reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Misarska faktycznie różnica nie jest taka duża. Ja jestem dobrej myśli i liczę, że syndrom się nie pojawi lub pojaw się kiedy dzieci będą już bezpieczne. Póki co u mnie wg ostatniego USG różnica wynosiła 20g. Mam nadzieję, że moje dziewczyny nadal będą równo rosnąć:tak:.
Kamilasze ja jestem w 27tc a kręgosłup już mnie tak boli, że czasami nie wiem co mam ze sobą zrobić. Aż się boję jak to będzie dalej.
Anulfka nie wiem jak można cię pocieszyć. Twój nastrój jest jak najbardziej zrozumiały. Będę trzymać kciuki, żebyście jak najdłużej wytrwali w trójpaku.
Jestem ciekawa co u Katherine_mag.

reklama
Dziewczyny a jakie imiona wybralyscie dla swoich dzieciaczkow. Ja mam corke w wieku 6 lat i wybrala dla jednej siostry Nina a druga bedzie Sara.
Dzis mialam pracujacy dzien wypralam beciki a mam ich 4 i pieluchy tetrowe po corce. Jutro czeka na mnie posciel i ochraniacze na lozeczka tez po corce.
Mam pytanie do rozpakowanych mamusiek jak radzicie sobie z karmieniem dzieci. Ja chyba nie bede miala pokarmu moje piersi wogole sie nie zmienily od poczatku sa takie same nawet mnie nie bola nosze caly czas ten sam rozmiar stanika.
Napiszcie jakich kosmetykow bedziecie uzywac do kapieli ja mysle o tych z rossmana moja kosmetyczka mowi ze one nie uczulaja.
Podrawiam wszystkie lezace mamusie trzymam kciuki, buziaki:-)

Ostatnia edycja:
misiarska już niedługo utulisz swoje dziewczyny, ale jeszcze trochę pobadźcie w trójpaku. Na pewno dasz radę.
Wszystkie damy :tak::-)

Kasia co do kosmetyków baby dream to prawda, że nie uczulają. Mój Dominik z tych alergicznych, a po tych kosmetykach żadnych podejrzanych wysypek czy świądu nie ma :-)
Tanie i dobre. Z czystym sumieniem mogę polecić.
Przy córce używałam Nivea i Hipp, ale baby dream jest równie dobry a tańszy.

Anulfka- dobrze że jest lepiej! Trzeba się cieszyć z każdego dnia, nie ma wyjścia. Ty już nic więcej zrobić nie możesz, tylko się nie zadręczaj, bo to tylko zaszkodzi i Tobie i maluszkom. MUSISZ myśleć pozytywnie, bo co innego???
Trzymaj się dzielnie i jak najdłużej w trójpaku!!!!!!!

Kasia- ja zakupiłam kosmetyki Hipp bo mi się skład bardzo podobał, nawet oliwka nie jest na bazie parafiny, którą wszędzie wpychają!

Kasia
Ja chciałam mieć Sarę i Ninę :-) ale mąż się nie zgodził no i jedno było chłopcem hehe

Oj dawno się tu nikt nie rok rozpakowal :-)

Mojemu mezowi tez niebardzo leza te imiona ale corka bardzo chce Nine a ja wybralam Sara i juz sie przyzwyczailam do nich.

Dziewczyny jak dodac ten suwaczek w ustawieniach profilu go widac a w postach nie ? Co zrobic?

Witajcie późną porą;-)
Ja dzisiaj byłam na usg. Siedziałam w poczekalni ponad 4 godziny. Brzuch tak mi stwardniał, że lekarz aż się wystraszył.
Z dziećmi wszystko ok. Ładnie przybierają na wadze choć jest duża różnica - 210g. Chłopiec waży 1300g a dziewczynka 1090g. Gorzej ze mną i z moją szyjką. Skróciła się bardzo przez 4tygodnie. Do tego te twardnienie brzucha jest bardzo niepokojące. Lekarz powiedział żeby nie czekać do wtorku do wizyty, tylko spróbować wcześniej się dostać do lekarza, a jak nie to od razu na oddział. Nie wiem już sama co robić? Jutro zadzwonię do przychodni i spróbuję zmienić termin na wcześniejszy. Do tego spakuję torbę do szpitala i będę czekać. Strasznie nie fajne to uczucie, taka niepewność...
Tak coś czułam, że dobrych wieści to ja dzisiaj nie usłyszę:-(
Na razie idę spać. Zobaczymy co jutro przyniesie dzień.
Dobranoc:happy2:

Oj Emilek to nie dobrze! A te 4h na pewno nie pomogły :-( A Ty bierzesz jakieś leki na skurcze/twardnienia? Powiedział Ci coś dokładniej o szyjce, tzn. ile ma, czy zamknięta? Bo to bardzo ważne właśnie przy podjęciu decyzji o pójściu do szpitala. Bo co to znaczy że szybciej i że teraz co Ty masz o tym decydować? Jako lekarz przecież mógł skierowanie do szpitala dać jak jest nie za dobrze. Ehhh Ci lekarze.

Ostatnia edycja:
reklama
Biorę nospę i luteinę. Szyjka ma 17mm ale jest zamknięta. Czyli w 4tyg skróciła się o 23mm.
To nie jest mój lekarz prowadzący więc skierowania nie wypisze, ale jak pojadę na izbę to wiem, że od razu położą mnie na oddział i bez skierowania.

Do góry