reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Anulfka-to nabieraj sił kochana,beda wam potrzebne;-))duzo zdrówka dla dzieciaczków;-)
Katherin-odezwij sie kochana,jak tam?
Ja jutro mam wizyte,denerwuje sie troche..mam nadzieje,ze moje rozwarcie zatrzymało sie na 1,5 cm i dalej nie postepuje, bo znowu wyladuje w szpitalu..zeby tak dotrwac do 35 tyg to bedzie super;-)u mnie w Świnoujsciu nie ma takiego specjalistycznego szpitala, wiec jakbym miała rodzic wczesniej to troche strach u nas, anajblizsza specjalistyczna placówka dopiero w szczecinie,ale mam nadzieje,ze dotrwam:tak:jutro w koncu zobacze moich chłopców, nie moge sie doczekac, ciekawe ile juz ważą;-)

reklama
Anfulka nabieraj sił i dochodź do siebie, teraz już wszystko na pewno będzie dobrze. Masz dzielne maluszki :-)

Marticzka 35tc ile ja bym dała żeby wytrwać do tego momentu. Skoro lekarze mówią, że dzieciaczki silne i lepiej będzie im poza brzuszkiem to na pewno tak jest. Trzymaj się dzielnie, a ja zaciskam za jutro kciuki.

Fusun oby wszystko dobrze się skończyło. Może rozwarcie nie będzie postępować lub zdecydują się na szew. Życzę Ci pomyślnych wieści :tak:

Sarenka ja również jestem dopiero na początku ciąży i nie wiem jak wytrwam do końca ... Musimy być dzielne.

U nas bez zmian krwawienie nadal jest, ale już jakby mniejsze. Samopoczucie do bani.
Nela ma anginę. Tak tęsknię do domu.
Dziewczyny jak ja wytrzymam....

Dzisiaj nierozgarnięta pielęgniarka pyta mnie czy jakieś skrzepy już ze mnie wyleciały bo nie wie czy tabletka działa...
Leże sama na sali, a oni nawet nie mogą zapamiętać, że ja nie ronię. :wściekła/y:

Drażliwa jakaś jestem...

Ostatnia edycja:
a_nka - aż się zdenerwowałam jak przeczytałam o tej pielęgniarce. Że też głupota nie boli! Gdyby bolała, to może by się jedna z drugą skapowała, że coś mają z głową. Całe szczęście w tym nieszczęściu, że ona tylko "myślała" że ronisz, a nie dała Ci tej tabletki do połknięcia!

Dziewczyny, a ja dopiero dzisiaj przestudiowałam zdjęcie usg z opisem i jeżeli dobrze rozumiem, to mam rozwarcie ujścia wewnętrznego 1,20 cm, a szyjka (ta zamknięta część) ma 2,52 cm. Znacie się lepiej na tym, powiedzcie czy to bardzo źle?

Anulfka dobrze, że się odezwałaś. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszki. Wracaj szybko do formy, bo maleństwa Cie potrzebują. Wszystko będzie dobrze.
A_nka szpital z pewnością dobrze nie nastraja, tym bardziej że masz chorą córeczkę w domu ale dasz radę.Będzie dobrze.
Ja od wczoraj ledwo żyję, strasznie jestem słaba i na nic nie mam siły. Jutro mam za to USG i mam nadzieję, że u moich dziewczynek wszystko jest w porządku.

Witam,

Dziewczyny tak na przysłość...mam do sprzedania kropelki SAB SIMPLEX nowe, zamknięte opakowanie ważne do września 2015, przywiezione z Niemiec.

Anka z jakiego jesteś województwa ? Nie ma informacji przy Twoim zdjęciu, ni wiem czy już pisałaś a ja nie doczytałam ?

Fusun, ja na rozwarciach się nie znam, ale wydaje mi się że 2,5 cm szyjki to dobry wynik :)

Adb - gorszy dzień, ja taki miałam dwa dni temu, nawet mi się nie chciało wstać z łóżka, wszystko mnie rozwalało doszczętnie na łopatki .. ale przechodzi :) zwłaszcza jak zobaczysz dwie małe buźki na ekranie :)

Adb Ty jesteś w podobnej do mojej ciąży, powiedz jak często miałaś wizyty i jak masz teraz ? Troche przeraża mnie ta wizyta dopiero za miesiąc bo spotykaliśmy się co 2,5 - 3 tygodnie teraz :sorry:

Fusun nie jestem lekarzem,ale rozwarcie na tak wczesnym etapie spore.
Ale szyjka dość długa myślę, ze odpoczynek i leki i rozwarcie powinno się cofnąć, a jak nie to chociaż nie powiększać.
Nie jest tak źle :-)

adb fajnie, że jutro masz USG zobaczysz swoje córeczki. Eh dla widoku rosnących, zdrowych maluchów warto się przemęczyć te 9miesięcy
biggrin.gif

Sarenka Kujawsko-pomorskiego , dokładnie Włocławek niestety :dry:

Ostatnia edycja:
Pisałyście tu na forum (nie pamiętam dokładnie kto), że przy twardnieniu brzucha bierzecie też magnez, że to pomaga. Też bym wzięła jeżeli to ma pomóc. Mogę sama czy powinnam przyjmowanie magnezu skonsultować z lekarzem?

Fusun mój lekarz dosłownie w poniedziałek powiedział że jak poczuje skurcze łydek lub twardnienie brzucha to mam wziąć magnez i się położyć 100 mg rano i 100 mg wieczorem ( polecił ChelaMag B6 MAMA ) i że to normalne bez obaw :)

reklama
Fusun profilaktycznie możesz sama bo przyda Ci się na skurcze łydek w późniejszym etapie ciąży.
Polecam Magnezin zawiera największą dawkę jonów magnezu przynajmniej tak mój lekarz twierdził :tak:

Tylko dopiszę, że dawkę najlepiej skonsultuj z lekarzem bo według mnie powinnaś brać większą niż profilaktycznie podają.
Ja np. z Dominikiem brałam 3x2tabletki dziennie. Z Nelą 2x2tabletki.
A tu lekarz powinien Ci zalecić. Ale sama spokojnie możesz brać jedną tabletkę rano i wieczorem.

Ostatnia edycja:
Do góry