reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam ciepło

Coś tu się cicho zrobiło...
Marcikuk - widzisz jakiem masz grzeczne Maluszki? Super! Życzę udanego pobytu w Polsce :-)
Marcysiowa - jak tam u Was się sytuacja rozwija? czy w miejscu stoi?? Dawaj znać!
Polka - ja mam wózek "jeden za drugim" więc nie pomogę w tym temacie....
Miss - jak rosną chłopaki! Śliczności do schrupania :) Zawsze są tacy grzeczni? ;-)
Maggi, Mama290 - a jak tam u Was???

Zważyłam się dzisiaj - mam +12kg....pewnie jeszcze mi przybędzie jak uda się przetrzymać te 2-3 tygodnie - ale nie jest źle. Bałam się na samym początku że mi ze 30kg przybędzie...a poszło tylko w brzuszek i piersi :)

Tak mi się źle śpi/leży - łydki mnie strasznie bolą. Plus żeby się przekręcić z boku na bok albo wstać w nocy do wc....masakra... wieczory/noce są dla mnie najgorsze :baffled: Poza tym dopadają mnie ataki paniki że nie nadaję się na mamę i to bliźniaków, że sobie nie poradzę itd. ALe to zazwyczaj właśnie wieczorem jak mnie już wszystko boli i mam dość :p Rano sprawy nie prezentują się tak źle ;-)

reklama
Polka ja mam tako duo jumpera i miesci mi sie w drzwi klatki w bloku. Stawiałąm na wygodę dzieci bo jak bym miała wybierać inny to tylko jeden za drugim. Te jeden obok drugiego zwężane wydają się takie małe i że dzieciom będzie ciasno. Aż mnie serce bolało.

U mnie cisza. Macica troszke pracuje ale nie nazwałabym tego skurczami. Z resztą lekarze też w tym skurczy nie widzą. Także dalej czekam.

Różyczko będziesz dobrą mamą i dasz sobie radę z dwójką maluszków. Całą ciążę się na to szykowałaś i jesteś gotowa. A co do spania to jest ciężko i będzie jeszcze ciężej na końcówce ale i to wytrzymamy. Uszy do góry.

Polka - ja na początek polowałam na Tfk - przeglądałam serwisy ogłoszeniowe i szukałam okazji. Bardzo zależało mi na fotelikach wpinanych w stelaż - a do tej pory nie skorzystałam z tej funkcji ;-). Udało mi się znalezć Easywalkera - 20 km ode mnie. Mieścimy się w sklepach - i w biedronce też :-)
Powodzenia w poszukiwanich :-)

Różyczko 12 kg-wow. Toż lasencja z Ciebie jakich mało :-) Ja ze swoimi 25 mogłam grać w Uwolnić orkę tylułową rolę ;-) ale z tego wszystkiego zostały mi 2 do zrzucenia ;-) i w bonusie rozstępy na brzuchu. No cóż miss powiatu już nie zostanę ;-)
Sama mam myśli że kiepska ze mnie mama. Bo maluchy płaczą, bo jak chwile leźą spokojnie to myślę o wyjściu do wc albo śniadaniu, a nie stymulacji ich rozwoju ( buziaki dla Miss za ostatni wpis)... Dacie radę kobitki ;-)

Marcysiowa-trzymaj, trzymaj do 6 już niedaleko, a może i dłużej-zawsze trzeba mieć nadzieję :-) A studiami się nie przejmuj. Dzieciaki zepchną totalnie wszystko na drugi plan. A szczytem wszystkiego będzie to, że będzie Ci to odpowiadało i jeszcze na dodatek uszczęśliwiało :tak:

Polka nie panikuj ! Przede wszystkim spokój. Mi też wydawało się niemożliwe opiekowanie bliźniakami, tym bardziej, że to pierwsze dzieci, a ja stara baba. Ale zapewniam Cię DA SIĘ. Pierwsze dni to mexyk, bo bez względu na to ile będą ważyły to i tak będą wydawały się malutkie. Dodatkowo każdy rodzic na początku jest z lekka nieporadny, ale to tylko kwestia wprawy. A co do wózka to niestety nie pomogę bo mam zooma.

Miss tak się zakochałam w Twoich maluchach jak zamieściłaś pierwsze zdjęcie (szczególnie w czuprynkach), że moje też tak mają. Ładnie Ci rosną. Po kim takie ładne opalone buźki ? A może jakieś małe zmówiny :-D?? A bloga tez podczytuję.

Lilonka
dzięki za te namiary na książeczki, muszę koniecznie kupić. Moje bąki też się zaczepiają, ale w efekcie największe straty to samouszkodzenia:tak:

Różyczka
czas szybko zleci, a szpital jednak gwarantuje większą opiekę nad bliźniakami. Wybrałaś sobie mega ambitny plan z tym 20 czerwca. Nie chcę krakać, ale....;-)

Lilonka u nas ok. A od Kretowinki czekam na odzew. W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienia. Jak to wyszło u Ciebie ze szczepionkami, bo nie pamiętam:confused:

polka ja mam już w domu X lander x twin i na razie bardzo mi się podoba.Ma 78,5cm szerokości.Siedziska wcale nie są wąskie jak mogłoby się wydawać.Lekki,bardzo zwrotny.Mam go razem z nosidłami i one też są ok.

Różyczko doskonale rozumiem Twoje obawy, ja tez mam dni(ostatnio coraz częściej) kiedy wydaje mi się, że nie dam rady.
Dodatkowo często ogarniają mnie lęki czy uda mi się donosić chłopaków do tego 35-36 tygodnia, czy mogę ufać lekarzom, czy moje ciśnienie nie jest za wysokie itd, myślę, że te czarne myśli u mnie stąd, że całymi dniami leżę sama i za dużo myślę:-( a jest to błędne koło bo po takim zamartwianiu się, zamartwiam się, że moim zamartwianiem szkodzę maluchom i sobie;-)

Obawiam się, że nawet histeryzuje:wściekła/y:Obym nie stała się psychomamą:szok:;-)

A jeśli chodzi o bóle wszelakie to muszę powiedzieć, że poczułam to dopiero niedawno-odkąd leżę bolą mnie biodra-tak, że czasem budzę sie z płaczem w nocy:-(i boli mnie ramię i obojczyk lewy od ciągłego leżenia na boku.

Dodatkowo pojawił się problem, że tak powiem niezaradności jeśli chodzi o dbanie o siebie...Jak radzicie sobie z depilacją?? Z dbaniem o pięty itd?

A co do wagi...dziś zważyłam się- 18 kg do przodu, a przede mną jeszcze minimum 6 tygodni:szok:

A na koniec jeszcze kwestia wózków, mam 3 typy, doradzicie coś bo jestem zielona?

Jane Twin Two +2 Gondola i Fotelik 2w1 Bliźniaki (3286531868) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Freestyle Twins z fotelikami + Gratisy (3287021193) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tako Jumper DUO Tako Jumper DUO

Przepraszam za te marudzenia moje dziś ale coś we mnie dziś chyba pękło;-)

Pozdrawiam cieplutko

reklama
Polka my wybraliśmy taki sam jak Marcysiowa :-) tako duo jumper, jeszcze nie jest zamówiony, ale na prawdę zrobił na nas bardzo dobre wrażenie

Marcysiowa ale szybko minął tydzień - prawda? trzymam kciuki za kolejny &&&&&

dziewczyny - wszystkie fotki dzidziusiów są przecudne :tak: same śliczne bobasy :-) Elala - nie mogę się doczekać kiedy Twoje zobaczę :-)

i ja pozdrawiam serdecznie :-)

Do góry