reklama
rachel223
Zaangażowana w BB
Hej Mamusie! Jestem w ciąży bliźniaczej, właśnie zaczęłam 21 tydzień. Będę miała 2 chłopców, prawie 2,5 latka mam już w domu Razem będzie niezła banda chłopaków. Mam pytanko do Mam, które mają bliźniaki tej samej płci, tzn. sytuacja wygląda tak, że chłopaki są oddzieleni, mają swoje worki owodniowe i już mam imiona dla chłopaków, wiem po której stronie mam Stasia, po której Franka itd. Jak to wygląda w trakcie cc, kiedy wyjmują dzieci, skąd potem wiadomo, który był który?? Rozróżniacie ich po orientacyjnej wadze z USG? Nie wiem, może to głupie i śmieszne, ale tak się nad tym zastanawiam ostatnio
Bibiana
Fanka BB :)
Elala jakie cudaczki malusie
Zenia do Gotadory chyba miał mąż przyjechać....ale nie jestem teraz pewna
Rachel witaj i gratuluje bliźniaków, co do odróżnienia maluszkow to wydaję mi się że oni mówią którego dzidziola wyciągają pierwszego, a jak nie mówią to zawsze można o to poprosić
Zenia do Gotadory chyba miał mąż przyjechać....ale nie jestem teraz pewna
Rachel witaj i gratuluje bliźniaków, co do odróżnienia maluszkow to wydaję mi się że oni mówią którego dzidziola wyciągają pierwszego, a jak nie mówią to zawsze można o to poprosić
Witaj Rachel-podwójne gratulacje. U mnie było tak, że tez miałam wybrane imiona dla konkretnego dziecka. Wiedziałam gdzie która leży (po 20tc jedna okupowała prawy bok, druga lewy). W szpitalu nawet położne wiedziały która jest która i przy ktg mówiły do nich po imionach. Na sali operacyjnej (miałam całkowitą narkozę) przed cc pediatra pytała jakie imiona i ja powiedziałam konkretnie jakie dla której (mniejszej prawej i większej lewej). Na to się nawet mój ginekolog zdziwił, że one przez całą ciąże były zbliżone wagowo. Oczywiście miałam rację :-). Ponadto na wypisie jest kolejność i ułożenie.
rachel223
Zaangażowana w BB
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, teraz już się trochę orientuję jak to wygląda :-)
Witaj Rachel!! gratuluje blizniakow :-)
Elala sliczne te Twoje maluszki takie do schrupania :-):-)
Wrzucam liste i mam nadzieje ze Rozyczka jeszcze w trojpaku jest bo cos sie ostatnio nie odzywa
1. Różyczka
2. Dominiska
3. Zenia
4. Multimama
5. Gloriane
6. Charlottema
7. Bibiana
8. Dolorez
9. Polka
10. Gotadora
11. Nik_i
12. Jjka
No wlasnie Gotadora gdzie jestes?
Elala sliczne te Twoje maluszki takie do schrupania :-):-)
Wrzucam liste i mam nadzieje ze Rozyczka jeszcze w trojpaku jest bo cos sie ostatnio nie odzywa
1. Różyczka
2. Dominiska
3. Zenia
4. Multimama
5. Gloriane
6. Charlottema
7. Bibiana
8. Dolorez
9. Polka
10. Gotadora
11. Nik_i
12. Jjka
No wlasnie Gotadora gdzie jestes?
Cześć dziewczyny! Zgłaszam się ze szpitala. Dziś dzień bez badań i bez rewelacji, nie wiem co ze mną dalej, bo czekają na wynik wymazu. Plus jest taki ze pod ktg nie rejestruje żadnych skurczy. Jedyne co mnie martwi to ciągle plamienie,brudzenie delikatne i takie lekkie raz na jakiś kłucie w pochwie. Już sobie wkręcam ze to pewnie rozwarcie się zwiększa albo szyjka skraca :-( dziś do południa zaliczyłam mała depresje jak okazało się ze wszystkie dziewczyny dostają dziś wypis tylko nie ja a co więcej nie wiem nawet na czym stoję :-( na sali jestem jedyna w 30 tc i z takim problemem,reszta w 38,37 tc więc nie mają stresu :-(
Pozdrawiam Was ciepło
Pozdrawiam Was ciepło
Ostatnia edycja:
reklama
Różyczka82
Fanka BB :)
Glorian-glowa do gory. Ja tez jako jedyna dzis zostalam a reszte dziewczyn wypisali... No ale czego sie nie zrobi dla Maluszkow...
A ja...kwitne w tym szpitalu-ale powtarzam sobie ze to dla chlopakow
Dzis z lekarzem rozmawialam-cholesyaza wydaje sie ze jest opanowana... Jak sie nic nie wydarzy to cc jedt planowane na 20.06.... Czyli jeszcze 13 dni...:/
Wtedy bedzie skonczony 37tc a 38tc w trakcie. No zobaczymy co blizniaki na to. Bo poki co sie nie pchaja na swiat
Pozdrawiam Was wszystkie-i przepraszam za bledy-ale pisze z komorki...
A ja...kwitne w tym szpitalu-ale powtarzam sobie ze to dla chlopakow
Dzis z lekarzem rozmawialam-cholesyaza wydaje sie ze jest opanowana... Jak sie nic nie wydarzy to cc jedt planowane na 20.06.... Czyli jeszcze 13 dni...:/
Wtedy bedzie skonczony 37tc a 38tc w trakcie. No zobaczymy co blizniaki na to. Bo poki co sie nie pchaja na swiat
Pozdrawiam Was wszystkie-i przepraszam za bledy-ale pisze z komorki...
Podziel się: