reklama
Agniecha777
Zaangażowana w BB
Fusun tak bardzo mi przykro. Nawet nie wiem co ci napisac......domyslam sie ze i tak zadne nasze slowa nie ukoja twojego bolu.
Dziewczyny a ja sie jakos dziwnie czuje od dwoch dni. Nawet nie wiem jak to opisac. Poprostu czuje ze cos jest inaczej. Juz tak bardzo sie nie xusze i nawet zgaga odpuscila a mialam straszna zgage. Dzis od 1 w nocy mialam twardnienia brzucha non stop i bole menstruacyjne i to tak trwalo 3 godziny. Potem cisza. Zastanawiam sie czy powoli porod sie nie rozkreca. Nie wiem bo nigdy nie rodzilam i nie wiem na co mam zwracac uwage. Moze pomoglybyscie bo duzo z was juz rodzilo. Bylabym wam wdzieczna.
Dziewczyny a ja sie jakos dziwnie czuje od dwoch dni. Nawet nie wiem jak to opisac. Poprostu czuje ze cos jest inaczej. Juz tak bardzo sie nie xusze i nawet zgaga odpuscila a mialam straszna zgage. Dzis od 1 w nocy mialam twardnienia brzucha non stop i bole menstruacyjne i to tak trwalo 3 godziny. Potem cisza. Zastanawiam sie czy powoli porod sie nie rozkreca. Nie wiem bo nigdy nie rodzilam i nie wiem na co mam zwracac uwage. Moze pomoglybyscie bo duzo z was juz rodzilo. Bylabym wam wdzieczna.
Agniecha777 - mi w pierwszej ciąży w 37 tc całą noc twardniał brzuch (zupełnie bezboleśnie) po prostu się napinał, jak pojechałam wieczorem do mojego gina to się okazało, że mam 3 cm rozwarcia i pojechałam do szpitala. Tam spędziłam noc i rano już miałam 7cm i dali mi kroplówkę bo lekarz stwierdził, że inaczej nie będę miała skurczy partych. 2 godziny po kroplówce mój synuś przyszedł na świat 
edytka84
Fanka BB :)
Agniecha ja przez 2-3 tygodnie przed porodem miałam dość bolesne twardnienia brzucha(wcześniej prze wiele tygodni niebolesne zwykłe twardnienia), takie że nie dałam rady zasnąć, trwały np przez 5 godzin co 10 minut i nagle ustawały, więc może to coś oznaczać ale nie musi
Sarenka89
Zaangażowana w BB
Fusun ... nie wiem co powiedziec .. chyba nie ma takich slow ktore moga pomoc ... ale mysle o Tobie ..
Anka trzymaj sie i odpoczywaj
Gosia witaj !
Kurcze mi tez zaczal twardniec brzuch zwlaszcza wieczorem ... martwic sie ze to za wczesnie ? Twardnienie nie jest bolesne ale czuje jak sie napina i podnosi no i w dotyku twardy ... trwa to okolo 3-4 min i odpuszcza. Co myslicie u was tez tak bylo ?
Anka trzymaj sie i odpoczywaj
Gosia witaj !
Kurcze mi tez zaczal twardniec brzuch zwlaszcza wieczorem ... martwic sie ze to za wczesnie ? Twardnienie nie jest bolesne ale czuje jak sie napina i podnosi no i w dotyku twardy ... trwa to okolo 3-4 min i odpuszcza. Co myslicie u was tez tak bylo ?
cannot
Fanka BB :)
Gosia- witaj! Z czystym sumieniem moge Ci polecic CZMP w lodzi. Sama mialam tam rodzic tylko nie zdarzylam dojechac.
Ale lezalam tam w 26 tc i powiem ze pare dni wczesniej lezalam w Glownie wiec mam porownanie.
W lodzi pelna perfekcja, opieka genialna, mile polozne, lekarze konkretni i sprzet odpowiedni dla blizniaczych ciaz - a to najwazniejsze, bo w wielu szpitalach brakuje nawet ktg dla blizniat, nie mowiac o inkubatorach, usg i lekarzach majacych wiedze przy tego typu ciazach .
Ja czulam sie tam bezpieczna, poinformowana o stanie maluszkow. To tam zdecydowali o pessarze ktory przedluzyl moja ciaze o 8 tyg. Mimo ze dzieci sa wczesniakami to nie wyobrazam sobie co by bylo w 26 tc.
Jestem wdzieczna im za reakcje!
Fusun- nie wiem co napisac, zadne slowa nie polepsza sytuacji, jestem myslami z Toba i Twoja corcia.
Iwizara- dziekuje, ale z pewnoscia kazda matka zrobi dla swoich dzieci wszystko.
Madison- zycze samych dobrych wiesci po polowkowym
Ale lezalam tam w 26 tc i powiem ze pare dni wczesniej lezalam w Glownie wiec mam porownanie.
W lodzi pelna perfekcja, opieka genialna, mile polozne, lekarze konkretni i sprzet odpowiedni dla blizniaczych ciaz - a to najwazniejsze, bo w wielu szpitalach brakuje nawet ktg dla blizniat, nie mowiac o inkubatorach, usg i lekarzach majacych wiedze przy tego typu ciazach .
Ja czulam sie tam bezpieczna, poinformowana o stanie maluszkow. To tam zdecydowali o pessarze ktory przedluzyl moja ciaze o 8 tyg. Mimo ze dzieci sa wczesniakami to nie wyobrazam sobie co by bylo w 26 tc.
Jestem wdzieczna im za reakcje!
Fusun- nie wiem co napisac, zadne slowa nie polepsza sytuacji, jestem myslami z Toba i Twoja corcia.
Iwizara- dziekuje, ale z pewnoscia kazda matka zrobi dla swoich dzieci wszystko.
Madison- zycze samych dobrych wiesci po polowkowym
Sarenka ja leze juz 2 tydzien w szpitalu przez czeste twardnienia ale do tegodochodzi kruciutka szyjka po konizacji i pessar wiec juz mnie zostawili i nie wypuszcza. Tak jak widzimy tu na forum ile jest przypadkow przedwczesnyvh porodów i do czlowieka dociera ze z ciaza blizniacza na prawde nie ma zartow to wole lezec juz teraz. Lekarze mowia ze 10 skurczy -tych twardnien dziennie to max. Jesli bede miala wiecej podadza nowy lek przeciwskurczowy. Do tej por byl w pl fenoterol ale zostal wycofany na szczescie jest juz nowy w szpitalu w ktorym lerze, ja na twoim miejscu, jesli jestes niespokojna skonsultowalabym sie z lekarzem lub poprostu pojechala za ip. Przy czym u mnie jest krociutka szyjka wiec troche powazniejsza sytuacja.
Fusun brdzo, bardzo mi przykro!!!nie wiem co napisać.
Fusun brdzo, bardzo mi przykro!!!nie wiem co napisać.
reklama
Sarenka takie skurcze twardnienia mialam w pierwszej ciazy i urodzilam w 37tc a teraz majac je widzialam ze sa zdecydowanie czestsze i gin dal skierowanie do szpitala. Wtedy nie lezalam, nie bylo potrzeby. Aleblizniaki to spore obciazenie. Moje maluchy lacznie waza juz tyle lub wiecej co syn urodzony w 37tc
Podziel się: