reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Justella ja mam prawdopodobnie tez taka ciaze jak Ty, z ta kosmowka to ciezkie do okreslenia, jak bylam w slupsku u gina na usg to powiedzila, ze jednokosmowkowa, ale ten sma lekarz wczesniej powiedzial ze jest jednoowodniowa, a pozniej ze dwu.......wrrrr, brak douczenia i juz do niego nie chodze...pozniej okazalo sie, ze widac pieknie 2owodnie, a moj lekarz z PZN na prawde madry facet powiedzial, ze jeszcze moga sie lozyska w jedno polaczyc itd. Jesli chodzi o zespol przetoczenia krwi to moj lekarz powiedzial, ze od 20tyg obserwujemy dzieci pod tym katem, bo wczesniej nie da sie tego stwierdzic.....ja tez bylam przerazona tym, ale lekarz powiedzial, ze naprawde to jest baaaaardzo maly odsetek....moje dzieciaczki rosna idealnie tak samo nawet mm nie ma miedzy nimi roznicy,wg usg maja tyle samo co wg ostatniej miesiaczki co do dnia, ale na tym etapie nie jest sie w stanie okreslic czy zespol przetoczenia nie grozi....czesto dzieci nie rosna zbyt rowno a tts nie wystepuje, ja mysle ze bedzie dobrze:):):)

ja narazie jeszcze nie mysle strrrrrasznie intensywnie o zakupach, wozkach, ciuszkach, bo nie znam plci maluchow...ale jesli chodzi o wozki to jak zaczelam je ofladac to mowie masakra.....brzydkie, duuuuze i w ogole zaden mi sie nie podobal, ale troszke poprzegladalam stron i u mnie to bedzie albo Jane twin two albo ABC design zoom...
Kasiona i w zwiazku zwozkami mam do Ciebie pytanie...Masz juz zakupiony wozeczek? bo jestem ciekawa ile we wloszech kosztuje jane...w PL strasznie drogi, ale ja jak cos to z anglii zamowie, 1tys. taniej wychodzi

NUTELLA odwazna jesli chodzi o sn, ale jesli bobaski sa ulozone glowkowo to nie ma przeciwwskazan, warto sprobowac, bo szybciej dojdziesz do siebie niz po cc, a dwojeczka brzdacow to nie jedno:) cc nie jest mila, ale jak mysle o 2ej to wcale sie nie boje tak jak przerazliwie balam sie pierwszego porodu....bol tak szybko mija ze ja go nie pamietam, wiem tylko ze cholernie bolalo i...przestalo:)a pozniej to juz tylko sama radosc i szczescie:)Nutella trzymam kciuki za drowie Twoje i dzieci i czekamy na wiesci:)

reklama
Justella mieszkam na stale we wloszech, wozeczek jest super tez sie nad nim zastanwialam i dalej zastanawiam.. moj drugi typ to twin two jane bo podobaja mi sie te gondloki matrix pro ktore sa rownoczesnie fotelikiem samochodowym, franus i kubus slodkie imionka :) ja pierwsze ubranka kupilam jak dowiedzialmsie o plci, to byl chyba 15 tydzien z tego co pamietam?? albo 16 jakos tak, zaczelam po malutku i tak sobie dokupuje powoli, ale szcerze mowiac nie wiem czy czegos mi brakuje czy nie...

Justysia jesli chodzi o wozek to cena twin two z matrix pro wynosi 830 euro, ja nawet nie wiem ile w polsce kosztuja ale wydaje mi sie ze podobne sa ceny.Jeszcze nie kupilam bo chce ogladanc jeszcze na zywo zooma i wtedy porownam, ale twin two jakos tak przypadl mi do gstu, dosc zgrabny jest :)

Nutellka nie wiesz jak to jest we wloszech? bo ja to nawet jak bede mogla rodzic sn to chce cesarke..nie wiesz czy mi zrobia na zyczenia jak cos? do tego mam lozysko przodujace wiec chyba i tak bedzie cesarka, ja sie strasznie boje porodu z dwojga zlego wole cesarke :)

