reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Lubię spać na boku i przeważnie wkładam między nogi zwiniętą kołdrę,bo jak na niczym nie leżę to czuję jak dzieci się buntują i zaczynają mocno kopać.Jak daje kołdrę to wszystko w porządku,no i myślałam,że później przyda się podczas karmienia.Ktos mi napisał,że ta poduszka nie jest dobra do karmienia i teraz sama nie wiem,czy kupić,czy dać sobie z nia spokój i kupić typową do karmienia taką sztywniejszą.

reklama
Hej mamunie.U nas narazie wszystko gra,we wtorek mam wizyte u lekrza a za tydzien w poniedzialek w klinice polozniczej.Nie moge sie znow doczekac,moze w koncu te moje dwa skrzaty pokaza co maja miedzy nogami..
Co do poscieli ja tez tym razem posciel bez baldachimu,denerwowal mnie baldachim i strasznie sie kurzyl.Teraz zamawiam taka posciel.
eBay.ie: NEW 8pcs.cotbed Baby girl's bedding set / nursey (item 250596456828 end time 12-May-10 22:55:18 BST)

Co do poduszki to ja mam taka dluuuuga do spania, na cala dlugosc lozka,wiec wkladam ja miedzy nogi i glowe na niej klade.strasznie wygodna..Do karmienia pierwszy raz mialam banana,a teraz maz kupil mi cosik takiego.

Double Blessings Inc.

Ona jest fajna bo dmuchana,z oparciem i pokrowcem.Wiec jak jedziesz w podroz tez mozesz spokojnie zabrac ze soba.

Wozek tez juz mam w domciu,nie moge sie na niego napatrzec.
Ja mam ten kolor Tomato,czerwony.Foteliki mam fioletowe,czekam jeszcze tylko na adaptery do fotelikow dlatego nie moge zdjec zrobic ze swoimi. Gondoli nie kupowalam bo tokolejny wydatek rzedu 400 euro,a spacerowki sa same w sobie po rozlozeniu plasko gondolkowe.Maja miekkie,dodatkowe wypenienia.Widzialam wlasnie pare dni temu blizniaki w tym wozku i tak slodko wygladaly..ech...
iCandy UK - Which mode are you in today?
a foteliki mam takie:

Załączniki

• Cabfix-fmf-velvet[1].jpg
    Cabfix-fmf-velvet[1].jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 42
  • P1030091.jpg
    P1030091.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 56
  • P1030092.jpg
    P1030092.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 52
  • P1030095.jpg
    P1030095.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 58
  • P1030093.jpg
    P1030093.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Co prawda post pod postem,ale mysle ze za duzo zdjec i linkow w jednym wiec ochrzanu chyba nie dostane.Jako ze pierwsza zaproponowalam zdjecia wiec to moj bunio ze swiat.Jest juz pokazny i zznaczam ze ja do malych nie naleze.

Załączniki

• P1030112.JPG
    P1030112.JPG
    72,4 KB · Wyświetleń: 69
  • P1030080.jpg
    P1030080.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 55
Hej. Czy któraś z was ma nagranie z USG? Ja wcześniej nie chciałam mieć takiego nagrania ale teraz się zastanawiam. Czy w ogóle warto to rabić? Czy na takim nagraniu żeczywiście widać dzieciaczki wyraźnie? No i jestem już w 30-tym tygodniu i się zastanawiam czy to nie za późno:eek:

Ja mam nagranie z USG 4D, miałam je robione jak byłam w 30 tygodniu ciąży, to jest coś pięknego, oczywiście nie zawiele widać bo dzieciaczki są już dosyć duże ale mam bardzo wyraźnie pokazane buźki i oczywiście fotki buziolek maluszków cudny widok, można też zobaczyć bardzo wyraźnie stópki i rączki. Ja miałam to badanie robione ponad godzinę, myślałam że umrę ale warto było, cudowna pamiątka.
A tu fotka mojego Patryczka:-)
attachment.php

