reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

myślałam o czym takim tylko że tako ale mi się w drzwiach na podwórze (gdzie mieści się wózkownia) nie mieści bez odpinania skrzydła, więc szukam czegoś jedno za drugim ... a waga dzieci super!! ja córę rodziłam w 40t i miała 3200 :)

Julia może Ty mi napisz, jak się robi bliźniaki bo mnie już kilka znajomych par pytało jak to się robi a ja nie wiem. Ty może masz jakiś sposób skoro to już drugie :-)

np.u mnie to zasługa Clostibergryt-u :) choć za pierwszym razem było 1 :) a teraz ruszyłam na podwójnej dawce i jest 2 :p

Mamy tutaj taki wątek gdzie możesz popatrzeć w jakich tyg dziewczyny rodzą i z jaką wagą, bo na to raczej nie ma reguły https://www.babyboom.pl/forum/mamus...u-i-z-jaka-waga-urodzily-sie-blizniaki-43203/
eh dużo maluszków koło 32-34 tc :(, ale są też takie donoszone ...no nic trzeba czekać na rozwiązanie oby jak najpóźniej ...na razie maluchy w pn miały po 150g i 135g wiec jeszcze troche :D trzeba być dobrej myśli :)

Ostatnia edycja:
reklama
Justynia882 spokojnie,nie jest powiedziane,że jak bliźniaki to wcześniaki,myśl pozytywnie:-):tak:a no tak,nasze dzieciaczki w tym samym wieku są.a więc będę miała z kim pogadać po porodzie i wymienić się doświadczeniem jak okiełznać takie trzy potworki:-)

Witam nowe mamy :-)

Widzę, że ładnie się trzymacie w trójpakach po tym szale z majowym wysypem :tak: i oby tak dalej. Trzymam mocno kciuki-od jutra niestety tylko jeden, bo jutra operacja nadgarstka (na razie tylko jeden).

Moje dziewczynki były donoszone (wg szpitala 38tc-liczą zaczęte)

Justynia ja mam zooma i jestem bardzo zadowolona : duże gondole, bardzo zwrotny, no i wszędzie wjadę-a o to mi głównie chodziło. Ogólnie prosty w obsłudze. Co prawda słabo widać drugiego dzieciaka, ale dla mnie ważniejsza była możliwość braku ograniczeń w poruszaniu się wózkiem. Jeżeli myślisz o typie jeden za drugim to zoom jest z nich najlepszy. Musisz się dobrze zastanowić czego od wózka oczekujesz i jakie trasy będziesz pokonywać.

ja od skurczy partych do urodzenia łożyska rodziłam 3 h a dzieci przekręciły się główką w dół w 35 tygodniu. u nas bliźniaki to czyste szczęście nie efekt leczenia czy coś w ogóle teraz mieliśmy mieć trojaczki ale jednego dzidziusia poroniłam, a jeśli chodzi o wózki to ja jakoś nie mogę się przekonać do tego jeden za drugim na szczęście moim prawie wszędzie wjadę ;)

Tigla kciuki za nadgarstki &&&&&&&&&

Julia ale fajnie podwójne bliźnięta :tak:

ja jakoś taka zmęczona jestem, na szczęście dziś chłodno, bo te upały mnie wykończą :confused2:

Tigla kciuki mocno zacisniete za operacje!!!

Julia to faktycznie Wam sie udalo:-) rzadko to ma miejsce a jednak sie zdarza:-)

Gotadora wazne ze macie swoje dwa babelki i ze jestescie szczesliwi:-)

Ja po wizycie, wszystko ok z szynka ale od jutra mam sie zjawic w szpitalu na sterdy,wiec czeka mnie trzydniowy pobyt w ulubionym miejscu przez nas wszystkich:-)

Różyczko !!!! Z całego serca gratuluję! Piękna waga ;) Najważniejsze,że Dzieciaczki zdrowe :) Trzymaj się dzielnie i walcz o laktację, naprawdę warto!

Witam kolejne bliźniacze mamy, życzę spokojnego przebiegu ciąży i poodu!

Podziwiam Was trójpaczki, że w takie upały wytrzymujecie... Jak widzę na ulicy takie umęczone oblicza mam w ciąży, to aż serce się kraje...
Długich suwaczków życzę i spokojnego "dźwigania szczęscia"!

