reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mnie trzymali 50godzin po odejściu wód bo czekali żeby wszystko było naturalnie ale i tak skończyło się na oksytocynie i znieczuleniu.Boję się,że pierwszy maluch urodzi się sn a drugi cc i weź tu wtedy dojdź do siebie,jak z każdej strony boli i ciężko się ruszyć!

reklama
Jak mąż wróci to zrobi świeże zdjęcie i pokażę.Mi też każdy mówi,że mam mały,bo ludziom się wydaje,że jak bliźniaki to brzuch ma być dwa razy większy jak w pojedyńczej ciąży,każdy się na tym oczywiście zna najlepiej.Ja też jestem zdania,że skoro z maluszkami wszystko ok to znaczy,że tak jest i nieświadczy o tym rozmiar brzucha.Bibiana a ile twoje maluchy ważą?

Bibiana jak mam być rozcięta i tu i tu to wolę od razu CC

Bibiana ty masz chyba taki brzuch jak ja w 21tc :szok:
pierwsze zdjęcie 21tc a drugie dzisiaj

21.jpgIMG_0475.jpg

Załączniki

• 21.jpg
    21.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_0475.jpg
    IMG_0475.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 47
Zenia nie no trochę większy niż Twój z 21 :-D ale dzisiejszy Twój brzusio cudowny:tak: taka piłeczka okrągła :tak:

Multimama masz rację, że każdy zna sie najlepiej na ciąży bliźniaczej, że brzuch to musi rozsadzać aby mogły sie tam dwa dzidziole pomieścić, a moje szkraby ważą Lewek 1600 i prawek 1500

Bibiana to Twoje maluszki mają chyba normalną wagę jak na ten tydzień z tego co gdzieś czytałam,a ja to tak jak pisałam nie bardzo wierzę tym pomiarom więc się nie nastawiam,że urodzą się duże albo małe,aby zdrowe:-)

Multimama wg mojego lekarza rosną prawidłowo, wage mają taką jak dzieci w pojedyńczej ciąży, ale wg szpitala są za duzi o 2 tyg :baffled: masz rację ważne aby zdrowe były, tym bardziej, ze ta waga to z pomiarów jest i może się znacznie różnić...

teraz zerknęłam w wypisy ze szpitala jak byłam z Filipem w ciąży, to w 32 tc ważył 1600, a w 36 2700, a urodził się 3600 w 40 tc czyli 1 kg w miesiąc przybierał, mam taką nadzieję, że te moje szkraby urodzą się przynajmniej 2500 :tak:

Bibiana Twoj brzuszek rzeczywiscie nie duzy ale widocznie taka Twoja uroda:-) najwazniejsze ze dzieciaczki rosna i wszystko jest ok

Zenia Twoj to podobny do mojego, musze zrobic zdjecie i wrzucic:)

Multimama to mnie nie pocieszylas bo u mnie tez jedno glowkowo a drugie posladkowo i juz myslalam ze to wskazanie do cc jest no ale to wszystko zalezy od szpitala i lekarza, jedni przy dwoch glowkowo nie chca ryzykowac i robia cc a inni namawiaja na sn, no zobaczymy jak to z nami bedzie

Gloriane super ze zalozyli Ci pesar, przynajmniej bedziesz spokojniejsza

A to moj brzuchol z dnia dzisiejszego 29t2d, niestety z widocznymi rozstepami, ktorych mimo wszystko sie nie ustrzeglam, widocznie mam to genetycznie
:baffled:20130612_161621.jpg

Załączniki

• 20130612_161621.jpg
    20130612_161621.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
reklama
Polka ale ładny, jej jak mi sie takie brzuszki podobają :tak:

A ja w pierwszej ciąży też miałam malutki brzuch, ale teraz myslałam, ze troszkę większy będzie :sorry: a rozstępów póki co brak, ale to zależy od skóry, ja mam taką rozciągliwą i nie musze się niczym smarować. ale gdybym miała to bym sie nie przejmowała, pamiatka po dzieciach by została :tak:

Do góry