reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Darunia tak jest jeśli ma powyżej 20 pracowników. Wtedy on przelewa a zus mu oddaje. Moj ma moze max 6. Wczoraj dzwoniłam do zus żeby zapytać czy im dał zwolnienie i pochwalić się nowym adresem ale Zapomnialam zapytać jak płacą.

reklama
Santini- w sumie różnica w wadze nie jest taka duża więc ładnie rosną nasze kruszynki :tak:
Ja na wadze mam niestety +14 dużo no ale cóż będę myślała o tym po porodzie.
Mój lekarz chce mnie przyjąć na oddział ok 7 lipca i wtedy podjąć jakąś decyzję czy mnie trzymać i obserwować czy cc, a jak to wygląda u Was??
cat4-gratulacje :tak:
edytka84- super ładna waga córeczek, zostało Ci parę dni i już zobaczysz maleństwa :-)
asia4532-ja moich chłopaków poczułam w 15tc.

Pewnie będę musiała jechać do zus i im nr konta dac bo wątpię czy mój pracodawca się pofatyguje. Wolalabym poprostu na konto. A nowy adres ich nie obchodził bo jak mi pani rzekła -do wszystkiego dochodzą po peselu.

Anielka u mnie w 30tygodniu wezmą mnie na podanie sterydów będzie to pewnie ok. 10lipca nie sprawdzałam dokładnie. Poobserwują przez trzy dni i jeżeli szyjka nie będzie się skracać, nie będzie rozwarcia to wyjdę do domu i wizyty w szpitalu co dwa tyg na ktg i na usg. I od tego czasu na bierząco będziemy rozważać termic CC :-)

Więcej dowiem się teraz na wizycie w poniedziałek :-)

Ostatnia edycja:
Witam Was kobitki :) Dawno nie pisałam, ale było to spowodowane niezbyt przyjemnymi przeżyciami. Przez trzy tygodnie cierpiałam z powodu bólu nerki. A że mieszkam w UK to lekarze nie mogli mi pomóc w żaden sposób iż ciężarna według nich może zażywać jedynie paracetamol. Tak więc wycierpiałam się na maksa aż w końcu parę dni temu siłami natury urodziłam. .. kamień :) Powiem Wam że nikomu nie życzę takiego bólu. Wiłam się jak wąż po podłodze ale dałam radę. Naszczęscie moim dziewczynkom to w żaden sposób nie zaszkodziło. W poniedziałek miałam USG i dziewczyny rosną zdrowo. Jedna waży już 1200 g a druga prawie 1300 g. Więc mam już co dźwigać. To już 28 tc. Dokuczają mi bóle pleców i zgaga a tak poza tym to jakoś daję radę. Obydwie są odwrócone głowami do góry ale jeszcze maja kilka tygodni aby się odwrócić bo później już im będzie za ciasno. Na liście jestem czarna a powinnam być różowa :) Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i gratuluję świeżo upieczonym mumusiom :*

oj Majeczka współczuję;/ dobrze, że z córeczkami w porządku, z tego co widzę jesteś na różowo w tabelce :) u mnie jedna niedawno się przewróciła, więc się zdarza :)

MaMajeczka-sporo się wycierpialas, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Edytka- ładna waga coreczek, i termin też tuż tuż....:-)
Anielka- mój lekarz mówił, że ciążę rozwiąże jak jedno z dzieci osiągnie wagę 2,5 kg, wspomniał, że przełom czerwca i lipca zostanę mamą, ale w poniedziałek mam wizytę, to dopytam szczegółów, wcześniej tego nie robiłam aby nie wyprzedzać, planować i nie zapeszyc. W sumie mam problem, bo chodzędo lekarza, który już nie przyjmuje w szpitalu i nie wiem, czy on mnie komuś przekaże, chciałabym mieć planowaną cesarke i doczekać tego wyznaczonego terminu.

reklama
Santini w sumie to mam podobny problem do Twojego bo mam lekarza ze swojej miejscowości a rodzić będę 40km dalej. Mój lekarz przy mnie na wizycie w czerwcu ma dzwonic do tamtego szpitala i mnie umawiac na przyjęcie na patologie ciąży gdzie dalej będą myśleć. Aczkolwiek wolałabym tak jak piszesz znać termin cc i pojechać w wyznaczonym czasie. Zobaczymy czego się dowiem na wizycie w czerwcu.

Do góry