reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

milla76 ; KasiaZG
Witam! Gratulacje i życzę spokojnej ciąży bez przebojów.

No i nasza lista się skraca czy coś wiecie co z Rachel?? U mnie w domu pogrom mała ma grypę żołądkową i tylko by noszona chciała być :baffled: jakiś dramat...
Swoją drogą dużo mamy mamuś z maluszkami z pierwszej połowy 2012, moja mała 15 marca 2012 :-D

reklama
Witam nowe mamuśki :-)

Gotadora super że maluszki ssają cyca, a uczucie piękne :-D:tak:

Dziewczyny co do sutków, nam położna w szpoitalu pokazała jak zrobić aby sutek był "ładny" wystarczy zwykła strzykawka i sutek wychodzi :-D tak więc nie potrzebnie czasami wydawać kasę na jakieś ulepszacze.

co do chusteczek to mi by się nie chciało wkładać do pojemnika, ja to leń jestem , kosza specjalnego też nie mam:-p

Gotadora - GRATULACJE :-D:-D:-D Super że wszystko ok z Tobą i Maluszkami :) Szybkiego powrotu do domu życzę!

Piszecie o smoczkach - rozmawiałam z logopedą - podobno najlepsze są smoczki uspokajacze z Aventu, a takie do butelki - z Dr.Browna. Niby najlepiej imitują sutek i dziecko ssie podobnie jak pierś - najmniej wpływają na podniebienie (mniejsze ryzyko wad wymowy). My używamy i sobie chwalimy póki co :)

Witam nowe mamy i "stare" mamy, podczytuje Was regularnie i jestem z Wami. Trzymam za Was kciuki, zebyscie dotrwaly do terminu bez problemow jak ja.
Pozdrawiam serdecznie i zycze tylko milych dni i spokojnych nocy :-).

gotadora, jescze raz gratuluje i wiesz co, my chyba w jednym wieku jestesmy. To my stare dupy jestesmy w porownaniu z dziewczynami z forum, ale jakie mlode mamuski, buziaki kochana.

Cześć dziewczyny :)
Pewnie jestem już ostatnia ale GOTADORA moje najserdeczniejsze gratulacje!!! Bardzo się cieszę, że maluszki tak pięknie donoszone, z ładną wagą i wszystko z Nimi i Tobą w porządku. Życzę szybkiego powrotu do domu :)

Uaktualniam listę i proszę nowe mamusie o podanie terminów porodu żebym mogła Was dopisać ;)

1.
Rachel22324.październik.13
2.
Flis1205315.listopad.13
3.
Justynia88229.listopad.13
4.
Paolka29.listopad.13
5.
Kasiamama30.grudzień.13 (28 grudnia)
6.
Aneszka812.styczeń.14 (30 grudnia)
7.
Jjka5.styczeń.14
8.
Jok6.styczeń.14
9.
Karmelova7.styczeń.14
10.
Napierajka8.styczeń.14 (20 grudnia)
11.
Effcia12311.styczeń.14
12.
Hannah342.luty.14
13.
Maya1215.marzec.14
14.
Julianna20.marzec.14
15.
Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
16.
Nanka4.maj.14
17.
Nana7ma10.maj.14
18.
Paulinka_uk10.maj.14
19.
KPe00715.maj.14

Rachel mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze i czekamy na dobre wiadomości :)

Inezka_UK ooo wypraszam sobie:tak: ja też do młodych mam nie należę, zanim urodzę stuknie mi pewnie 38-ka:tak:
Kasięmamę bardzo ładnie proszę o dopisanie mnie do listy z terminem 15 marca 2014, na razie niestety bez kolorowania, bo płci maluchów nie znam

A koleżankom, które mają 1,5 roczniaki pochwalę się datą urodzenia mojego synka 20 kwietnia, czyli też całkiem blisko! Pamiętam, że rodziłam w dzień kiedy była burza i wtedy był jakiś wysyp...., przynajmniej pewnie w woj. mazowieckim :-D

A jak przejrzałam listę forumową to też widzę, że są takie zagęszczenia terminów, np. koniec grudnia i początek stycznia i to głownie chłopaki się pojawią.

Przy okazji chciałam zapytać Was o takie dziwne niby-skurcze w brzuchu. Piszę niby, bo one wcale bolesne nie są. Pojawiają się na chwilkę, wtedy gdy np. gwałtownie zmieniam pozycję, nawet wczoraj dopadł mnie jak siedziałam na krześle i gwałtownie odwróciłam się na bok i lekko pochyliłam do przodu. Uczucie jest takie jakbym miała w brzuchu kamień albo coś długiego i twardego i przez chwilę to poczuła. Potem oczywiście to znika i czasem nic się nie dzieje przez kilka dni.

reklama
ja skończyłam 39 w marcu ...

bardzo bardzo spuchly mi nogi, mam dwie wielkie banie, na dłoniach uczulenie od czegoś, i ramie boli po znieczuleniu przy cc, więc nie jest tak kolorowo. Za to z maluszkami wszystko dobrze :-)

pozdrawiam ... i sorki że ja tylko o sobie, ale te dwie kruszynki zabierają mi niemal cały czas

Do góry