reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

jjka mnie mocno któryś bobas skopał w 16 tygodniu - ok. 2 godzin non stop w okolice żołądka ( albo mu sie podobała jazda po wertepach i chciał jeszcze, ale protestował) , a wcześniej czułam delikatnie

reklama
Sluchajcie dziwczyny, mam takie pytanie.
Kiedy czuć pierwsze ruchy dzieci w ciąży bliźniaczej? Jak to mozna opisać?
Juz się nie mogę doczekać tego momentu. Mam razżenie, ze wtedy dopiero poczuje, ze to wszystko to nie sen :-)
Ja pierwsze czułam jakiś 17-18tc w bliźniaczej czuć prędzej. Uczucie jakby motyl mnie łaskotał od środka

No właśnie co do tych opuchniętych nóg to jakie to rajstopy dziewczyny polecały po porodzie?

Zenia. - ja zdjelam te szpitalne zaraz na 3 dzien jak mnie do domu puscili. Mialam bardzo spuchniete, ale lekarz mi powiedzial, ze spokojnie mozna zdjac... Opuchlizna zeszla jakos w ciagu 7 dni.

tak czytam i wnioskuje,że ja bardzo szybko moje maluchy zaczęłam czuć ... w sobotę to już mnie jeden z maluszków tak podkopywał,że na brzuchu było widać , wczoraj to chyba obydwoje na raz, bo było raz z jednej strony pępka, a raz z drugiej ... ciekawie się zapowiada druga połowa :-)

Elala - boskie sa te zdjecia ale wiadomo modelepiekne to jakie maja byc zdjecia

Ruchy poczulam gdzies w 20 tyg takie juz porzadne wczesniej to jakies klucia w kazdym razie nie bylo motyli w brzuchu jak mi opisywano jak to sie czuje. No I duzo zalezy od tego jak maluchy sa ulozone.
O rajstopy na spuchniete nogi zalytajcie lakarza.

ja ruchy czułam 1 14 tc ale to takie motylki w brzuszku, a coś koło 18 takie bardziej wyraźne :) a teraz to już kopniale i wypinanie się :-D

jej tak mnie stopy bolą :-( normalnie banie są, wczoraj przy chodzeniu to mi się zgięcia takie robiły, ze pewnie niedługo będę mieć tam ranki....

Mój mężuś prawie skończył pokoik chłopakow, jeszcze jakieś naklejki na ścianę, wstawić drugie łóżeczko (pierwsze stoi w naszej sypialni) i będzie ładnie....

Jeszcze musimy przemalować przedpokój, zrobić szfę w sypialni i w końcu położyć kafelki na balkonie, tylko kolesie których zawsze bierzemy do takich prac nie mają terminów, ale jak wczoraj na chwile przyjechali żeby szafę wymierzyć i zobaczyli, że ja w ciąży to wymiękli i powiedzieli że postaraja się w przyszłym tygodniu to zroić :-D tak więc ciąża pomaga w niektórych sprawach :-D

reklama
Polka powiedz mi jak zamowiłaś sobie ten biustonosz alles, to zamawiałaś rozmiar ten z tabelki? w sensie czy mierzyłaś się i tak zamawiałaś, bo nie wiem jak one wychodzą rozmiarowo, z tabelki wychodzi mi że muszę mieć 70G :szok: ale wcześniej zamawiałam inny biustonosz rozmiar 70 E i jest dobry, nawet mam miejsce na dodatkowe cm biustu....i teraz nie wiem czy zamówić E, F, czy G

Do góry