reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie. Chcialam sie pochwalic ze po 22 godzinach rodzenia silami natury 18 kwietnia o godz 3.35 i 4.03 przyszli na swiat nasi chlopcy. Akeksander wazy 2670gram i ma 46 cm, a Leon ma 2420gram i 47 cm. Dzieciaczki zdrowe, a mamusia dochodzi powoli do siebie. Jak bede miala wiecej czasu to napisze co i jak.

reklama
A_nka- wlasnie szukam czegos w necie na temat wplywu insuliny na dzieci i tyle teog, nie zawsze jednoznacznie napisanych rzeczy, ze już sama nie wiem. Zastanawia mnie tez czy to, ze będę brac te insulinę wpłynie jakoś na ustąpienie cukrzycy po porodzie? Bo niby mija zaraz po nim, ale czy to ze bralo się insulinę ma jakis na to wpływ?
Ewelinka- no tak, ja ją wezmę na pewno, tu już chyba nie mam wyboru.
Paulinka- gratuluje!

Paulinka_UK - ogromne gratulacje! Porod sn!!! Super! Widzę, ze spora różnica miedzy przyjściem na świat jednego i drugiego, nie było nerwowo?
Zazdroszczę Ci tego porodu :) Dobra robota :)

Paulineczka - nigdy nie obilo mi sie o uszy, zeby insulina była szkodliwa, natomiast wiadomo, za cukrzyca moze byc niebezpieczna bardzo. W necie mozna znaleźć arugumenty na każda teorie, nie czytaj, tym bardziej, ze nie masz wyboru i musisz brac.

Ja za 2h jadę do mojej lekarki, stresuje sie tymi bardzo rzadkimi i lekkimi ruchami jednej dziewczynki. Mam nadzieje, za wizyta mnie poprostu uspokoi.

Hejka Dziewczyny.
Podczytuję Was od ponad dwóch tygodni, jednak nie miałam odwagi napisać. Bardzo poruszyła mnie historia i przeżycia Fusun. Rozpoczęłam 26 tc ciąży bliźniaczej dwukosmówkowej, dwuowodniowej. Jest to moja pierwsza ciąża, pierwsza też po podejściu in vitro. Ciąża od początku przebiega bez komplikacji, dzieci tydzień temu ważyły 684 i 664 g. Lekarz kilkakrotnie potwierdził płeć żeńską obu maluchów. Przytyłam ponad 8 kg i z dnia na dzień robię się większa i szersza. Termin mam na 27 lipca 2014.
Jednak od wczorajszej wizyty u lekarza czuję się niespokojna. Niby wszystko ok, szyjka długa i zamknięta (4cm), zmartwił mnie natomiast fakt, że jedno łożysko jest bardzo nisko położone, nie zasłania ujścia szyjki macicy, ale dotyka go z boku. Ginekolog powiedział, że mogą pojawić się krwawienia, nie dostałam żadnych zaleceń, ale po poczytaniu internetu nieźle się wystraszyłam, tym bardziej , że po ostatnim badaniu miałam lekkie krwawienie, które ustąpiło po 3 godzinach. Powiedzcie proszę czy w tym tygodniu ciąży możliwe jest jeszcze aby łożysko podeszło do góry i nie uciskało szyjki, czy raczej do końca ciąży będzie istniało takie ryzyko?
Pozdrawiam wszystkie, gratuluje świeżo upieczonym mamusiom.

Ostatnia edycja:
Paulineczka miałam do czynienia z dwoma diabetologami i każdy mi powiedział, że insulina dzieciom nie szkodzi w żadnym wypadku. Wiadomo, że w internecie dużo bzdur można znaleźć. I to, że teraz ją będziesz brała nie wpłynie na zanik cukrzycy po porodzie.

Oczywiście jeżeli jest to tylko cukrzyca ciążowa.
Ale czasem jest tak, że cukrzyca pozostaje. Jednak wpływu na to na pewno nie ma branie insuliny.

A skoki cukru są bardzo niebezpieczne! Sama studiowałam z dziewczyną której córeczka zmarła jakoś po 30tc właśnie przez źle unormowany cukier.

Madison trzymam Zobacz załącznik 620517 za wizytę na pewno jest ok, u mnie Ola też rusza się słabiej niż Elenka ale wszystko jest ok :-)

Paulinka gratuluję świeżo upieczonej mamusi!! ;-)

Cześć dziewczynki, u mnie negatywne zmiany. Dwa dni z rzędu to tylki wycieczki szpital, lekarz, badania. Od kilku dni zaczęło mnie strasznie męczyć swędzenie skóry, do tego stopnia, że nie moge spać w nocy tylko sie drapie. Zrobili mi próby wątrobowe I okazało się, że to cholestaza :-(
Dostałam leki I musze teraz kilka razy w tygodniu pojawiać się w szpitalu na ktg. Boję się o moje maluszki bo czytałam,że jest to niebezpieczne schorzenie dla dziecka. W dodatku lekarze nadal trzymają sie wersji zakończenia ciąży w 38 tygodniu. Zobaczymy, mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze.
Paulinka gratuluję dzieciaczków.

reklama
Do góry