Rzadko tu teraz zaglądam, bo mam sporo na głowie. Moje dzieciaczki super rosną i prawidłowo się rozwijają. Wyszli już prawie z asymetii. Tydzień temu ich zaszczepiłam i niestety coś się po tym rozwinęło, bo gorączkowali i do tej pory kaszlą, muszę wrócić do pediatry żeby osłuchał. Poza tym ok, w weekend ruszamy na pierwsze wakacje ;)

Lilonka! Wielkie te Twoje Skarby! Między nami nieduża różnica, a moi panowie dopiero 5 kg przekroczyli (tylko cyc) i zastanawiam się, czy w gondoli do końca lipca sie pomieszczą... A jak u Ciebie z przestrzenią? W niektóre upalne dni też karmię prawie non-stop, ale jak chce im się pić, to nie ma wyboru ;) Czasami biorę ze sobą butlę z moim mlekiem i dopajam, jak nie mam gdzie nakarmić.

Ostatnio kupiłam 3 biustonosze w H&M - takie sztywniejsze, świetnie biust trzymają, cena chyba 59 pln, polecam. A z Alles to taki link (?): Biustonosze do karmienia, staniki dla karmiących, bielizna karmienie, Alles, Carriwell, Benefit bo już nie pamiętam... Ja dla siebie 2 zamówiłam w kwietniu i nadal nie dotarły (mam blisko sklep który je sprzedaje)...

Bibiana, chyba masz już swój bujaczek z BrightStarts, ale piszę, bo obiecałam: moje się dobrze spisują, choć niezbyt często ich używam, ponieważ ciągle jestem poza domem, ale chłopcy są w nich spokojni i fajnie im się świat ogląda z tej perspektywy. Kupiłam nowe, ale widziałam używane na allegro w dobrej cenie.

Miss - nie rezygnuj z bloga !!! Może późno, ale też przyłączam swój głos do chóru fanów ;) pięknie i wesoło ubierasz w słowa codzienność przeżywaną z bliźniaczym szczęściem, od razu lepiej się na sercu robi. Pisz, pisz, pisz! Powodzenia! ;)

wszystkim życzę zelżenia upałów i dobrego tygodnia!

Justynia ja mam zooma i jestem bardzo zadowolona : duże gondole, bardzo zwrotny, no i wszędzie wjadę-a o to mi głównie chodziło. Ogólnie prosty w obsłudze. Co prawda słabo widać drugiego dzieciaka, ale dla mnie ważniejsza była możliwość braku ograniczeń w poruszaniu się wózkiem. Jeżeli myślisz o typie jeden za drugim to zoom jest z nich najlepszy. Musisz się dobrze zastanowić czego od wózka oczekujesz i jakie trasy będziesz pokonywać.
jedyne co mnie odstrasza w zoom-ie tp cena :szok: na 100% kupie bez fotelików bo mam po córce nowego X-cara (który oczywiście nie jest kompatybilny :-( ) a drugi pożyczymy... no i kolory z tej kolekcji mało atrakcyjne jak dla mnie ... ale cóż nic innego mi w oko nie wpadło i już zaczynam zbierać kase :)

reklama
Nova mama duże te Twoje chłopaki :tak: a dopiero co się urodziły, ale ten czas leci:sorry2:
Co do tych stanikow to ja zamawialam na allegro, ale dziwne, że Tobie jeszcze nie przyszły, może napisz do nich lub zadzwoń....mam nadzieję, że to nie oszuści :no:

Dziękii za relacje co do bujaczka, ja zamowiłam póki co jeden, ale po wypróbowaniu na wodzie mineralnej :szok::-D przeszedł test i zamówię drugi, bo warto. Mam nadzieję, ze mało będę musiała używać funkcji bujania ale na pewno przy kąpieli będzie niezawodna :tak:
Ja też wolę kupić nowe, tzn chciałam używane, ale ja się zawsze boję że będą poniszczone itd, itp, a poza tym mój brat w styczniu spodziewa się dzidzi więc jakby co to będzie jeden dla nich:tak:

Justynia racja ceny tych wózków przerażają, a trafić na używany w dobrej cenie i i w wyglądzie to masakra, ja kupuję nowy taki Wózek dla blizniaków K2PLUS + 2Gondolki+Okrycie (3339314625) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Polka super, że wszystko ok, nie zazdroszczę pobytu w szpitalu, ale będzie dobrze, ja mam nadzieję, ze mnie on na razie ominie i trafię dopiero ok 35 tc na te zastrzyki, niby w szpitalu mowili mi że jak mam krążek i dobrze trzyma to nie ma sensu wcześniej dawać sterydów, a np, jak będę mieć termin cc to wtedy wcześniej do szpitala i dadzą zastrzyki.

Ostatnia edycja:
Do góry