reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

malusia88 A dlaczego robisz CRP w ciąży? CRP to białko które rośnie gdy w organizmie jest jakiś stan zapalny. Nie masz przypadkiem chorego zęba, albo nie jesteś przeziębiona? Na twoim miejscu udałabym się jak najszybciej do lekarza. Możliwe że potrzebny będzie antybiotyk. O tym zadecyduje już lekarz.

reklama
Aga_Natalia dzieki za namiary.ja włąsnie tez tak sie zastanawiam, bo mozna czesc kupic nowych elementow , a foteliki np używane:)choc na allegro najczesciej jesli juz to widze wozki tzn gondole i spacerowki do sprzedania jesli chodzi o używane.nie widzialam jeszcze calości.
pozdrawiam

Dziewczyny powtorzylam o 16 badanie cisnienia i jest 118/88 ufff, kamien mi z serca spadl, moze mnie nie potna jutro :)
Nutellka[/B] nie wiesz jak to jest we wloszech? bo ja to nawet jak bede mogla rodzic sn to chce cesarke..nie wiesz czy mi zrobia na zyczenia jak cos? do tego mam lozysko przodujace wiec chyba i tak bedzie cesarka, ja sie strasznie boje porodu z dwojga zlego wole cesarke :)
Kasiona z blizniakami we wloszech mozesz wybierac jesli oboje z dzieciakow sa ulozone glowkowo. Choc dali mi do zrozumienia, ze lepiej jest rodzic naturalnie, szczegolnie jak nie ma przeciwskazan, ale w przypadku lozyska przodujacego nie beda chcieli ryzykowac... Moze spytaj przy nastepnej wizycie gina.

hej:)
Nutella a ty gdzie zamawialaś ten wózek i jaka wersje?taka pelna z fotelikami samochodowymi?ile zaplacilas?
Zamawialam go na e bayu u wloskiego sprzedawcy, cena prawie taka sama jak w PL, kupilam pelny zestaw (gondolki, foteliki, spacerowka, ochraniacze na nogi, parasolki i folia przeciwdeszczowa) za 1000 euro.
NUTELLA odwazna jesli chodzi o sn, ale jesli bobaski sa ulozone glowkowo to nie ma przeciwwskazan, warto sprobowac, bo szybciej dojdziesz do siebie niz po cc, a dwojeczka brzdacow to nie jedno:) cc nie jest mila, ale jak mysle o 2ej to wcale sie nie boje tak jak przerazliwie balam sie pierwszego porodu....bol tak szybko mija ze ja go nie pamietam, wiem tylko ze cholernie bolalo i...przestalo:)a pozniej to juz tylko sama radosc i szczescie:)Nutella trzymam kciuki za drowie Twoje i dzieci i czekamy na wiesci:)
Zawsze chcialam poznac co to znaczy porod naturalny, mam nadzieje, ze sie uda :) Dzieki za kciuki.

Nutella[/B] być może Ty również jutro lub pojutrze przytulisz maluszki.
Ja też bym chciała SN, ale to już zależy od maluszków. Zobaczymy za tydzień na wizycie, czy maluchy zmieniły pozycje, bo jedna była główkowo, a druga poprzecznie.

Ja też zamówiłam zooma. Najpierw chciałam Jane, ale bardziej przekonał mnie właśnie ABC.
Aga moje tez byly wczesniej jedno glowkowo a drugie poprzecznie, ale w 28 tyg juz oboje ustawili sie glowko.
Jej, nie wiem czy jestem juz gotowa na porod. Troche sie boje...:zawstydzona/y:

Gastone zapomniałam Ci pogratulować wizyty, no i prawdopodobnych dziewczynek:)))
Fajnie, że mama niedługo przyleci.

A mówili Ci coś o tych sterydach, bo za tydzień jadę.

Mowil mi lekaz ze tez dostane,tylko ze ja juz na nastepnej wuzycie bede w 30 tyg,wiec pewnie lada dzien wtedy dostane.Mowil mi tylko ze dostane 1 dawke,a druga wtedy kiedy bedzie zagrozenie wczesniejszym porodem.A jesli wszystko bedzie oki 1 dawka wystarczy.A ty bedziesz na jeden dzien w szpitalu czy oni daja i wracsz do domu?Nie wiesz?

justella ja właśnie stwierdziłam, że nie warto wydawać tyle pieniędzy na nowe foteliki, gdzie za dobry rok trzeba będzie nowe większe.
A wolę używane dobrej firmy niż tanie do niczego (które w crash testach wychodzą fatalnie).

Gastone ja właśnie w przyszły piętek będę w 30 tygodniu.
Nikt mi nic nie mówił, że zostanę, więc chyba na miejscu dadzą zastrzyk i domu.
Mój mąż w razie czego jedzie ze mną.

Nutella jak będziesz miała już rodzić, to przyjdzie gotowość.

