reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Nathani tez gratuluję i witam wśród podwójnych mamusiek. Będziesz miała jednoowodniowe bliźnięta? To ja Ci nic nie powiem o główkach bo u mnie od początku były dwa pęcherzyki widoczne. Kształty to chyba koło 10 tygodnia zobaczylam, wczesniej takie kropeczki ;-)

reklama
Flis mam 25 mm szyjki.
U mnie na USG w 5 tyg było widać 1 pęcherzyk, a w 7 tyg były już 2 zarodki z bijącymi serduszkami. Jestem w ciąży dwuowodniowej dwukosmówkowej.

Witam .5 dni temu dowiedzialam sie ,ze bede mama blizniat,z tym ze jedno jest mniejsze i doktor dal tylko 50% szans na przezycie mniejszemu bobaskowi,lub- strace oboje... Jestem aktualnie w 6tyg ciazy.Na usg widac wyraznie roznice miedzy jednym a drugim dzieckiem(jest o ponad polowe mniejsze).boje sie i to bardzo.Nie potrafie opisac tego co czuje.Czy ktoras z was miala podobny przypadek?Nast termin wizyty mam na 23.10.Nie wiem na co mam sie przygotowac tak naprawde.Nie chce stracic ich oboje :(

selenaris
witam! mam nadzieję że wszystko będzie o ok, u mnie podobna historia jak u Paolka808w 5 tc była jedna kropeczka a pod koniec 8tc 2 serduszka w osobnych workach, u mnie na początkowych USG pęcherzyki były mniejsze o 2 tyg niż wiek z OM potem to się wyrównało. Niestety musisz czekać :( i być dobrej myśli.

nathani
Witam i gratulacje ! spokojnych 9 m-c

a mi do wizyty zostały dwa dni, już nawet zakazałam mojemu mężowi w piwka w weekend wypić bo coś nie pewnie się czuję :eek: juz nawet oddychanie mnie męczy. mam nadzieję że do listopada dociągnę :-)

Selenaris bądź dobrej myśli. W 6 tygodniu usłyszalam dokładnie to samo co Ty. Lekarz nawet wydruku z usg nie chcial zrobic. Żałowałam wtedy bo to mogła być jedyna pamiątka. Ale na następna wizytę poszłam za 8 dni i juz było wszysko ok. U mnie pècherzyki były nierówne, jeden dwa razy mniejszy od drugiego. Bede trzymała mocno za Ciebie kciuki!

Czekam na 23.10 jak na zbawienie. Od piatku mam embargo na pracę( od tatusia) , wiec mogę się zająć sobą. Biore leki po których albo mdleje albo czuje się jak pijana :/ Plus mdłości ,zgaga i niekontrolowany ruch prawej stopy kiedy śpię. Dam znac co i jak po wizycie. Dziękuję wam bardzo dziewczyny za wsparcie. Cieszę się,ze trafiłam na to forum. Milla76 - czy to znaczy ze po 8 dniach było ok z fasolkami? Juz myślę aby na okres ciazy wrócić do Polski ale z drugiej strony nie chce tez zostawiać tatusia samego. Ciezki mam okres... Bylam na citalopramie po 1 poronieniu. Czyli prawie półtora roku. Dlatego nie wiem co zrobię jesli faktycznie coś pójdzie nie tak...

reklama
Ja również witam nowe mamusie :) Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na kolejnych wizytach! Najważniejsze, to myśleć pozytywnie :)

Te z mam, które mam już dopisać do naszej listy poproszę o termin porodu :)
Pozdrawiam!

Do góry