reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Kasiona ja jestem teraz w 17 tyg,zaraz wkleję suwaczek.Ty zamawiasz te rzeczy na allegro, a jak szukasz,jakis konkretny sklepik/osobe mozesz wymienic?Jaka płec mają twoje kruszynki,wiesz juz?a kiedy kupujesz wózek, łóżeczka jedno czy dwa na sam poczatek?
Alex ja tez raczej miałam taki guzek, ale sie rozeszło samo, moze dlatego ze byłam podziębiona kiedy sie pojawił,nie wiem,tez musze zapytac.napewno nie martw sie na zapas:)

Moje kruszynki to dwa chlopaczki :) nicolasek i luca imiona takie obce bo mieszkamy we wloszech i moj O jest italiano :)
jesli chodzi o allegro to zamowilam ubranka poki co od EMPERIA, doszlo tylko ze pomylila sie troche zamowieniu, ale genealnie jestem zadowolona, wczesniej zamawialam na agugu.com.pl a teraz bede zamawiac od
freezemaker_pl i acm-aga, super sprzedawcy wiec mam nadzieje ze bedzie ok, maja fajnne pajacyki, i komplety body.Wozek mam wypatrzony ale kupowac bede jakos tak za miesiac poltorej, lozeczka pod koniec czerwca i kupuje dwa od razu.Doradzano mi zeby ukladac dzieci w jednym na poczatku, bo bede sie dobrze czuly razem, ale ja uznalam ze lepiej od poczatku ich nauczyc spac odzielnie bo pozniej moga byc problemy :tak: zreszta obydwje beda spac przez pierwsze dwa miesiace w naaszym pokoju bo jest dosc duzy wiec luzik :tak::tak::tak:

Akousa 3mamy kciuki!!!!!!!:-):-):-):-) ale super noralnie zazdroszcze ci

Nutellka a co z toba? lekarz nie dal ci jeszcze terminu cesarki? wogole to cesarka u ciebie czy sn? 3mam kciuki za was dziewczynki :)

no a jeszcze jesli chodzi o rozstepy to ja codziennie okladam sie oliwka ale na mokre cialo i pozniej wycieram, i pozniej jeszcze raz troche oliwki, poki co nie mam rozstepow, rano natomiast uzywam kremu, ale zazwyczaj to ta oliwka dwa razy dziennie i skora jest miekka i dobrze nawilzona oby tak dalej :) bo te rozstepy to jeden z moich schizow :D dziewczynki ja sie zbieram, zycze wam milego dnia i do uslyszenia pozniej :)

Akosua świetnie!Pewnie ejstes przeszczesliwa, ze praktycznie za kilkanascie godzin juz razem!!!!!!wszystko bedzie super, a jak ma byc inaczej:) waga to sie okaze po urodzeniu,moja koleanka miesiac temu urodzila coreczke i miala wazyc ok.3200 wg USG a wazyla 4100 i pierwsze co, to powiedzila ze to nie jej dziecko, bo mialo byc mniejsze,hehehehe:)POWODZENIA!!!Czekamy na wiesci i zazdroszcze!!!!!!

Justella Tak mam 3letnia coreczke-musze zrobic te suwaczki tylko nie wiem czy potrafie-mialam cc, bo mala posladkowo ulozona byla....Pierwsze ciaza a ta jest nie do porownania..ja przy pierwszej nie wiedzialam co to jest nosic brzuszek do 9go m-ca, gdyby nie ruchy malej:)lekarz mi powiedzial, ze teraz bedzie cc na 100% i ze 34-36tydz.rozwiazanie, zalezy od tego jak dzieciatka beda rozwiniete. mam nadzieje, ze jsnak zostaniemy w poznaniu i ze bede rodzila na polnej w klinice akademi medycznej-doswiadczeni lekarze+super wyposazony oddzial neonatologiczny, bylabym spokojniejsza, ale gdzie mi przyjdzie rodzic okaze sie w najblizszym m-cu;)takie zycie! u mnie jest zagrozenie przedwczesnym porodem, bo ja plamilam MIESIAC i to bedzie mogl byc powod, ale tez niekoniecznie;) Plci nie znam jeszcze, bo bylam w 13/14 tyg na usg i on nie byl pewnien i nie chce po prostu mowic. Powiedzial, ze jak bedzie pewny to mi powie:) ja czuej sie coraz lepiej, piersze 3miesiace to byla tragedia, ja reka ruszyc do gory nie moglam, zyly zadnej do pobrania krwi nie bylo widac, jak u malego dziecka....ciagniecia, klucia, bole, straszny bol kregoslupa, zaparcia okropne, skrety w jelitach i inne rzeczy,ach....a teraz brzuszek sie pojawia, a kregoslup co raz mniej boli wiec moze u mnie z czasem bedzie lepiej a nie gorzej:) Ty rozumiem, ze 1wsza ciaza?znasz plec maluszkow?:)

