reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

czesc nojo, roxana :-)
no ineska ja cie podziwiam ze tak dlugo pracowalas, tez bym chciala funkcjonowac na pelnych obrotach tyle czasu ;)
ja w ndz zrobilam dopiero zakupy do szpitala, jeszcze jakies drobiazgi musze dokupic tylko, ale natchnienia spakowac do torby brak ;/

reklama
Witajcie nowo i Roxana
Ineska ja juz od 14 tygodnia ( czyli od krwotoku w styczniu) jestem ma L4 i leże w łóżku, myśląc co ja bym nie zrobila gdybym mogła. Od dwóch dni nic mi sie juz nie chce, jak tylko wstaje to brzuch twardnieje i jeszcze na dodatek z każdym sikaniem muszę na dol schodzić do tesciow, bo moja łazienka do polowy czerwca w remoncie, psychika chyba mi juz siada.
Dobrze, ze moje dzieciaki trochę starsze sa i bardziej samodzielne, nie dalabym rady z takimi maluchami co trzeba na rekach nosić.

Gosia damy radę uszy do góry ja z kolei bije sie z tymi poczatkowymy myślami i obawami czasami płacze a czasami sie śmieje ... damy radę musimy !

Ja wczoraj dostałam w końcu zwolnienie z pracy, bo lekarz powiedział, ze nie wypuści mnie z gabinetu bez L4:) Długo sie opieralam, ale w końcu to dla dobra dzieciaczków! Od dzisiaj próbuje sobie jakoś zorganizować czas w domu i nauczyć sie żyć bez pracy :) Moze w końcu będę miała czas na czytanie książek, szukanie wózka itd.

Ineska, pracy nie załuj, bo jakby tobie sie cos stalo z ciaza to by cie w pracy nie zalowali, to nie ich sprawa w sumie. Masz teraz chwile (tak chwile, bo te tygodnie szybko zlecą) na to, zeby poczytac, zrobić wyprawkę, poleniuchować, przeorganizować np mieszkanie ,tak zeby pozniej bylo latwo. Ja powiem tak- przed przyjsciem na swiat blizniakow trzeba zrobic wszystko, zeby pozniej miec z glowy pewne sprawy np zalozyc stale przelewy na koncie itd. U mnei przez pierwsze 3 miesiące nie mialam czasu sie wysikać, zjeść. A co dopiero oplacać rachunki albo robić jakieś zakupy. Jeszcze bedziesz wpominac słodki relaks w domu:tak: Trzeba sie tez powoli przestawic na inny tryb zycia. Praca zejdzie na...hmmm 150 plan:-)

Witam nowe ciezaroweczki.
Ja jestem na L4 od 21tc i pewnie gdyby nie mala ilosc wod plodowych to bym mogla sobie pomarzyc bo tutaj niestety nie daja L4 tak jak w pl...pieniadze tez sa straszne bo ja w chwili obecnej dostaje 20% mojej pensji ale dla dzieciaczkow wszystko,pieniazki i praca nie sa wazne. Ja z dnia na dzien poinformowalam szefostwo ze nie wracam a mialam stanowisko takie ze nikt mnie zastapic z firmy nie mogl na szczescie mialam nagranego goscia ktory mial zaczac prace w kwietniu, pozlam 3 razy do pracy po 1-2h przetrenowalam go i tyle, dobrze ze facet ma doswiadczenie to nie trzeba mu bylo od poczatku tlumaczyc wszystkiego. Teraz nie wyobrazam sobie pracowac, niby brzucholek mam malutki ale doszlo rozchodzenie sie spojenia lonowego itp wiec nie dalabym rady

Witam nowe dziewczyny, podajcie terminy to dopiszę Was do tabelki;)
Ja jestem od samego początku na L4, moja szefowa która ma bliźniaki mi kazała iść jak najszybciej na zwolnienie, sama dostała na moje zastępstwo pracownika, ja na zwolnieniu zarabiam więcej niż pracując więc obie strony zadowolone :)

No ja oczywiście już zmieniłam swoje priorytety i stwierdziłam, że praca nie jest najważniejsza...jakoś sobie beze mnie poradzą:) Dzisiaj spotkałam się z koleżanką, która rok temu urodziła bliźniaczki i muszę Wam powiedzieć, że na szczęście są historie, które kończą się szczęśliwie. Ona w 6 miesiącu dowiedziała się, że jedna z bliźniaczek nie ma prawie w ogóle wód płodowych, ale donosiła ciąże do 37 tc, dziewczynki urodziły się zdrowe i wszystko jest w porządku!
Także trzeba wierzyć, że nawet jak coś jest nie tak, to wszystko może się dobrze skończyć!

Darunia a mocno podwyższone? Ja mialam aspat 69, a alat 73

U nas po wizycie w szpitalu wszystko ok. Dziewczynki ważą 420 i 410g. Płyn owodniowy w normie.

Szyjka ma 2.5cm czyli pessar jednak pomógł :-)

Wizyta u mojej ginekolog 26maja jak wygrzebię się z zapalenia oskrzeli :-/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry