reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja też Was podczytuję!
Tigla z tą opieką jest tak, że przysługuje 2 tyg od urodzenia, czyli jak spędzisz tydzień w szpitalu to potem może być z Tobą w domu tylko tydzień.
Dziewczyny, trzymam za Was nieustannie!
Bibiana - to się nazywa zaskoczenie;-)

reklama
U nas wszystko w porzadku:-) Max wazy 2045 a Olek 1700 idą jak burza juz od jakiegoś czasu są w normalnych łóżeczkach jedynem problemem jest karmienie dostają moje mleko w butelce licho im szło z moja piersią :crazy: za mało komfortowo jest na oddziale ,jak wrócą do domu to bedziemy sie karmic normalnie jeżeli zaczną jeść butelka lub cycem w miere sprawnie to mogą wyjść do domu dlatego też wybrałam łatwiejszą drogę i męcze ich butelką wczoraj sprawdzili im oczka wszytsko w porządku ja narazie poszukuję wózka tzn nie mogę się zdecydować :baffled: ma może ktos britaxa b-duala??

Miss mój M miał 2 tygodnie od momentu wypisu-w sumie miesiąc był ze mną
Potwierdzam, potwierdzam :-) U mnie małż po wyjściu ze szpitala wybierał urlopy, a potem dopiero opiekę - w sumie wziął 8 dni, ale lekarka powiedziała, że jak coś to może wziąć jeszcze te 6 dni :tak:
A ja też zaglądam i kibicuje i mocno ściskam kciuki za długie wasze trójpakowanie:tak:

Mamuśki - czym smarujecie łapki? Ja mam takie suche od ciągłego mycia rąk, że masakra:szok:

lilonka to mamy ta sama dolegliwość ręczną ;-).Ja na razie smaruje pozostałością kremu na rozstępy pharmacerisa-o dziwo działa :-). A tak ogólnie to polecam garniera czerwony regeneracyjny-kiedyś pomagał.

Tigla - mam Garniera, ale to smaruję na noc, jak nie zapomnę ;-) W dzień przy maluchach nie bardzo to widzę. Musiałam zrezygnować z obrączki, bo pod nią robiły mi się rany. A poza tym polecam Bio-ol, faktycznie mimo nieregularnego stosowania wygląd brzucholka się poprawił. Żałuję, że w ciąży o nim nie wiedziałam, może rozstępy byłyby mniejsze. Chociaż brzuch mi tak gwłtownie urósł w ciągu ostatnich dwóch tygodni ciąży, że nie wiem czy cokolwiek dałoby radę ;-)

Lilonka powiem Ci szczerze odnośnie rozstępów, że teraz po ciąży nie bardzo wierzę w te cudowne mości i kremy. Będąc w ciąży rzadko stosowałam, zdarzało mi się raz na parę dni i nie mam żadnego rozstępu. A są osoby pielęgnujące brzuch systematycznie i mają pełno. To są raczej jakieś uwarunkowania genetyczne-moja mama nie ma na ciele ani jednego rozstępu mimo, że po rzuceniu palenia potężnie przytyła, po ciąży tez ani śladu.
Aktualnie pakujemy się i jedziemy 70 km na usg przezciemiączkowe.

A Wy trójpaczki trzymajcie się w kupie ;-)

Tigla - ja też nie wierzę;-) Ale tu rozstępy przez miesiąc stosowania (jak mi się przypomniało oczywiście) trochę się zmniejszyły. Jak nie miałam ich przez 33 tygodnie ciąży, ale jak się pojawi\ly to zaatakowały brzuch wokół pękpka. Widocznie skóra juz nie dawała rady, bo na koniec wyglądałam jak wieloryb;-) Nawet pielęgniarki na oddziale żartowały, że idzie brzuch,brzuch, brzuch i ja ;-) Na początku każdy pytał gdzie pochowałam dwa maluchy, pod koniec już nikt nie miał wątpliwości :-)

NovaMama - pierwszy raz słyszę o tym wózku. Ciekawe czy taki 6 miesięczniak będzie chciał siedzieć pod spodemi oglądać wózek brata-sioostry?

Miss no będzie zaskoczenie przy porodzie hihi, ale ważne żeby byli zdrowi, to dla mnie najważniejsze :tak:

A ta opieka to nie jest czasem na dziecko? :baffled: jak mój mąż brał po porodzie to dostał na dziecko, bo lekarka zapytała go kto bedzie opiekował się dzieckiem skoro on chce opiekę na żone....

Mama super że dzieciaczki rosną, trzymam kciuki za wyjście do domku &&&&&
A wózek mi też nie przypadł do gustu :baffled: może dla dzieci z różnicą wieku, ale szkoda mi by było tego maluszka w koszu na zakupach, ale każdy ma inny gust :tak:

reklama
Czesc dziewczynki :-) melduje się ze szpitala. Dziś założono mi pessar i dowiedziałam się że jeśli do jutra nic nie będzie się działo to jutro wyjdę!!!! Juuupi :-D

Lekarze mówią że nie będę musiała nawet leżeć zupełnie plackiem! Tylko w tym momencie jestem trochę zla na mojego lekarza prowadzącego, który zamiast mnie straszyć i kazać leżeć plackiem mógł już 2 miesiące temu założyć mi pesar.

Pozdrawiam gorąco

Do góry