reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Madison, Dagos - rozmawialam o tym lezeniu z moim lekarzem. Powiedzial ze nie mozna sie tym kopaniem przejmowac, bo zwariuje, dzieciakom jest niewygodnie bo nagle maja zmieniona pozycje i "balonik" w ktorym sa zmienia ksztalt, ale nic im sie nie dzieje ;)

A ja juz po glukozie, to byly najdkuzsze 2h w moim zyciu ...

reklama
Ja juz po usg i konsultacji z lekarzem...przeplywy odrobinke lepsze i Mia ma odrobinke wiecej pkynu niz miala. Lilly jak zwykle ok. Wyniki glukozy na czczo 4.0 a po 2h 4.3 o 13.30 mamy wizyte na NICU. Ale oczywiscie nie wszystko moze byc dobrze...zmarla moja tesciowa we poniedzialek podali jej pierwsza chemie a w nocy zmarla i znowu musze meza do polski samego wyslac. W kazdym razie najgorsze za nami i z dziewczynkami napewno wytrzymamy do 28tc ale wiadomo chcemy conajmniej do 30 a pani doktor mowi ze moze uda nam sie nawet 2 tygodnie wiecej pociagnac jesli bedzie ok

kochana mia :-) niech grzecznie obie rosna. jestescie na dobrej drodze, oby tylko dobra opieka byla po porodzie.
przykro z powodu tesciowej, szkoda ze nie doczekala wnuczek ;(
ps bardzo mi sie podobaja imiona twoich dziewcznek, domi ;)

edytka a ty juz po dzisiejszej wizycie, dowiedzialas sie czegos?

Dagos dziekuje za pochwale imion dziewczynek. Bylismy dzisiaj na intensywnej terapii dla wczesniakow i ogolnie dobre wraznienie zrobili na mnie i na mezu. Bardzo cicho,spokojnie, 4 inkubatorki maxymalnie na sali poziej jak dzieci przejda na kolejna sale to juz wiecej inkubatorkow/lozeczek jest ale widzialam ze pelno pielegniarek sie plata po 3-4 na sale. Mielismy rozmowe z neonatologiem i mowila co dziewczhnki beda dostawac ze zapobiegawczo im antybiotyki dadza ze Mia pozniej bedzie karmiona sonda bo musimy pozwolic jej na lepszy rozwoj jelit bo moga troszke wiecej czasu potrzebowac niz u Lilly. Wiec zaczniemy od kroplowek itp. Dziewczynki bedziemy mogli odwiedzac o kazdej porze dnia i nocy. Dostep 24h na dobe 7 dni w tygodniu. Dziewczynki beda mogly miec swoje czapeczki i po 1 misiu malenkim w inkubatorkach, widzielismy dzisiaj te maluszki na oddziale ale z odleglosci bo nie wchodzklismy przez drzwi zeby nikomu nie przeszkadzac. Ogolnie jestesmy dobrej mysli.

Domi bardzo się cieszę, że jest nieznaczna poprawa. Życzę by córeczki jak najdłużej w brzuszku wytrzymały.

Przykro mi z powodu teściowej. Przyjmij moje najszczersze wyrazy współczucia dla Ciebie i męża :-(

Domi ja tez sie ciesze wazne zeby cie dociagneli jak najdluzej sie da przykro mi z powodu tesciowej ja dzis tez juz po usg serducha bija jak narazie wsysko ok na nastepna srode umowie sie na scan w 12tyg ja osobiscie to NCUI omijam szerokim lukiem I mam nadzieje ze juz mi nigdy nie bedzie dane tam trafic:-)

Domi - przykro mi z powodu śmierci teściowej, dlaczego tak jest, że jedno odchodzi, drugie przychodzi na świat... wyrazy współczucia, teściowa będzie czuwać na pewno nad Wami.
Jeśli chodzi o USG, to są to dobre wiadomości, zobaczysz... jeszcze lekarze się zdziwią, jak długo razem wytrzymacie ;) ściskam mocno.

Domi bardzo mi przykro z powodu teściowej
ja jestem po wizycie i co prawda terminu konkretnego nie ustaliliśmy, ale będzie to między 28.05 a 03.06, za 2 tyg kolejna wizyta i wtedy powie kiedy ma dyżur w szpitalu, dziewczyny mają się dobrze, ważą 2.0 i 2.1 kg, jedna główkowo druga poprzecznie, przepływy w porządku, łożysko na pograniczu 2 i 3 stopnia, wody w normie, jestem zadowolona z tej wizyty :)

1.Dolores3215 maj 14
2.edytka843 czerwiec 14
3.Paulineczka24 czerwiec 14
4.dagos29 czerwiec 14
5.darunia071211 lipiec 14
6.Gosia.8217 lipiec 14
7.santini
27 lipiec 14
8.Anielka2 sierpień 14
9.Domi888 sierpień 14
10.Madison13 sierpień 14
11.Majeczka8415 sierpień 14
12.Sarenka89
19 sierpień 14
13.Alicja323 wrzesień 14
14.Ineska19845 wrzesień 14
15.a_nka13 wrzesień 14
16.perelka060918 wrzesień 14
17.cat417 listopad 14

Ostatnia edycja:
edytka, ładna waga dziewczynek :) przez te 3 tygodnie jeszcze trochę przybiorą, więc będą całkiem spore jak na bliźniaczki :) Cieszę się, że wszystko jest w porządku :)

reklama
edytka, ciekawe czemu ten wczoraj ci nie dal zadnych konkretow?
no waga elegancka jak na perspektywe 3tyg w brzusiu jeszcze :-) :-) :-)
ja jutro mam dokladne usg i moje napewno bable nie waza tyle co twoje :( i ja nie wiem co moj gin wymysla jak wszystko ok a porod wczesniej niz twoj, juz chyba nie sie ich tak szybko pozbywac mimo swoich niedogodnosci ;(

Do góry