reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Perelka, właśnie widzę ;-) zgrałyśmy się w czasie i obyśmy obie szczęśliwie ciążę donosiły :-)

Zresztą wszystkie musimy szczęśliwie donosić,

Fusun przepraszam gapa ze mnie, na pewno wytrwacie do conajmniej 26tygodnia. Już tak niewiele zostało czasu, zaciskam za Was kciuki.

Cannot, odezwij się jak tylko będziesz mogła

perelka dopisałam Ciebie
i trochę pokolorwałam tabelkę ;)

1.Gabi00430 marzec 14
2.Rila11 kwiecień 14
3.Agniecha77716 kwiecień 14
4.KasiaZG30 kwiecień 14
5.Kaśka902 maj 14
6.Paulinka_uk7 maj 14
7.Nana7ma10 maj 14
8.KPe00715 maj 14
9.Adb715 maj 14
10.Iwizara20 maj 14
11.cannot25 maj 14
12.Dolores3231 maj 14
13.anula197816 czerwiec 14
14.Celina8618 czerwiec 14
15.Edytka8418 czerwiec 14
16.Paulineczka24 czerwiec 14
17.Dagos29 czerwiec 14
18.Fusun17 lipiec 14
19.Anielka2 sierpień 14
20.Domi888 sierpień 14
21.Madison13 sierpień 14
22.Majeczka8415 sierpień 14
23.Sarenka89
19 sierpień 14
24.Alicja32
3 wrzesień 14
25.
perelka0609
18 wrzesień 14
26.
a_nka20 wrzesień 14

Witam sie i ja po dluzszej nieobecnosci. Przepraszam ale ostatnio mam malo czasu na forum i ogolnie samopoczucie nie dopisuje. Musialam zaczac brac Labetalol 2x200mg na cisnienie bo grozil mi wylew krwii do mozgu..cisnienie mega wysokie i bole glowy. Odkad biore leki wydaje sie byc ok az do wczoraj. Wczoraj krew z nosa, cisnienie i bol glowy wiec znowu szpital oczywiscie wieczorem nie obylo sie bez odwiedzin u porcelanowej przyjaciolki. Ogolnie z maluszkami wszystko ok oprcz wagi...W 20t3d mialam usg i maluchy wypadly z siatki centylowej... waza zaledwie 230g i 260g. Prawdopodobnie beda 2 dziewczynki. Wystraszyla mnie pani doktor okropnie ze jesli dalej tak bedzie ze male nie beda chcialy przybierac odpowiednio na wadze to trzeba bedzie wczesniej wywolac porod w okolicach 28-30 tygodnia. Teraz za kazdym razem kiedy czuje ze mam cisnienie musze jezdzic do szpitala bo badaja mi mocz i lekarz mnie na kazdym razem oglada bo jest ogromne ryzyko stanu przedrzucawkowego u mnie. Ta ciaza jest dla mnie okropna... tyle sie staralismy o te malenstwa wiec myslalam ze chociaz ciaza bedzie spokojna a tu wrecz odwrotnie. Dzisiaj za 2 h mam wizyte u poloznej i znowu powtorka z rozrywki cisnienie,mocz itp.
Mam nadzieje ze u was lepsze wiesci niz u mnie. Czy ktoras z was miala podoba sytuacje z niska waga dzidziusiow ? U mnie w sumie wszystkie pomiary mieszcza sie w dolnej granicy normy oprocz obwodu brzuszka.

Cannot to nie żarty kochana zaciśnięcie passera mogło się przyczynić do przerwania pecherza płodowego nie czekaj tylko na IP leć szybciutko.

a_nka masz racje ze z tymi używkami to trzeba bardzo uważac ja akurat miałam szczęście i dwa razy na allegro kupiła bez oglądania i były ok, ale moja mamśka np. jest bardzo niezadowolona ze chce kupić używany bo uważa ze dla dziecka to wszystko nowe ma być bo ona dla mnie to same nowe rzeczy miała.

Perełko ja wiem ze pobyt w szpitalu to dla mojego dobra i bezpieczeństwa dzieci, ale jak pomyśle ze miałabym tam spędzić tyle czsu bez mojej córuni kochanej, a z drugiej strony to ja sobie tak wykombinowałam ze w 35tc pójde na oddział na ściągnięcie szwu a w 36tc na cc i potem do domu hehehe a tu psikus lekarz ma inny plan:-D . Ja bym wolała cc tym bardziej ze po pierwszym porodzie nie odkleiło mi się łożysko i masa komplikacji tylko z tego była a tak na otwartym brzuchu od razu bedą wiedzieć co jest grane i wyczyszczą wszystko, ale ja chyba nie bardzo potrafię mojego lekarza przekonać do tego. On jest guru u nas w szpitalu klinicznym icały dolny śląsk przyjeżdza do niego na konsultacje no i jak tu z nim rozmawiać:szok:

Dziewczyny ale to czy by te wody lecialy stopniowo a nie wszystkie na raz??
Madison- na usg wyszlo ze jeden lezy glowka nisko, na samym wylocie. Moze i uciska na pecherz ale mocz ma swoj zapach a to tak pachnie nieokreslenie.

A moze kupic te paski wykrywajace wody plodowe??

Przeciez na wizycie bylam 2 dni temu i moglo by tak sie pogorszyc?

Cannot wody moga sie tylko saczyc przez jakis czas nie musza z Ciebie wyleciec na raz. Ja bym zrobila tak jak radza dziewczyny jesli masz mozliwosc to pojedz na ip.

Mam taka mozliwosc ale ten szpital mnie nie przyjmie bo nie chca ciaz wysokiego ryzyka. A do lodzi 2 godz jazdy. Dlatego nie chce panikowac ale z drugiej strony sie boje.

To moze niech ktos Ci kupi te paski (jak najszybciej) i jesli wyjdzie ze to wody to biegiem do szpitala bo innej opcji nie ma. Mam nadzieje ze to nie wody Ci odchodza tylko maluszki naciskaja na pecherz.

reklama
Cannot, mi to również wygląda na odpływające wody. A ostatnio jestem w tym temacie głęboko. Dobrze, że były czyste, bezzapachowe.

Do góry