reklama
Cannot, ruszaj do szpitala. Ja tez tak miałam, wody mi sie saczyły i nie wierzyłam ze to juz. Bo przy pierwszej ciazy własnie wyleciało wszystko migiem. Ale podobno czesciej własnie leca pomalutku.
Na pewno nic innego to nie jest jak wody. Musisz jechac do szpitala!! Do Łodzi masz dwie godziny w tym czasie nie powinno nic sie stać.
Dawaj znac co i jak
Na pewno nic innego to nie jest jak wody. Musisz jechac do szpitala!! Do Łodzi masz dwie godziny w tym czasie nie powinno nic sie stać.
Dawaj znac co i jak
Cannot - koniec dywagowania! Jedz kochana do szpitala, tam sprawdza, jesli wody pojedziesz do Łodzi, masz na to czas, olej paski, musisz mieć teraz 100% pewności.
Mi wody odeszły w skończonym 38tc i w domu mało poszło, nie było chlust. Sie poprostu lało co jakiś czas, były przerwy. W szpitalu dali pieluche, bo tak sobie cieklo i cieklo. Przy badaniu poszło wiecej i juz troszkę krwi było.
Z tym moczem napisałam, bo tak miała dziewczyna u nas i tez mówiła, ze trudno w tym mocz rozpoznać.
Jedz, jedz, jedz! Jesli to wody to w ciagu kilku godzin może zacząć sie porod, w szpitalu mogą to powstrzymać.
Mi wody odeszły w skończonym 38tc i w domu mało poszło, nie było chlust. Sie poprostu lało co jakiś czas, były przerwy. W szpitalu dali pieluche, bo tak sobie cieklo i cieklo. Przy badaniu poszło wiecej i juz troszkę krwi było.
Z tym moczem napisałam, bo tak miała dziewczyna u nas i tez mówiła, ze trudno w tym mocz rozpoznać.
Jedz, jedz, jedz! Jesli to wody to w ciagu kilku godzin może zacząć sie porod, w szpitalu mogą to powstrzymać.
pikka
Fanka BB :)
cannot to niemal pewne że to wody, tak właśnie najczęściej odchodzą. Zwykle się sączą powoli, są bez zapachu i najczęściej przeźroczyste. Mnie tak właśnie odchodziły w 37 tc. I oczywiście że mogło się stać po wizycie, lekarz trochę pogmerał, po ruszał pessarem i pękł na skutek tego pęcherz. tym bardziej jesli zaczyna lekko brzuch boleć, pewnie pojawiają się skurcze. u mnie pojawiły się po pół godziny, a po trzech maluchy się urodziły. Nie ma się co zastanawiać. Powodzenia!
Fusun
Cannot, no mi poleciały prawie wszystkie na raz. Całe szczęście, że Tobie nie. Były bezbarwne i bezwonne. Jak woda z kranu. Poza tym tak jak pisałaś: coś ze.mnie leciało czego nie mogłam powstrzymać. To nie jest do pomylenia z moczem, który nigdy nie jest przezroczysty jak woda z kranu i ma swój zapach. Poza tym nie z tej dziury, że się tak wyrażę. Ja wiedziałam w 100% że to wody, bo tak zaczął się poród mojego synka, więc wiedziałam jak to jest. Chociaż wtedy nie leciało ze mnie tak mocno
Fusun
Cannot, pytałaś jeszcze jak postąpiłam. No wpadłam w panikę, bo to był przełom 20/21 tygodnia. Rodzina zadzwoniła na pogotowie z pytaniem czy mogą mnie sami zawieźć do szpitala, czy potrzebna karetka. Pani z pogotowia kazała mi leżeć i się nie ruszać i wysłała karetkę, którą zawieźli mnie do szpitala
Z tego wszystkiego nie pogratulowalam Emikowi...
Emilek - ogromne gratulacje! Maluchy pewnie szybko trafia do domowych lozeczek Tak slyszalam w szpitalu, ze dziewczynki są silniejszymi wczesniakami, a niby słaba płeć Trzymajcie sie ciepło i szybkiego wyjścia do domku cała trójka!
Fusun - super, ze Ty wciąż w trojopaku. Odpukac dobrze Wam idzie, może uda sie tak jeszcze wiele wiele tygodni. Bardzo mocno trzymam kciuki za to!
Perełka - ja tez nastawiam sie na cc, myśle, ze jednak bezpiecznej dla dzieci, choć uważam, ze porod sn jest dużo lepszy i dla kobiety i dla dzieciakow, ale tutaj troche strach jednak.
Co do wózków, to jest gadżet codziennego użytku, chyba ze sie trafi dziec niewozkowowy...
w związku z tym zgadzam sie z Milla - lepiej używany i lepszy. Idealnie jesli można go wcześniej zobaczyć, bo choć wozki teoretyczniem szybko sie nie zużywają, to nie wszyscy ludzie dbają o takie rzeczy.
Emilek - ogromne gratulacje! Maluchy pewnie szybko trafia do domowych lozeczek Tak slyszalam w szpitalu, ze dziewczynki są silniejszymi wczesniakami, a niby słaba płeć Trzymajcie sie ciepło i szybkiego wyjścia do domku cała trójka!
Fusun - super, ze Ty wciąż w trojopaku. Odpukac dobrze Wam idzie, może uda sie tak jeszcze wiele wiele tygodni. Bardzo mocno trzymam kciuki za to!
Perełka - ja tez nastawiam sie na cc, myśle, ze jednak bezpiecznej dla dzieci, choć uważam, ze porod sn jest dużo lepszy i dla kobiety i dla dzieciakow, ale tutaj troche strach jednak.
Co do wózków, to jest gadżet codziennego użytku, chyba ze sie trafi dziec niewozkowowy...
w związku z tym zgadzam sie z Milla - lepiej używany i lepszy. Idealnie jesli można go wcześniej zobaczyć, bo choć wozki teoretyczniem szybko sie nie zużywają, to nie wszyscy ludzie dbają o takie rzeczy.
Cannot jedź na IP, bo szkoda czasu na zastanawianie się. Nie ma co ryzykować.
Emilek gratulacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszków.
Fusun trzymajcie się w trójpaku jak najdłużej.
Ja dziś miałam kontrolę przepływów u dziewczynek i na szczęście są dobre. Za tydzień zobaczymy ile przybrały na wadze i mam nadzieję, że poznam termin porodu.
Emilek gratulacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszków.
Fusun trzymajcie się w trójpaku jak najdłużej.
Ja dziś miałam kontrolę przepływów u dziewczynek i na szczęście są dobre. Za tydzień zobaczymy ile przybrały na wadze i mam nadzieję, że poznam termin porodu.
reklama
bojka_6
Jak by któraś mama była zainteresowana
TFK Twinner Twist Duo Ostrów Wielkopolski • Tablica.pl POLECAM
TFK Twinner Twist Duo Ostrów Wielkopolski • Tablica.pl POLECAM
Podziel się: