reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny - dziękuje bardzo za miłe słowa odnośnie usg :)

Cannot - 7ml pokarmu... To wzruszajace :) Takie malutkie Slodziaki. Bardzo udanej i optymistycznej wizyty jutro :)

Sarenka - u mnie trwało to ok pol godziny, z przerwa na moje skakanie po gabinecie by jedna maks zdjęła nogi z twarzy siostry :)
Lekarka powiedziała, ze super dały sie zbadać jak na blizniaki. Ja dzis byłam u specjalisty od usg, w miejscu gdzie maja super sprzęt, i faktycznie to jak wyglądało to badanie budziło respekt.
Moja gin tez ma niezła ta swoja konsole i zna sie na rzeczy, ale jak ona mi robiła usg a'la polowkowe dwa tygodnie temu to trwało to ok 45min.
Chyba najwiecej zależy od tego jak leżą.

Co do napinania macicy, to ja miałam tego bardzo mało w poprzedniej ciazy, wiec ciezko mi sie odnieść. Pamietam tylko, ze gin mówiła, ze do 10 dziennie jest ok. Zapytaj lekarza swojego co on na to, bo choć skurcze przepowiadajace nie sa groźne tylko uciążliwe, to jednak w ciszy blizniaczej licho wie. Moze wiecej magnezu powinnas brac...
Poczytaj sobie o skurczach braxtona-hicksa :)

Paulineczka - współczuje tej cukrzycy. U nas badanie robi sie miedzy 24 a 28tc, wczesniej tylko w bardzo uzasadnionych przypadkach. Trzymam kciuki by z pomocą diety udało sie łatwo i bezstresowy utrzymać cukry w normie.

reklama
Dziekuje Madison :)
Zrobilam wlasnie "badanie", wyszlo mi 92,a norma jest do 120 :confused: Jest rowno godzine po posilku. Zjadlam 3 kromki pieczywa chrupkiego z salata, poledwica sopocka, pomidorem i do tego kilka plastrow luzem poledwicy. Nie wiem juz co myslec, moze po prostu tylko slodyczy nie powinnam jesc, a dieta niekoniecznie. Do badania w poniedzialek kazali pic napoj Lucozade,ktory jest wlasnie Glukoza :zawstydzona/y: Jutro rano zjem normalne sniadanie i zobacze jaki bedzie wynik.
A-nka- powiedz mi czy ta igle do nakluwania wymienia sie za kazdym nakluciem? czy mozna np woda utleniona odkazic? Nie kupilam wiecej, a w zestawie nie za wiele ich :confused: aha, ile czasu po posilku Ty mierzysz poziom glukozy?
Cannot- 7ml to naprawdę wzruszające aż. Ale pewnie się nie obejrzymy, a będą całe butelki wypijać :)

Ostatnia edycja:
Witam z rana dziewczynki:-) jak samopoczucie? ja dalej lezakuje w szpitalu,,zauwazylam,ze odkad leze to nie puchne,normalne dlonie mam w koncu:-) tak sobie mysle, ze kurde ja na prawde super przechodze ta ciaze, dziewczyny co tu leza z blizniakami to wszystkie z pessarami, bo problemy z szyjka..nie mowiac juz o innych problemach:-) dobrze,ze tu w szpitalu personel mily bardzo,polozne super,ogolnie fajna atmosfera:-) jeszcze ze dwa tyg moge polezec i chce rodzic:-) tak bym chciala juz przytulic moich chlopakow:-) :-)

ja właśnie wybieram się na wizytę
Madison pokolorowałam Ciebie :)

1.Agniecha77716 kwiecień 14
2.Adb717 kwiecień 14
3.Paulinka_uk24 kwiecień 14
4.KasiaZG30 kwiecień 14
5.Kaśka902 maj 14
6.Nana7ma10 maj 14
7.KPe00715 maj 14
8.Iwizara20 maj 14
9.Dolores3231 maj 14
10.anula197816 czerwiec 14
11.Celina8618 czerwiec 14
12.Edytka8418 czerwiec 14
13.Paulineczka24 czerwiec 14
14.Dagos29 czerwiec 14
15.Anielka2 sierpień 14
16.Domi888 sierpień 14
17.Madison13 sierpień 14
18.Majeczka8415 sierpień 14
19.Sarenka89
19 sierpień 14
20.Alicja323 wrzesień 14
21.perelka060918 wrzesień 14
22.a_nka20 wrzesień 14

Kpe trzymaj się, fajnie że tylko musisz leżeć i nie masz problemów z szyjką itp, Tobie już niewiele zostało, tylko odliczać dni :)

KPe mam takie same wrażenia z tej ciąży, cały czas byłam aktywna i dopiero od niedawna jest mi ciężko się poruszać ale to już końcówka więc to normalne.
Edytka powodzenia na wizycie u lekarza.

Paulineczka dopiero doczytałam i powiem Ci tak ja nie jestem żadnym ekspertem ale z tego co wyczytałam na innych forach to dziewczyny zmieniają te lancety dopiero jak robią się tępe. Jeżeli chcesz odkażać to zaraz po zmierzeniu cukru bo musi to obeschnąć, gdybyś zrobiła przed zmierzeniem może to zafałszować wynik.

A i tak na szybko Ci napiszę, nie rób zbyt długich przerw w jedzeniu bo to nie służy wyrównaniu poziomu cukru we krwi.
Najpierw mierzyłam dwie godziny po posiłku we Włocławku tak kazali, ale wczoraj tu w szpitalu była u mnie diabetolog i powiedziała, że od roku zmieniły się wytyczne dla kobiet w ciąży i cukier mierzy się 1h po każdym posiłku. Zapisuj sobie też gdzieś wyniki.

Madison,
super, że z córami ok :-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. Dzieki za te porady. Jeszcze nie urodzilam ale chyba do tygodnia urodze. Co noc mam już bole krzyza i te bole menstruacyjne, ale poza tym sie trzymam. Lekarka stwierxzila ze nie beda mnie zamykac w szpitalu tylko w srode mam przyjsc na badanie i zobaczymy czy jest rozwarcie. Tak szczerze to wole zeby nie bylo bo jakos nastawilamsie na tego 16.04.
A co do przebiegu ciąży to tez nie moge narzekać bo w sumie z paroma malymi problemami typu bole brzucha czy naciaganie sie więzadeł to raczej przechodze ja dobrze i nawet do konca moge wychodzic. Dlatego szkoda mi tych dziewczyn co tyle lezaly czy jeszcze leżą.
Adb7 zastanawiam sie czy te daty tak nam zostana dzien po dniu czy jeszcze mnie przescigniesz :-)

Witam
Najdziwniejsze jest dla mnie to, że pomimo, iż widziałam wielokrotnie chłopców na USG i na każdej wizycie słucham dwóch serduszek, jak oglądam dwa łóżeczka, czy podwójne wózki to nadal nie mogę uwierzyć w to, że będę miała bliźniaki.
Dziewczyny, czy wy od początku w to uwierzyłyście? Dla mnie to nadal jest niewiarygodne :)
Edytka - jeśli mogę prosić o dopisanie mnie do tabelki z datą 17 lipca.

reklama
Paulineczka to znowu ja będę Ci teraz głowę zawracać ;-)
Pamiętaj o dokładnym umyciu rąk w wodzie z mydłem przed każdym pomiarem cukru. Brudne ręce mogą bardzo zafałszować wynik.

Gosia mi też nadal jest ciężko w to uwierzyć, ale powoli wszystko do mnie dociera

Do góry