reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gotadora ładny wózeczek :tak: a masz szerokość 92? czy inną? bo na jakiś węższy wygląda....

Polka też mi się wydaje, że drogo, jak nowy zestaw możesz mieć za ciut drożej.

A mi dziś już przyszedł bujaczek, przewijak i podgrzewacz....ufff....jeszcze tylko dokupić jeden bujak jeden fotelik samochodowy i wozek :tak:

reklama
Tez tak mysle ze nie ma co przeplacac,poczekamy jeszcze troche i na pewno cos znajdziemy:-)
Od kilku godzin przy chodzeniu mam takie dziwne uczucie klucia, bolu w pochwie,ktoras z Was miala moze cos takiego?

Polka - spokojnie, ja od połowy ciąży tak miałam. Uczucie, jakby coś mi pękło albo się naciągnęło. Czasami wręcz czułam jakby mi ktoś deską między nogi przyłożył. To od ciężaru dzieciaczków, często się zdarza.

Różyczko - gratuluję i witamy w gronie rozpakowanych :-) a waga chłopaków imponująca. Niech zdrowo rosną.

Bibiana, Gloriane - widzę że my podobna klasa wagowa :-) Normalnie jak dziewczyny pisały o +12 to mi się głupio robiło ;-) ale z kg nic nie zostało. I wszyscy mówią że nawet nie widać że w ciąży byłam. Co prawda brzuch jeszcze wystaje i taki galaretowaty, ale nie jest źle.
My dzíś mamy poradnie wcześniakową - przeraża mnie jeżdżenie ze Smerfami w taki upał. Wczoraj była wariacja z cycem - nic dziwnego, bo pić się chce. Ale ja byłam wykończona, bo niezłe z nich już klocuszki.
Gotadora - fajny ten Tako, maluszkom na pewno będzie wygodnie. Moje gondole są sporo mniejsze, a jak włożyłam Smerfy pierwszy raz na spacer, to pływały.
Dziewczynki trzymajcie się chłodno w te upały :-) no i nogi mocno zaciskać.
Kurczę widzę że tu tylko kilka Was zostało :-)

Lilonka jeszcze przez jakieś dwie godzinki mogę się chwalić wagą +7 kg :-D też mi czasem głupio bo jak policzę, to maluszki w brzuchu razem z łożyskami i tym wszystkim ważą więcej niż ja przytyłam, ale w pierwszej ciąży przytyłam tylko 5 kg/8kg przy popuchnietych nogach więc taka moja uroda, że mało tyje w ciązy, pewnie znów jak urodzę to przytyje :dry:

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę &&&& i daj nam znać jak po.
A może spróbuj maluszkom dać w takie upały samej wody, ja wiem, że cycowe mamy nie muszą dopajać dzieci, ale może wodą bardziej zgasiłyby pragnienie....moja sis jak urodzila pierwsze dziecko w kwietniu i też karmilam cycem to latem dawała małemu wody.

Zenia kurcze spałam jeszcze o tej godzinie :sorry2: mogłam wstac wcześniej i nacieszyć się normalną pogodą :tak:

A ja mam jakieś dziwne przeczucie....coś mi się wydaję, że do sierpnia nie dam rady wytrzymać....

Zaraz wam wrzucę zdjęcie jak moje dziecię się wypina :blink:

Lilonka aby upał Wam za bardzo nie doskwierał na wizycie! i trzymam kciuki za same dobre wieści &&&&&

nasze pierwsze spacery wypadną już późną jesienią i zimą, więc maluszki będą opatulone przed zimnem, dlatego zależało mi na dużych gondolach.

miłego dnia kobietki!

reklama
Do góry