reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Cannot- może rzeczywiście tydzień poleżysz i jak będzie wszystko stabilnie wyglądać to Cię wypuszczą i w domu będziesz leżeć! Co z dł. szyjki, pytałaś? Ja mam zamiar "zabrać się" za pranie i prasowanie w marcu (3,4 tyg przed cc). Chcę żeby te meble i pokój świeżo malowany się wywietrzyły zanim rzeczy tam poukładam. Niestety pewnie nie swoimi rękami bo jak na leżąco prasować? :-( a tak bym chciała te słodziaki wszystkie sama sobie przygotować!

reklama
Ja koło 30-ego tygodnia chciałabym mieć już wszystko naszykowane i torbę do szpitala spakowaną.
Wychodzę z założenia, że po pierwsze: z bliźniakami nigdy nic nie wiadomo, a po drugie: z każdym tygodniem jestem bardziej ociężała i mam coraz mniej siły i ochoty na cokolwiek. Szybciej wszystkiego dopilnuje to potem będę mogła już w spokoju oczekiwać na finał:happy2:

Rila- powiedzial ze w szpitalu bede pod jego opieka wiec wszystko sprawdzi i mnie zbada, poda leki i sprawdzi jak na nie reaguje. Wiec pewnie szyjke zbada za pomoca usg a nie palcami jak to zrobil ostatnio.
Ja wiem ze zle zrobilam chodzac do lekarza ktory jest tzw. Dojezdny i jest tylko raz w tygodniu, ma gabinet ale w nim nie ma usg wiec on nawet nie ma pola do popisu przy badaniach. Polozna zmienia sie juz 5 raz odkad tam chodze. Ona tylko wazy, mierzy cisnienie i po robocie. Lekarz tez szybciutko bo jest od 17 ( 17:30) do 19-20 a pacjentek mnostwo. Cale szczescie ze tylko ja jestem jego ciezarna pacjentka to wchodze bez kolejki ale i tak czuje ze cala ta przychodnia to jeden wielki balagan:( lekarz jest mily, zawsze porozmawia, doradzi itd ale pewnie lepiej bym sie czula gdyby to on byl tam stalym lekarzem:/
Teraz za pozno by zmienic lekarza a po za tym to chyba nie jego wina ze ma takie warunki w pracy :/ ehh...

Chyba jak wroce ze szpitala to zaczne prac i prasowac poki jeszcze w miare bede mogla stac ( siedziec). Teraz mam 24 tc, pojde do szpitala to bedzie 25 a jak wroce to juz 26 tc wiec chyba czas dobry..
Jakos opadam z sil, nie mam apetytu ani nic . Jedynie co sprawia ze sie usmiecham sama do siebie to kopniecie moich dzieci, wtedy mysle ze one mi przypominaja ze robie to dla nich.
Jeju placze jak glupia- hormony chyba daja znac;(

Cannot - ja między 23 a 26 tygodniem to prawie codziennie beczałam jak bóbr:-D i to bez żadnego powodu. Mąż coś nie tak się do mnie odezwał i już łzy leciały. Jedzenie mi nie smakowało i znowu to samo:-D I tak byle co było powodem do płaczu. Na szczęście jakoś się uspokoiło:happy2:

Cześć dziewczyny, ja już po USG i z dziewczynkami wszystko w porządku. Jedna waży 911g, a druga 891g. Kolejne USG za 2 tyg.
Cannot wszystko będzie ok, masz taką potrzebę to popłacz sobie. Ja miałam taką huśtawkę w I trymestrze (złość i płacz na zmianę). Zresztą nic dziwnego, że się martwisz, bo przecież chodzi o maleństwa ale na pewno dasz radę i wszystko będzie dobrze.
Dla mnie II trymestr jest cudownym czasem. Całe lata marzyłam, żeby mi się włosy nie przetłuszczały i cera i teraz moje marzenie się spełniło:-D. Boję się, że po ciąży niestety wszystko wróci:-(.

Cannot - trzymaj sie, nerwy, hormony, perspektywa szpitala wszystko to robi swoje. Dziś jest tak, a jutro będzie lepiej, a pojutrze super :-)

Adb7 - super, ze z dziewczynkami wszystko ok i ze cieszysz sie drugim trymestrem. Ja właśnie w drugi wkraczam i z radością żegnaj koszmarne wspomnienia z pierwszych tygodni.

Wyprawke najlepiej przygotować najpóźniej ok 30tc, na wszelki wypadek plus pózniej jak brzuch będzie giga i wszystko będzie ciazach, trudniej będzie sie tym cieszyć.
Ubranka uprac, wypracować i dobrze schować przed kurzem, niech czekają na bobasy :-)

adb7- ciesze sie ze dziewczynki rosna, oby tak dalej:)
Jest ryzyko ze po ciazy wroci Ci dawna cera i problem z wlosami ale po co martwic sie na zapas, ciesz sie ta chwila:)

Pewnie masz racje, musi byc dobrze:)

Dzieki Madison za slowa otuchy- lepiej mi jak sobie tu z Wami popisze:)

Cannot - do usług :-)
wszystkie tu jesteśmy po to by dawać i szukać wsparcia, kto nas tak dobrze zrozumie jak towarzyszki doli-niedoli :-)

reklama
Rila - super że załatwiłaś sprawę mebli. Na to nigdy nie jest za wcześnie, zwłaszcza, jak sama piszesz, ze względu na ich wietrzenie. Jezeli chodzi o resztę rzeczy to skoro leżysz i masz czas to najlepiej na allegro patrzec. Tam można fajne okazje trafić jeżeli chodzi o całe paczki ubranek

Witam wszystkie nowe dziewczyny, wpisuję Was do tabelki. Ciebie Edytka, koloruję i gratuluję dziewczynek
1.mniszek8522.luty. 14 (4 luty)
2.Katherine_mag26.luty.14
3.Maya1215.marzec.14
4.Milla7615.marzec.14
5.Julianna20.marzec.14
6.Marczitka25.marzec.14
7.Kamilasze25.marzec.14
8.Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
9.Gabi00423.kwiecień.14
10.emilek8628.kwiecień.14 (4.05)
11.KasiaZG30.kwiecień.14
12.Kaśka902.maj.14