reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny dziś okazało się, w szpitalu, że w moim brzuszku zamieszkały dwa szkraby :-)
Jest to już moja czwarta ciąża. Mam dwójkę cudownych dzieci na ziemi i jednego Aniołka tam wysoko :-(

Obecnie leżę w szpitalu bo wczoraj dostałam krwawienia :baffled: okazało się, że jest spory krwiak.
Dzieci mają 8mm i 6mm. Pani doktor widziała dwa bijące serduszka :-D
Termin porodu 28 września.

Wszystkim Wam życzę szczęśliwych ciąż i łatwego rozwiązania.

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Na 70-80 procent będą dwie córeczki, opcja której się nie spodziewałam w ogóle :) Waga 367 i 400 gr. Morfologia mi się poprawiła, wszystko jest jak na razie super :) Bardzo się ciszę z tego powodu. Już połowa ciąży za mną a ja nadal czasami nie mogę uwierzyć że mam dwójeczkę w brzuchu :)

A_nka- przykro mi z tego powodu. Ale widac ze jestes dzielna. Ciesze sie ze dolaczasz do nas, przyszlych i obecnych mam blizniakow:)
Oby ciaza przebiegala prawidlowo. Od poczatku pamietaj zebys sie oszczedzala i odpoczywala- kazda z nas jest tego dowodem. Gdyz pozniej szpital i same nieprzyjemnosci sa.
Dasz rade:)
W jakim wieku masz dzieci?

Edytka- ooo super:) kolejna nosi pod sercem dziewczynki- gratuluje:)

Keeplovin - oczywiście, ze za wcześnie :-) W pierwszej ciazy dopiero na usg polowkowym nam lekarka powiedziała, ale tutaj lekarz sam zaczął temat, pokazał nam dokładnie na czym opiera sie tak mówiąc i co by musiało być inaczej w przypadku chłopca. Zaznaczył, ze to 70%, a na tym etapie dzieci maja jedynie zalazki płci.
Pasjonat swojej roboty - np. soczewki w oczach obu maluchów tez nam pokazywał.
Mi sie parka marzy, więc zobaczymy :-)

Ank​a - witaj, no to u Ciebie za te ok 8 miesięcy to dopiero będzie wesoło :-) Trzymaj sie mocno i oby krwiak sie szybko wchlonal.

Ojj ale miałam zaległości z czytaniem:szok:
Witam nowe mamusie na forum;-)

Milla piękna waga dzieci!

Julianna ja leżę na sali nr10 na przeciwko dyżurki pielęgniarek. Więc zapraszam w odwiedzinki, bo ty na pewno będziesz mogła chodzić a ja niestety nie mogę, tylko do wc:-(

Emilek skoki cukru występują niestety w cukrzycy pomimo tego, że jemy czasami jedno i to samo. Dzieje się tak dlatego, że dzieciaczki rosną i coś tam z łożyskiem jest związane. Ja już nie pamiętam o czym dokładnie mówiła mi moja diabetolog. Jeśli twoja lekarka zapisze ci insulinkę to się nie przejmuj. Szybko się przyzwyczaisz i będzie wszystko ok, a nawet będziesz zadowolona bo będziesz czuć się pewniej.

A my z dzieciaczkami "na wczasach" czujemy się dobrze. Cały czas leżymy. Już zdążyłam się przyzwyczaić i do szpitala i do leżenia. Dni zaczęły troszkę szybciej płynąć. Ogólnie psychicznie o wiele lepiej się czuje. ;-)

Dziewczyny leżące damy radę!!! Później będziemy tęsknić za tym leżeniem.:-D

Pozdrawiam

Madison - dziękuje w miarę, tzn. przyzwyczaiłam się do uderzeń gorąca:)
a_nka - witamy:)
edytka84 - gratuluję dwóch dziewuszek, ja tez czekam na dwie panny.

Dziewczyny ja po wizycie i usg, moje dziewczyny obydwie główkowo, z tym, że jedna leży trochę skośnie i przy porodzie naturalnym może zahaczyć o drugą, ja powiedziałam swojej dr że wolalała bym cc i wystawi mi skierowanie na kolejnej wizycie 20.02.
Ale jutro już zadzwonię do szpitala umówić się na wizytę u anestezjologa i ginekologa z tej placówki w której będę rodzić, bo nie wiem jakie są terminy. Pani dr powiedziała że cc między 37-38 tygodniem. Moja szyjka na razie długa i zamknięta, ale nie wiem ile cm.
Dziewczyny ważą 2000 i 2150 :)

Fajnie ze wizyty udane i dzieciaki rosna!!!
Emilek - biedna jestes z ta cukrzycą! Miejmy nadzieje że lekarz coś w piątek zaradzi!
Edytka- no to gratulacje 2-óch ksieżniczek ;-)
Cannot- trzymam kciuki i dawaj znac!
Anulfka- trzymaj sie dzielnie i cieplutko!!!
Dziewczyny na finiszu - oby wszystko poszło po waszej myśli i żeby dzidziorki sie zdecydowaly na wyjscie w odpowiednim momencie!!!
A-nka, Keeplovin- witajcie!
Ja dziś w szaleństwie zakupowym, o ile tak to można nazwa skoro wszystko na leżąco;-) Mebelki wybrane i zamówione tzn szafa, komoda, fotel, łóżeczka. Wszystko najwieksze gabarytowo chyba za mna. Zobaczymy co ja po zdjeciach nawybieralam jak to wszystko przyjdzie i sie rozpakuje i posklada.

reklama
Rila takie zakupy najbardziej cieszą :-D
Nigdy nie byłam tak szczęśliwa jak wtedy gdy mogłam w ciąży z Nelą czy Dominikiem wybierać wyprawkę :-):tak:
Uczucie tego niewypowiedzianego szczęścia niepojęte :biggrin2:

Do góry