Justella Ja nie mam terminu na koniec pazdziernioka, ty miesiac szybciej ode mnie
ale mi lekarz powiedzial, ze urodze koniec pazdziernika czyli miesiac wczesniej....wiem, ze kobiety w blizniaczej nie rodza raczej w 40tym tygodniu, a na pewno moj lekarz by na to nie pozwolil. On uwaza ze bliznieta sa wczesniej przystosowane do zycia poza lonem matki niz dzieci w ciazy pojedynczej, to ze dziecko wazy np.2-2,5kg nie swiadczy o jego "niedorozwinieciu"
. Moj lekarz uwaza ze pluca musza byc w pelni rozwiniete by dzieci nie musialy lezec w inkubatorach...to wszytsko zalezy od sytuacji...ja corke urodzilam przed terminem, wczesniejsze skurcze, do tego miesiac przed skaracal mi sie szyjka, ale tylko no-spe bralam wiec wiem ze przy blizniakach ciezko oj ciezko bedzie mi "donosic" i tego sie najbardziej boje;( oby do 34-36tyg
kolezanka urodzila w 29tyg bliznieta i ma cudowne 3letnie szkraby
naprawde blizniaki to silne dzieciatka!!! o ubrankach zaczne myslec jak dowiem sie o plci
ale ja chyba zamowie z nexta, corci tez zamawialam i zamawiam nadal, to jedne zniewieli rzeczy z ktorych jestem strasznie zadowolona , dobrej jakosci, piore, piore i piore nic sie nie dzieje, a do tego nawet jak maja plamy to wszytsko o dziwo schodzi
poza tym sa piekne, pozniej zlatwoscia sprzedaje je na allegro
fajne rzeczy dla maluszkow rtakich bardzo bardzo malych jak nasze beda 50-56cm ma mothercare
POZDROWKI