reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
od kilku dni wertuje fora i stronę znanylekarz.pl, ale ciężko, bo nie widzę żadnych info o lekarzu specjalizującym się w ciążach mnogich w Lublinie. Szpital już wybrałam i inwigiluję lekarzy z niego i większość ma dobre opinie. Przydałaby się jeszcze wygodna lokalizacja gabinetu, chociaż przyszpitalna przychodnia tez ma dobre oceny. Pani dr o której mówiłam, tez pracuje w tym szpitalu, ale przyjmuje w prywatnej przychodni w ramach funduszu, puki są punkty, także nie jest źle. Ale pewności mi brak...

NApisalam ogromnego posta i mi wcielo !!
To napisze tak po krotce.
Mia w ciagu 2 tygodni przybrala 120g i wazy 575g a Lilly przybrala 230g i wazy 895g !!
Ogolnie dostalam dzisiaj sterydy i jutro kolejna dawka. Bedziemy rodzic miedzy 30-32tc wiex najpozniej do 15 czerwca bedziemy juz rozpakowane. Dolozyli mi dodatkowe wizyty i przez najblizsze dwa tygodnie mam 7 wizyt z tego 5 to usg !
Beetka super wiesci trzymaj sie tam!
Dziekuje wam za wsparcie dziewczyny i kciuki, ja za was tez ogromnie trzymam kciuki !

Domi obyś donosiła do tego 32 tygodnia i dziewczynki ładnie rosły, trzymam kciuki. Dobrze, że będziesz miała tak często wizyt i usg.

Czesc dziewczyny, ja w ramach meldunku, bo nie mam sily ani mozliwosci przeczytac Waszych postow, jak do domu wroce to nadrobie.
Wczoraj nialam usg, dzieci nadal posladkowo, waga 2,6 i 2,3 ale to mocno w prYbluzeniu, bo bardzo sa aktywne i mimo 40 minut badania nie szlo zmierzyc. Jesli zostana w tej pozycji to cesarka w 36-37 tc.
Musialam zostac w szpitalu w celu podania sterydow. Jesu, ten zastrzyk to przegiecie, choc zalezy kto daje. O 12 w nocy dali 1sza dawke no i pomiary cukru co godzine. Nic prawie nie spalam. W kilka h po podaniu zaczal mi rosnac cukier, ale to i tak niby calkiem dobry poziom jak na sterydy.
Jutro rano wychodze, bo dopero w nocy skoncza monitor

Jutro mialam miec egzamin, ale nie bede nawet podchodzic, bo jesytem zbyt zmeczona.
Starczy juz teho walczenia, trzeba w koncu odpoczac :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
Paulineczka, mnie sie wydaje, ze na tym etapie ciazy chyba juz nie ma szans na zmiane pozycji a tymardziej, ze dzieci sa juz duze i z pewnoscia maja malo miejsca. Aczkolwiek ja sie zbytnio na tym nie znam:)

Do góry