma nic tylko mogli by mnie do domu wypuścić :p
Santini super że z dziewczynami wszystko dobrze a w szpitalu wszystko będzie dobrze i wyjdziesz w piątek :-)
ja mam nadzieję że też mnie wypuszcza po paru dniach.

mama290 strasznie mi przykro, trzymaj się.

Anielka- duże chłopaki, trzymam za Ciebie kciuki:)
A_nka w sumie ja też nie myślałam o takich "detalach" w BJ, ale na innych forach bardzo dużo mam go polecało do bliźniąt, więc myślałam, że wszystko jest ok. Musze to jeszcze raz przemyśleć! Ale icandy to już na pewno odpada:)

Anielka- super wiadomości, czekałam na informację od Ciebie. Chłopcy pięknie ważą. Moje malutkie dziś miały 2000-2.100. Ciekawe ile będzie ich waga wynosić na innym sprzęcie w szpitalu. Skoro tak szybko u Ciebie się uwineli, to mogliby już wypuścić :-) dostajesz sterydy na rozwój płuc czy już nie trzeba podawać w tym tygodniu ciąży. Ja dziś mam stresa przed jutrzejszym dniem, ale jak mus to nic na to nie poradzę. Ciekawe na kiedy zaplanuja Ci cc, waga dzieci ładna, wiec może nie bedą długo czekać. Pozdrawiam.

Ineska ja mam Bj city mini gt i nie mam zamiaru jego zwracac. Jest rewelacyjny chociaz gondolki rzeczywiście male; szybko sie przerzucimy na spacerowke ktora sie rozklada na plasko

Santini właśnie w tfk gondola też ma 80cm :)

Edytka u ciebie dzieciaczki donoszone to inaczej.

Ja tez uwazam, ze BJ to swietny wozek ale dla dzieci o czasie urodzonych no i nie na jesieni. Bo w grudniu w zyciu nie wcisniemy malucha w kombinezonie w te pseudo gondolki ;)
A ja zauroczona wyglądem zrobiłam totalną głupotę i dobrze, że w sklepie dało się załatwić sprawę bo tak dopiero bym sobie w brode pluła.

Cześć dziewczyny. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży bliźniaczej, 8tc.
Mam już córeczkę. Ma 20 miesięcy.
Ciąża była planowana, bardzo chciałam, żeby moja mała miała rodzeństwo..... ale jedno. :(
Tak bardzo się boję. Wszystkiego. Że odtrącę starszą córkę, że nie dam rady z 3 małych dzieci, że ciąża będzie zagrożona itd itp
Jestem, głupia, bo zamiast cieszyć się, to od wczoraj non stop wyję. Nie tak miało wyglądać moje życie. Chciałam dwójeczkę, a nie trójkę. Nie dam rady ......
Kto chce może na mnie krzyczeć - trudno. Ale jak ktoś ma coś miłego do powiedzenia to proszę o dobre słowo :(

My jeszcze trochę wstrzymamy się z zakupem wózka, przynajmniej do połowy lipca:) Ale i tak jesteśmy raczej nastawieni na BJ, mój mąż się cieszy, bo bez problemu mieści się do samochodu, więc mam nadzieję, że będzie ok.

Ja dopiero zaczęłam robić jakiekolwiek zakupy :) Ostatnio pojechaliśmy do galerii, żeby kupić trochę ubranek i stwierdziłam, że moja mobilność jest coraz gorsza. Niby nie przytyłam jakoś dużo, ale mam coraz większe problemy z chodzeniem, cały czas bolą mnie pachwiny, męczę się po przejściu kilku kroków...jak stara babcia!!:-D

reklama
Smutas- nie panikuj :) Każda z nas jak się dowiedziała, to była pewnie w szoku, choć ja zawsze marzyłam o bliźniętach:)
Ale też martwiłam się, jak to będzie, jak sobie poradzimy, kiedy będę mogła wrócić do pracy itd. itd.
Zobaczysz czym dłużej będziesz w ciąży, tym Twoje samopoczucie będzie lepsze i pokochasz z całego serca te dwa maluchy w brzuchu.
Będzie dobrze, pomyśl, że jesteś wybrańcem losu- nie każdy ma bliźnięta!!! Ostatnio pielęgniarka, jak pobierała mi krew, powiedziała "bliźnięta to większe szczęście niż wygrana w totolotka" i tego się trzymajmy :-D

Do góry