reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gosia - no tak, to ma sens, jedno lozysko, szybsze starzenie. To przynajmniej w przypadku jednojajowych mam jakies zrozumienie tematu :)

Darunia - oj w lesie, w lesie ;) Pani sprzatajaca zadzwoniła na 10h przed przyjściem, ze akurat nie moze, a ja nie mam siły na posprzatanie naszego domu. A święta organizujemy u nas, tak juz jest od lat. Czesc składowych dań, czesc catering, wszyscy pomagają przy serwowaniu i sprzątaniu, ale i tak troche sie trzeba wysilic jako gospodarze. Idealnie moze nie bedzie, byle było wesoło :)
Wyciagnelam juz ozdoby świąteczne wiec cos w temacie sie dzieje ;)

Dziewczynki, a jak czujecie Wasze maluchy w brzuchu - tak samo czy z różna siła i nasileniem? U mnie jedna jest super aktywna i bardzo łatwo sie upewnić, ze sie rusza, a druga skromnej daje o sobie znak i czasem mnie to zestresuje. Mam lozyska z przodu, wiem, ze to moze blokować kopniaki, ale i tak niekiedy sie martwię i leże i wyczekuje :)

reklama
Madison u mnie Elena która jest na dole jest mega aktywna a Ola nie bardzo :zawstydzona/y:

Zresztą ja narazie nie odczuwam podwójnych ruchów, tylko raczej tak jak dajmy na to w 30tygodniu ciąży pojedynczej czuję po prostu że dziecko jest wszędzie. Nie wiem czy to normalne :confused:

I mam do Was takie pytanie jedna forumka zapytała mnie czy dziewczyny mogą zamieniać się miejscami tzn. raz Elena jest na dole a raz Ola.

Kurcze i ja nie wiem jak to jest... Jest to możliwe?? Na usg one zawsze mają podobne ułożenie. Jedynie kończyny są poplątane...

Moje Kochane drogie;) trzymajcie kciuki jutro o 8 mam być w szpitalu bd cc;) długo mnie tu nie było ale do Was zaglądam. Chłopaki mają po ponad 2500 ja czuję się świetnie i tylko strach przed jutro nie pozwala mi się cieszyć Maleństwami. Pozdrawiam

Kasia - trzymam kciuki! Trzymaj sie, oj wyobrażam sobie jakie to moga byc mega nerwy, meeeega, ale to jednak trwa krótko, a potem myśli juz tylko wokół maluchów :)
Kolejna pieknie donoszona ciaza, ufffff.... :)

Anka - u mnie podobno nie moga sie zmienic kolejnościa, bo tak sa podłączone do swoich lożysk, ze nie maja szans na wymianę pozycji. Takze juz koło 12-14tc usłyszałam, ze 'pierwsza' zawsze bedzie pierwsza, a druga zawsze druga.
Teraz sa obie glowkowo, ale jedna bliżej wyjścia, a druga wyżej.
Ale nie wiem czy to standard taki, czy tez sa dziewczyny u których dzieci pływają po całym brzuchu :)

1.Kaśka9018 kwiecień 14
2.KPe00715 maj 14
3.Iwizara20 maj 14
4.Dolores3231 maj 14
5.edytka8418 czerwiec 14
6.Paulineczka24 czerwiec 14
7.dagos29 czerwiec 14
8.darunia071211 lipiec 14
9.Gosia.8217 lipiec 14
10.Anielka2 sierpień 14
11.Domi888 sierpień 14
12.Madison13 sierpień 14
13.Majeczka8415 sierpień 14
14.Sarenka89
19 sierpień 14
15.Alicja323 wrzesień 14
16.Ineska19845 wrzesień 14
17.a_nka13 wrzesień 14
18.perelka060918 wrzesień 14

kaska90 trzymam kciuki :)
ciekawe jak tam u Paulinki, pewnie jest już po :)
co do Świąt, to my idziemy na gotowe, nie robię nawet w tym roku jajek faszerowanych :) musimy tylko chatę jutro ogarnąć bo przyjeżdża do nas kuzynka z mężem (jest w tym samym tygodniu ciąży co ja, tylko będzie miała 1 córeczkę a nie 2 hihi); także jutrzejszy dzień pod znakiem sprzątania

Ostatnia edycja:
Agniecha- gratuluje i duzo zdrowka zycze!

