reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Rila - w takim razie część już z głowy:-) U mnie meble już poskładane stoją w świeżo wymalowanym pokoiku. Firanka też już w drodze :-p Dzisiaj przyszła do mnie paczka z rzeczami do szpitala. Teraz tylko zostanie poprać wszystko i zapakować torbę :-D

reklama
A-nka- to prawda:-)
Emilek- a myślałam że ja wcześnie to wszystko kupuję ;-) ale mnie taka myśl naszła że po 30 tyg to naprawdę nic nie wiadomo szczególnie przy bliźniakach a nie wyobrażam sobie żeby M. to miał wybierać! Poza tym jak napisałas wietrzenie też by się przydało pewnie ok. miesiąca więc akurat.
A do szpitala dla siebie mam wielkie nic :-D

Kamilasze - super, ze dostaniesz skierowanie na cc. Ciekawa jestem jaka jest dalej procedura na Żelaznej. A długość szyjki to chyba do książeczki ciazy lekarka wpisuje. Grunt ze długa i zamknięta. Zazdroszczę Ci, ze to juz tuż tuż. W poerszej ciazy nie spieszylo mi sie tak do porodu, ale teraz jakos ciaza jawi mi sie jako ciężka i stresujaca praca i czekam szczęśliwego finiszu. W terminie! :-)

Rila - mi w każdej chwili grozi szpital i to do rozwiązania, więc póki jestem w domu wolałam te sprawy pozałatwiać. Mój M nie potrafiłby sam nic wybrać i chyba by się biedaczek zapłakał, gdyby takie coś go spotkało:-D Tak to wszystko na spokojnie mogę ogarnąć i nadzorować. Z łóżka, to z łóżka, ale lepsze to niż nic :-)

Emilek- dokładnie!!! Chociaz moj sie dzis przydal. Zamawialam lozeczka i w tej samej wersji wczesniej wybranej byly 2 modele z misiami i gladkie i 3h myslalam ktore i sie zdecydowac nie moglam. Wiec zapytalam M. o opinię i ku mojemu zdziwieniu nie powiedział weź które chcesz tylko wyraził swoją opinię :-)
Ten szpital to przez szyjkę? Aż tak źle jest? :-(

Ostatnia edycja:
katherine- trzymaj się nadal dzielnie

madison - gratulacje dziewczynek. Jak to moja córcia mówi "Cieszę się, że będę miała siostrzyczki, bo przecież dziewczynki są takie słodziutkie... " :-)

a_nka - trzymaj się dzielnie. Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji liczebnościowej, jednak u Ciebie mniejsza różnica wiekowa :-)

edytka - gratulacje dziewczynek

anufka - grunt, że psychicznie się dobrze czujesz. Twoje samopoczucie jest teraz najważniejsze, a maluchy są w dobrych rękach

kamilasze - ja chyba też muszę wkroczyć do akcji z ustaleniem terminu cc. W poniedziałek mam wizytę, więc może się uda... Ładna waga dziewczyn

rila - grunt, że zakupy udane. Od razu lepsze samopoczucie, prawda?

Ściskam Was dziewczyny wieczornie

reklama
Witajcie z rana:)
Ja juz po wizycie. Szpital to pewniak lecz lekarz zaklada jedynie ze poleze max tydzien aby ustalic leki na podtrzymanie. Zapewnilam ze grzecznie leze w domu wiec moze pozwoli mi dolezec u mnie w lozku poki dobrze sie czuje. Obawiam sie ze tylko tam mi powiedzial na pocieszenie bo nie mialam ciekawej miny przy rozmowie :/ jak wyniki wyjda zle to mnie zostawi w szpitalu dluzej. A ucisk na krocze mam nadal ( nie mowilam o tym lekarzowi). Ogolnie mam zla hgb bo tylko 10,4.
I w poniedzialek ide do szpitala.

A_nka- to wesolo juz masz przy dwojce a jak dojdzie jeszcze dwojka to dopiero bedzie wesolo:) lubie duze rodziny:) sama mam 7- oro rodzenstwa:) w grupie zawsze weselej i jest na kogo liczyc:)

Rila- widac ze nie marnujesz czasu, pelna organizacja:) na pewno dzieci beda dumne z pokoiku i mebli:)

Dziewczyny kiedy najlepiej zajac sie praniem i prasowaniem dla maluszkow? Chcialabym zrobic to sama, a nie zeby mnie mama wyreczala bo nie bede mogla sie ruszac. To tak milo robic cos w strone swoich dzieci. :)

Do góry