Ostatnia edycja:
yenefer-jak robilam ogolne badania (mocz i morfologia krwi) to tam mialam tai punkt CRP i wlasnie to mi strasznie podskoczylo. Przeziebiona nie jestem,a zeba mam popsutego ale jak msc temu robilam to tez mialam(a wtedy wyszlo 3 a teraz 12) Dzwonilam do swojej doktorowej, ona powiedziala ze jak przyjde na wizyte to zobaczy te wyniki.. wiec juz nie wiem co robic :/

Malusia88 skoro zadzwoniłaś do lekarki i jej powiedziałaś o tym CRP to jakby było coś poważnego to kazałaby Ci szybciej.
Jednak nie znam się. Może masz innego lekarza, który mógłby pomóc, abyś była spokojniejsza.

Właśnie jedna dziewczyna z sierpniówek napisała, że miała gorączkę i wysokie CRP i dostała antybiotyk, więc może idź jutro do lekarza.

Ostatnia edycja:
hey dziewczynki; bylam dzisiaj na usg i dzieki Bogu wszystko wporzadku, chlopaki rosna ksiazkowo:-) jeden wazy 997g, drugi 1020g wiec roznica nie jest duza. Jeden ulozony jest glowkowo drugi, prawie glowkowo (skosnie). Lekarze maja nadzieje ze nie zmienia pozycji i bede mogla rodzic naturalnie (co mi sie troszke nie usmiecha, przeraza mnie fakt ze drugie dziecko moze byc niedotenione, albo jedno urodze naturalnie a drugie przez cesarke- zreszta co myslicie o tym lepsza cesarka czy naturalny bo ja juz sama nie wiem, zreszta decyzje podejma lekarze w 32 tyg. Martwi mnie jedynie bo wyszlo mi cos w moczu, szczerze mowiac nie wiem co bo nie zrozumialam:zawstydzona/y:( mieszkam w angli), w kazdymbadz razie wyslali mocz doo analizy zostalo mi czekanie na wyniki, na ale powiedziala mi zeby zbytnio sie nie martwic, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Justella Ja nie mam terminu na koniec pazdziernioka, ty miesiac szybciej ode mnie:) ale mi lekarz powiedzial, ze urodze koniec pazdziernika czyli miesiac wczesniej....wiem, ze kobiety w blizniaczej nie rodza raczej w 40tym tygodniu, a na pewno moj lekarz by na to nie pozwolil. On uwaza ze bliznieta sa wczesniej przystosowane do zycia poza lonem matki niz dzieci w ciazy pojedynczej, to ze dziecko wazy np.2-2,5kg nie swiadczy o jego "niedorozwinieciu":). Moj lekarz uwaza ze pluca musza byc w pelni rozwiniete by dzieci nie musialy lezec w inkubatorach...to wszytsko zalezy od sytuacji...ja corke urodzilam przed terminem, wczesniejsze skurcze, do tego miesiac przed skaracal mi sie szyjka, ale tylko no-spe bralam wiec wiem ze przy blizniakach ciezko oj ciezko bedzie mi "donosic" i tego sie najbardziej boje;( oby do 34-36tyg:) kolezanka urodzila w 29tyg bliznieta i ma cudowne 3letnie szkraby:)naprawde blizniaki to silne dzieciatka!!! o ubrankach zaczne myslec jak dowiem sie o plci:) ale ja chyba zamowie z nexta, corci tez zamawialam i zamawiam nadal, to jedne zniewieli rzeczy z ktorych jestem strasznie zadowolona , dobrej jakosci, piore, piore i piore nic sie nie dzieje, a do tego nawet jak maja plamy to wszytsko o dziwo schodzi;)poza tym sa piekne, pozniej zlatwoscia sprzedaje je na allegro:) fajne rzeczy dla maluszkow rtakich bardzo bardzo malych jak nasze beda 50-56cm ma mothercare:)POZDROWKI

reklama
hey dziewczynki; bylam dzisiaj na usg i dzieki Bogu wszystko wporzadku, chlopaki rosna ksiazkowo:-) jeden wazy 997g, drugi 1020g wiec roznica nie jest duza. Jeden ulozony jest glowkowo drugi, prawie glowkowo (skosnie). Lekarze maja nadzieje ze nie zmienia pozycji i bede mogla rodzic naturalnie (co mi sie troszke nie usmiecha, przeraza mnie fakt ze drugie dziecko moze byc niedotenione, albo jedno urodze naturalnie a drugie przez cesarke- zreszta co myslicie o tym lepsza cesarka czy naturalny bo ja juz sama nie wiem, zreszta decyzje podejma lekarze w 32 tyg. Martwi mnie jedynie bo wyszlo mi cos w moczu, szczerze mowiac nie wiem co bo nie zrozumialam:zawstydzona/y:( mieszkam w angli), w kazdymbadz razie wyslali mocz doo analizy zostalo mi czekanie na wyniki, na ale powiedziala mi zeby zbytnio sie nie martwic, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Moze sladowe ilosci bialka?Ja ostatnio mialam,mocz poszedl do analizy.

Aga Natalia w takim razie czekam bo bedziesz pierwsza.Jestem ciekawa,tez bym wolala na miejscu.Ja mam wiyte dopiero 14 bo mialam miec jak zwykle za dwa tygodnie ale jest bank holiday.

Do góry