Gastone - śliczny brzuszek :) Już teraz widać, że mieszkają w nim piękne maluchy.
Ja w pierwszej ciąży smarowałam swoje żylaki (w sumie prawie całe nogi, bo robiły mi się też pajączki) octem winnym lub jabłkowym. No i przy każdym przysznicu polewałam nogi zimną i ciepłą wodą. Trochę pomagało.
Też zawsze mam płytę z nagranym usg. I bardzo lubie je sobie oglądać. Tam gdzie chodzę na usg okresowe ta opcja jest w cenie badania, więc nie ma co się zastanawiać.
Dziewczyny od kiedy zaczęłyście odczuwać uciążliwości bliźniaczych brzuszków. Chodzi mi to o czym piszecie - bezsenność, szybsze męczenie się, itp. Ja jestem sama ze starszym roczniakiem w domu i nie mam nikogo w pobliżu na kogo mogłabym liczyć. Próbowałam znaleźć kogoś dochodzącego do pomocy, ale po ostatnich przejściach mam dość i chyba zrezygnuję z szukania. Zastanawiam się jak długo dam sobie radę sama. Mąż cały dzień w pracy. Jakie są wasze doświadczenia?

Ja zaczelam odczuwac owe dolegliwosci bardzo szybko,tez na poczatku ciazy.strasznie sie szybko meczylam i tak zostalo do tej pory.Wieczorami mam tak niskie cisienie ze padam jak zwloki.
Ale teraz odpukac ogolnie nie jest zle.Oczywiscie nadal sie szybko mecze,ale lepiej jest wogole niez na poczatku,tyle ze ciezej coraz ciezej hihih
Co do zylakow strasznie sie ich balam,u mnie w rodzinie dziedziczne,ale na szczescie w pierwszej ciazy nie mialam i teraz nie widacjak narazie.Oby tak dalej.
Dziwczyny a ja tez mam pytanie ile przytylyscie? Ja na pomimo sporego brzuszka zaledwie 2 kilo.Jak to mozliwe?

Ja meczyc zaczelam sie bardzo szybko, do tego od poczatku ciazy latwo robi mi sie slabo, dlatego jestem na zwolnieniu. Ale sam brzuch zaczal mi ciazyc gdzies od 22-23tc.
W ciazy przytylam na razie 7-8kg, czyli niewiele, obecnie ledwo przekraczam 55kg przy wzroscie 163cm. Z tym ze nigdzie sie nie rozroslam, odrobine urosly mi piersi no i oczywiscie brzuch. Z tylu wygladam jak przed ciaza.
Wzrost kilogramow zalezy od figury i wagi sprzed ciazy. Niektorym wrecz nie zalecaja zbyt duzo tyc. Za to ja moglabym przybierac troche wiecej.

Ostatnia edycja:
Ja odkladalam robienie wyprawki i niestety okazalo sie, ze juz bylam w szpitalu i ze musze lezec. Nie ma mowy o zadnych zakupach! Wszystko dla dzieciaczkow bedzie musial kupic maz z moja mama. Dlatego ja Ci radze, zebys zaczela ja najpredzej. Jesli nawet bedziesz mogla chodzic, to brzuch bedzie coraz wiekszy i bedzie coraz ciezej - ja juz ledwo sie poruszam.

Kupilam posciel i wklady i pare innych drobiazgow...maz nie odroznia spiochow od body wiec nie chce na niego tego zrzucac:) zreszta sprawia mi to wielka przyjemnosc wiec dlaczegoby sobie odmawiac..

Ja zaczelam odczuwac owe dolegliwosci bardzo szybko,tez na poczatku ciazy.strasznie sie szybko meczylam i tak zostalo do tej pory.Wieczorami mam tak niskie cisienie ze padam jak zwloki.
Ale teraz odpukac ogolnie nie jest zle.Oczywiscie nadal sie szybko mecze,ale lepiej jest wogole niez na poczatku,tyle ze ciezej coraz ciezej hihih
Co do zylakow strasznie sie ich balam,u mnie w rodzinie dziedziczne,ale na szczescie w pierwszej ciazy nie mialam i teraz nie widacjak narazie.Oby tak dalej.
Dziwczyny a ja tez mam pytanie ile przytylyscie? Ja na pomimo sporego brzuszka zaledwie 2 kilo.Jak to mozliwe?

Ja przez całą ciążę przytyłam 12kg

reklama
witam ja byłam dziś na badaniach i zobaczymy jak się sprawdzają dwa preparaty żelaza, a co do przytycia to do 33 tyg przytyłam 10 kg czyli wybiło mi brzuch ale wiem że teraz więcej jem bo i w nocy zdarza mi się wstawać i podjadać ;) Gastone w którym jesteś tygodniu ?

Do góry