U mnie znowy sie zaczelo, kurde! Nacieszylam sie spokojna ciaza caly 1 dzien. Wczoraj bylam w spzitalu u diabetyka i powiedzial, ze na te moja cukrzyce musze brac insuline :-(Niby nie mam zlego cukry ogolnie, ale rano jest wysoki- powyzej 90. A to na tym etapie w polaczeniu z ciaza blizniacza powoduje, ze powinnam zaczac brac ta insuline. W szoku bylam wczoraj, poprosilam o jeszcze kilka dni, aby sprobowac bez insuliny, sama dieta bardziej drastyczna, ale chyba nici z tego, rano mialam znowu powyzej 90 :-:)wściekła/y: No caly czas cos :crazy:

Paulineczka insulina nie szkodzi dzidzi więc nie masz się co martwić.

Ja biorę 3x dziennie i u mnie cukier przestał wariować, a dzieci rozwijają się ok.
Więc spokojnie będzie ok. Dużo bardziej szkodzisz maluchom wysokim cukrem.

1.KPe00724 kwiecień 14
2.Iwizara20 maj 14
3.Dolores3231 maj 14
4.edytka8418 czerwiec 14
5.Paulineczka24 czerwiec 14
6.dagos29 czerwiec 14
7.darunia071211 lipiec 14
8.Gosia.8217 lipiec 14
9.Anielka2 sierpień 14
10.Domi888 sierpień 14
11.Madison13 sierpień 14
12.Majeczka8415 sierpień 14
13.Sarenka89
19 sierpień 14
14.Alicja323 wrzesień 14
15.Ineska19845 wrzesień 14
16.a_nka13 wrzesień 14
17.perelka060918 wrzesień 14

ale nam się lista skurczyła
paulineczka- może tak jak a_nia pisze, lepiej dla dobra dzieci chyba brać tą insulinę, już tylko kilka tygodni zostało, dasz radę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny w tym Wielkim Tygodniu :) widze ze sporo sie dzieje :)

Agniecha777, KasiaZG - gratuluje!! duzo sil, wytrwania i pociechy z bobaskow :)

Gosia82 - jak twoj syneczek? lepiej sie czuje?
czy to znaczy ze moje blizniaki bede sie czybciej rozwijaly skoro ja jestem od poczatku na sterydach?? :szok:

Domi - bede sie modlic za ciebie zeby wszysko bylo dobrze..

paulinka_UK - zszokowalo mnie jak przeczytalam ze kazala ci polozna wrocic nastepnego dnia..

a_nka - ciesze sie ze u ciebie wszystko dobrze :) udaje ci sie cos wiecej odpoczywac?? ladnie rosna twoje blizniaki. i super ze masz juz pewnosc co do plci :)
ja w srode mialam usg.. na 18 tc blizniaki waza po 265g i 205g. niestety nie chcialy pokazac co maja hehe licze ze na badaniu prenatalnym sie juz dowiemy. pierwszy blizniak jest wiekszy i bardzo ruchliwy i strasznie sie wierci, drugi natomiast jest mniejszy ale spokojniejszy.
widze ze do tego wyprzedzilas mnie w tabelce :)

Madison - ja mojego wiercipietka czuje czesto i wyrazniej w dole brzucha, natomiast spokojniejszy blizniakm daje o sobie rzadziej i skromniej znac i tez sie wslu****e nieraz i stresuje. ale jjak juz go poczuje to sie uspokajam..

Co do swiat to jajeczka napewno pomaluje :) mieszkanie mam ogarniete. nieco ozdobek swiatecznych tez sie znajdzie.. wlasnie ide na maly spacer do sklepu zobaczyc co maja fajnego na swieta bo pogoda ladna :) a tak to niedziela u tesciow..

gdybym na czas swiat tu nie zajrzala to zycze wam spokojnych i pelnych radosci Swiat.. kolorowych pisanek, zdrowia i mokrego poniedzialku :-):-)

Do góry