reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Bibiana niezle sie wypina Twoj szkrab:-) moje tez czasami tak robia i to oboje i takie dwie gule mi wtedy wystaja.
Lilionka kciuki za dzisiejsza wizyte ze smerfami, mam nadzieje ze w miare zniosa te dzisiejsze upaly,daj znac potem jak poszlo.
Zenia wczoraj wieczorem wpadl mi w oko ten wozek ale zadnych zdjec wtedy nie mial a dzis juz widze ze sa.cena przystepna i kolor tez mi sie podoba wiec byc moze sie zdecyduje bo jak tak dalej bedzie to nie kupie w ogole hehe, dzieki ogromne za pomoc
Wczoraj wieczorem myslalam ze wykituje, moje dziecko spalo a ja nie moglam zasnac z tej duchoty i dopiero kolo 3 padlam a rano wstawalam bo krew i siuski jechalam oddac i juz bylo goraco. Chcialabym wytrzymac przynajmniej do konca lipca bo wtedy skonczy sie 36 tydz...
Miss dzieki za uspokojenie, ogolnie nie jestem panikara jesli chodzi o bole jakiekolwiek ale ten bol do przyjemnych na pewno nie nalezy.

reklama
Bibiana ale fajnie się Twoje zuszki wypinają :-)

ja jak mam takie wypukłości to mąż pyta czy to ręka, nogą, głowa czy pupa :-D no i weź tu zgadnij :eek:

Czesalam moja Hanie i patrze cos ma za uszkiem, a tam siedzi sobie kleszcz. Moja mama jest specjalistka od wyciagania takich stworzen to capla go i wyciagnela ale niestety nie calego i panika, trzeba bylo jechac do przychodni do zabiegowego. Ja zostalam w domu bo moje dziecko jak jestem z nia u lekarza to przy mnie drze sie w nieboglosy a jak jest maz czy dziadkowie to nie jest tak zle. Dziadki z nia pojechali i troche poplakala ale wyciagnieto jej calego,konsultowano sie jeszcze czy jakiejs szczepionki nie powinna dostac ale nie. Na szczescie juz wrocili i jest dobrze ale co sie strachu najadlam...na przyszlosc wiem ze z kleszczem u dziecka to trzeba jechac zeby ktos kto sie na tym zna dziada wyciagnal i dziecko mniej stresu bedzie mialo.
Milego dnia dziewczynki

Polka współczuje przeżycia z kleszczem! ja niecierpie kleszczy, mam z nimi do czynienia tylko jak mój pies złapie, ale ja się ich tak :szok: że potrafię z kleszczem do veta pojechać, aby wyciągnął, czasem zakładam rękawiczki, smaruje dziada żelem odkażającym i wtedy łatwo wychodzi, wiem że nie powinno się smarować, ale kiedyś jedna weterynarka tak właśnie zrobiła, tylko nie wiem czym posmarowała, bo ja chciałam to kupić i powiedziała,że to nie na sprzedaż, cóż - tak ma klientki takie jak ja i koszt wyciągnięcia tej paskudy to był 20 zł, dlatego od tamtej pory smaruje żelem

My tez mamy 2 psy i kota i tez kleszcze lapia ale u nich z wyciagnieciem nie ma problemu, teraz dostalismy taki srodek ponoc lepsiejszy i odpukac na razie nic nie maja, bo kiedys nasz kot potrafil miec ich 5 na sobie ale grzecznie siedzial jak mu je pani tzn. moja mama wyciagala...

Polka dobrze, że już wszystko ok, że szybko wyciągneli resztę kleszcza....jej ja też bym pewnie w panikę wpadła....

Mi też maluszki na raz się wypinają, ale zawsze niżej, a ostatnio jeden maluch zaczął wchodzić wyżej, pod same cycki i wtedy takie dziwne uczucie, z jednej strony robi się tak miękko, nawet ostatnio wystraszyłam się że wody mi odeszły, no ale nic nie ciekło :-D

Zaczelam troche szperac na forum zeby Dominiske znalezc bo chcialam liste uaktualnic i wydaje mi sie ze juz urodzila choc na jednym suwaczku ma ze jest w 36tc i cos tam a na drugim ze dziewczynki maja juz 2 tyg:-) wiec nie wiem o co kaman:szok:c

Te wypinanie sie naszych babli czasami komicznie wyglada a czasami nie wiesz co sie dzieje czy to oni czy co...

Różyczka:biggrin2: ogromne gratulacje :-D Waga chłopców super !!!
Są już do siebie bardzo podobni, bo moje wyrównują wagę i w czapkach zdarza się nam je mylić :zawstydzona/y:;-)

Lilonka moje są co prawda na mm, nie na piersi i daję im wodę-przegotowaną-tak doradziła pediatra. Napisz coś więcej o tej poradni dla wcześniaków.
Bibiana ale napinka ;-)to na pewno synuś:-D

Co do wyciągania kleszczy to jestem specjalistką:-D. Nigdy niczym nie smarujcie !! Tak naprawdę to wystarczy go złapać. Są też takie specjalne "strzykawki" do wyciągania.

hej to znowu ja :)

mam kolejne pytanie z serii "a kiedy...?"

Mija mi powoli 11tc a ja w ogole nie mam brzucha. Wrecz mam wrazenie, ze mi zmalał od poprzedniego tygodnia. Jeszcze pare dni temu czułam jak mi się w środku macica rozrasta, nawet sobie olejek Rossmanna przeciw rozstępom kupilam, a teraz nic nie czuje. Brzuch mi nie rośnie. Kurcze, martwie się, że możę ciąza obumarla.
Kiedy u Was pojawił się brzuszek?

reklama
kobietki w trojpakach i rozpakowane,

mam pytanie, ale po kolei, koncze 24 tydzien i od kilku dni boli mnie "cos" po prawej stronie pod brzuchem gdy chodze, wstaje, przewracam sie na drugi bok lub plecy, mialyscie cos podobnego? jest sie czym martwic? czy to moze rozciagajace sie miesnie?

dzieki i pozdrawiam

Do góry