Nutellka a co z toba? lekarz nie dal ci jeszcze terminu cesarki? wogole to cesarka u ciebie czy sn? 3mam kciuki za was dziewczynki :)
Ja mam zamiar rodzic sn...
Wlasnie dzwonila do mnie lekarka, dzisiejsze cisnienie 132/96 jest za wysokie, za kilka godzin mam zmierzyc ponownie, tak czy inaczej jutro ide na usg do szpitala i pewnie mnie zatrzymaja... mam miec wywolywany porod :no:

o kurde nutellka sn? 3mam kciuki kochana!!! badz dzielna :) a kto tak zadecydowal? ty czy lekarze? ze sn?? ja wole cesarke chyba :) jak sie czujesz wogóle?

witam wszystkie mamusie:)
Kasiona,bardzo ci dziękuję za podanie namiarów na ciuszki:-)zaraz bede sprawdzac i moze tez skorzystam.
ja tez mam zamiar kupowac dwa łożeczka od razu i tak planuje w lipcu ostatecznie je juz kupic.wózek tez wiem jaki bym chciala, wklejam link jakbys chciała zobaczyc:)
ABC Design - Zoom 2010 - WÓZKI DLA BLIŹNIĄT I RODZEŃSTWA » ABC DESIGN » WARSZAWA, URSYNÓW - ABC Design
jeszcze nie wiem w którym sklepie kupie, to i tak chyba trzeba przez internet wiec zobacze, ale ten widziałam jak taka pani na ulicy miała i załuje ze nie podeszłam do niej zapytac.raczej nie moge miec takiego obok siebie bo mi w drzwiach wejsciowych sie nie zmiesci.a ty jaki masz wózeczek wybrany?
od kiedy zaczelas cos kupowac dla maluchów??zastanawiam sie kiedy zaczac.najpierw to bede musiala jakas liste zrobic;-)
przepraszam ze mam tak zawsze do ciebie duzo pytan, ale masz taki sam typ ciązy i na podobnym etapie jestesmy:)
ja tez wiem ze bede miała dwóch chłopców, u nas to napewno albo dwie dziewczynki albo dwoch chłopców przy jednokosmówkowej.moje typy na imioona to Franuś i Kubuś:) Ty masz bardzo ładne te imionka,oryginalne.a mieszkasz we Włoszech teraz czy w Polsce?

Akosua trzymamy w kciuki, wszystko bedzie dobrze, ale ci fajnie:):):)

Justysia007 tak jak pisałam wyzej to podobno dwoch chłopców:)lekarz bez pytania oznajmił:)wygladał na pewnego.ja na samym poczatku w 7 tyg tez miałam plamienia,tzn nie wiem czy dwie plamki mozna tak nazwac.dosłownie jednego dnia i drugiego jedna moze.od razu pobiegłam do lekarza.dostałam luteine, która biore do dzisiaj jeszcze.wtedy nawet jeszcze nie wiedziałam, ze to bliźnięta.mi lekarz nie mowil nic ze to moze byc powodem do porodu przedwczesnego.w ogóle o porodzie to oprocz tego ze ten lekarz bedzie go odbierał, czy to bedzie sn czy cc to niewiele rozmawialismy jeszcze.cały czas z uwagi na to ze to jednokosmówkowa ciąza chłopcy są monitorowani czesto.pewnie domyslasz się dlaczego.mam madzięję ze TTTS nas ominie.na razie odpukać nie ma żadnych niepokojących objawów.a ty rozmawiasz o tym syndromie z lekarzem czasami?bo ja boje sie tego chyba najbardziej..ja tez czuje sie o niebo lepiej niz przez pierwsze 3 mies::-)

pozdrawiam i do usłyszenia

dziewczyny orientujecie sie moze czemu mam podwyzszone CRP? miesiac temu bylo 3mg/l (dopuszczalne jest do 5), dzis bylam odebrac wyniki i uroslo az do 12mg/l.... a wizyte mam dopiero za tydzien.

reklama
o kurde nutellka sn? 3mam kciuki kochana!!! badz dzielna :) a kto tak zadecydowal? ty czy lekarze? ze sn?? ja wole cesarke chyba :) jak sie czujesz wogóle?
Ja chce sn, dzieciaki sa ulozone glowkowo...choc w tej sytuacji z cisnieniem, zdam sie na lekarzym jezeli uznaja, ze dla dzieci bedzie lepsze cc to bez wahania sie zgodze...
Czuje sie dobrze, choc duzo spie rowniez w dzien, a tego nadcisnienia w ogole nie czuje...
Malusia nie mam pojecia o crp...
Justella ZOOM jerst super, wlasnie niedawno mi przyszedl :)

Do góry