Kasiona to 1tys.zl. roznicy, na allegro 3500, a na innych stronach prawie 4ty!!!!to we wloszech cenowo podobnie jak w anglii:) mi sie tez na maxa podoba jane, tylko ja urodze pod koniec pazdziernika(mam nadzieje ze nie wczesniej) wiec praktycznie cala zime beda jezdzic w gondolach,a te gondolki wydaja mi sie plytkie, a zoom ma je spore i tylko te gondole przemawiaja za zoomem, wiem ze jane bedzie mi pozniej latwo sprzedac, bo ja na wiosne to sie odrazu przerzucam na parasolke maclaren techno twin(czarna) z cora mialam tego maclarena i jak dla nas ciagle podrozujacych byl rewelacyjny;) i myslalm ze zostanie dla drugiej dzidzi, a tu nici, hehehehe:) wszystkie wozkii bedzie trzeba powoli sprzedawac;)jesli chodzi o zooma to cena praktycznie taka sama w PL jak i w innych krajach;)POZDROWIENIA!!!!

Witajcie kochane!!!

Akosua trzymam kciuki!!!! Jutro już będziesz tulić maluszki. Zazdroszczę!!!

Nutella
być może Ty również jutro lub pojutrze przytulisz maluszki.
Ja też bym chciała SN, ale to już zależy od maluszków. Zobaczymy za tydzień na wizycie, czy maluchy zmieniły pozycje, bo jedna była główkowo, a druga poprzecznie.

Ja też zamówiłam zooma. Najpierw chciałam Jane, ale bardziej przekonał mnie właśnie ABC.

Kasiona zle obliczylam 3320zl wychodzi u was a tutaj ok.3600, ale w anglii 2500;) p.s.z matmy nigdy dobra nie bylam ech, czysta humanistka;)

Hej mamcie.Tesciowa zaraz bedzie wsadzona do samolotu,tez tylko dwa tygodnie i moja mmaunia juz przyleci.
Dzis czuje sie nie najlepiej.Wczorj mialam testy na cukier i po nich padlam jak kawka i spalam do 16.W nocy dzis nie spalam,nie moglam zasnaci ciagle co 15 minut do kibelka na siusiu..
Akosua trzymam kciukasy.Nie mge sie doczekac!

justysia no wlasnie te gondolki matrix sa troche plytkie, sprzedawce przekonywal mnie ze do 6 miesiacy powinny straczyc, choc nie jestem taka pewna...wozek to powazna sprawa, my jednak z moim O stwierdzilismy ze na poczatek ten Jane wydaje sie idealny jak dzieci wyrosna albo przestanie byc uzteczny to go sprzedamy i kupimy cos innego.

hej:)
widze ze temat wózków sie przewija.jak czytam wasze sposptrzezenia to sie usmiecham.ja mialam/mam takie same dokladnie.najpierw po wymierzeniu drzwi wejsciowych myslelismy o Jane bo rozmiar ma idealny.ja pozniej znalazlam tego zooma i jak zobaczylam go na ulicy to mi sie najbardziej podoba od tego czasu.pozatym dokladnie tak jak Justysia007 te gondolki od zooma wydaja mi sie glebsze.rozmiary obydwoch sa ok:)
Nutella a ty gdzie zamawialaś ten wózek i jaka wersje?taka pelna z fotelikami samochodowymi?ile zaplacilas?
Justysia007 ja tez mam termin na koniec października:)w którym ty tygodniu jestes,ja w 17t4d.:happy2:brzuszek mi nawet ostatnio podskoczył.tak sie zastanawiam jakie rzeczy szykowac dla maluchow,moze byc juz zimno..trzeba raczej wyprawke z dlugimi rekawkami kupowac.
Kasiona widziałam te ubranka i bardzo mi sie podobały,szczególnie te od ostatniej sprzedajacej Aga..nie pamietam calej nazwy.takie pajacyki w krówki:):cool2:chyba zaczne juz cos kompletować.
pozdrawiam

reklama
Do góry